Архів новин

03 июля 2018

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди 60-річчя Луганського обласного телебачення

 

Шановні співробітники Луганського обласного телерадіомовлення!

 

Історія луганської радіо- та тележурналістики тісно пов’язана з будівлею за адресою: м. Луганськ, вулиця Демьохіна, 25, де протягом тривалого часу гартувались та плекались найкращі кадри регіональних та загальноукраїнських засобів масової інформації.

Так, 2 липня 1958 року в ефірі пролунали перші позивні нового ретранслятора – розпочалося мовлення Луганської обласної телерадіокомпанії.

Брифінг "Надання державних послуг в електронному вигляді через портал iGov"

Cьогодні, 03 липня 2018 року, у прес-центрі ЛОДА відбувся брифінг щодо надання державних послуг в електронному вигляді через портал iGov. Костянтин Мєшков, заступник директора Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності розповів про специфіку роботи з порталом.

Портал виступає дуже зручним інструментом для опрацювання заяв та Інвестиційних пропозицій, бо має ряд переваг:

- Електронна форма взаємодії між суб’єктом звернення та суб’єктом надання послуг;

- Цілодобова доступність;

Вступники на молодшого спеціаліста на базі 9 класів мають подавати заяви виключно в паперовій формі

Стартував прийом заяв на молодшого спеціаліста на базі 9 класів. Такі вступники мають подавати заяви та документи виключно в паперовій формі безпосередньо до приймальних комісій коледжів та технікумів.

Документи прийматимуть до 18-ї години 14 липня. Разом із заявою вступникові треба пред’явити та подати:

• документ, що посвідчує особу (свідоцтва про народження для осіб, яким виповнюється 14 років після 1 травня 2018 року), та його копію;

• військово-облікові документи;

На Луганщині поширюється надання послуг через портал I-GOV, – брифінг

Про надання державних послуг в електронному вигляді через портал I-GOV на брифінгу для ЗМІ розповів заступник директора Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської облдержадміністрації Костянтин Мєшков. 

У Сватовому відкрито оновлений сервісний центр МВС

Оновлений центр оснащений комфортною зоною очікування. У приміщенні передбачений безперешкодний доступ для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення. Окремо побудовано дитячу кімнату.

Сучасне технічне обладнання дає можливість жителям Сватівського району швидше та зручніше отримувати послуги. У центрі щоденно здійснюватимуться до 50 реєстраційних операцій.

Сьогодні, під час відкриття центру, працівники продемонстрували присутнім як швидко та якісно можна отримати посвідчення водія.

ОГОЛОШЕННЯ

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 15.07.2005 № 587 (у редакції від 02.04.2012  № 285) надаються бюджетні кошти суб’єктам господарювання для компенсації здійснених у поточному році витрат на придбання садивного матеріалу та проведення робіт із закладення насаджень, догляду за ними до вступу у плодоношення.

В області посилять заходи з профілактики сказу

Про це йшлося сьогодні, 3 липня, на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Луганській обласній державній адміністрації.

Його провів голова комісії, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

У Мінсоцполітики обговорили питання соціального захисту дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів

02 липня 2018 року у Мінсоцполітики відбулося засідання робочої групи з питань розроблення нормативно-правових актів та методичної бази у сфері соціального захисту дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів під головуванням заступника Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Олександри Чуркіної.

У засіданні робочої групи взяли участь народні депутати України, фахівці Міністерства та інших центральних органів виконавчої влади, представники міжнародних організацій, благодійних фондів та громадськості.

СПІЛЬНА ЗАЯВА УКРАЇНИ ТА ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ ЩОДО ТОРГІВЛІ

Велика Британія та Україна на постійній основі спільно працюють над питаннями зростання обсягів торгівлі та інвестицій між країнами після виходу Великої Британії з ЄС. Зокрема, ці питання були обговорені під час візиту до Лондона заступника Міністра економічного розвитку та торгівлі України - Торгового представника України Наталії Микольської.

МІЖВІДОМЧА КОМІСІЯ З МІЖНАРОДНОЇ ТОРГІВЛІ УХВАЛИЛА НИЗКУ РІШЕНЬ ДЛЯ ЗАХИСТУ УКРАЇНСЬКОГО ТОВАРОВИРОБНИКА

2 липня 2018 року, відбулося засідання Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, на якому розглядалися питання захисту українських товаровиробників від зростаючого та недобросовісного імпорту.

Міжвідомча комісія розглянула матеріали про результати проведення спеціального розслідування щодо імпорту в Україну сірчаної кислоти та олеуму, незалежно від країни походження та антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну деякої карбамідо-формальдегідної продукції походженням з Російської Федерації.

У Мінсоцполітики обговорили соціальний захист дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій

2 липня 2018 року у Мінсоцполітики відбулося засідання робочої групи з питань розроблення нормативно-правових актів та методичної бази у сфері соціального захисту дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів під головуванням заступника Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Олександри Чуркіної.

У засіданні взяли участь народні депутати України, фахівці Міністерства та інших центральних органів виконавчої влади, представники міжнародних організацій, благодійних фондів та громадськості.

Оновлені відомості реєстру міжміських та приміських автобусних маршрутів загального користування Луганської області

       Відповідно до розпорядження голови Луганської облдержадміністрації від 06.04.2017 № 216 «Про затвердження автобусних маршрутів загального користування приміського та міжміського внутрішньообласного сполучення» (з наступними змінами та доповненнями) організатор регулярних перевезень пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території області (внутрішньообласні маршрути) оприлюднює оновлені відомості реєстру міжміських та приміських автобусних маршрутів загального користування Луганської області.

Провідним спортсменам Луганщини призначена обласна стипендія

Відповідне розпорядження про призначення обласної стипендії перспективним та провідним спортсменам Луганської області у ІІ півріччі 2018 року підписано головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом.

Піротехніками на Луганщині вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 2 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,7 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Виявлено та вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: одну ручну гранату й одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Семінар для підприємців «Як знайти бізнес-партнера в ЄС?» відбудеться 05.07.2018 у місті Івано-Франківськ

Представництво Європейського Союзу в Україні запрошує представників бізнесу, експертів з питань торгівлі та усіх зацікавлених узяти участь у семінарі «Як знайти бізнес-партнера в ЄС?», який відбудеться 5 липня (15:00 – 18:00) в місті Івано-Франківську (Центр розвитку місцевого самоврядування, вул. Галицька, 63-А).

Розташовані поблизу лінії розмежування школи отримали книжки та підручники

Навчальна, художня та методична література передана до закладів освіти області, які розташовані на лінії розмежування.

Книжки отримали сім шкіл Луганщини: Гірська обласна спеціальна загальноосвітня школа-інтернат, Щастинська обласна загальноосвітня санаторна школа-інтернат, Попаснянські багатопрофільна гімназія № 25 і гімназія № 20, загальноосвітні школи № 1 та № 21, Золотівська загальноосвітня школа № 5.

Новини ООС: Луганщина потерпає від ворожих обстрілів

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська шість разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Золотого  та Новозванівки Попаснянського району відкривався вогонь з підствольних гранатометів та стрілецької зброї.  

По укріпленнях наших захисників поблизу Причепилівки та Кримського Новоайдарського району застосовувались автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.