Архів новин

10 июля 2018

Антирейдерський штаб працює над скаргами та зверненнями аграріїв Луганщини

Результати роботи оперативного штабу з протидії рейдерству та забезпечення прав і свобод власників і користувачів земель розглянуто сьогодні на його черговому засіданні.

Захід провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Доповідачем виступила начальник Головного територіального управління юстиції у Луганській області Тетяна Філатова.

Профілактичні заходи

На території області службами у справах дітей постійно проводяться профілактичні заходи з метою профілактики негативних явищ в дитячому середовищі, запобіганню бездоглядності, безпритульності неповнолітніх, виявлення дітей, які бродяжать, жебракують, вживають тютюнові вироби та алкогольні напої.

Облдержадміністрація спільно з ПРООН продовжує процес навчання громадських активістів міст і районів Луганщини

З 9 по 14 липня за сприяння облдержадміністрації у рамках регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства у 2017 – 2020 роках представники громад і громадських об’єднань Луганщини у рамках Програми розвитку ООН «Відновлення та розбудова миру» беруть участь у циклі тренінгів «Проектний менеджмент, як інструмент фандрайзингу для представників органів місцевого самоврядування та громадськості Луганської області», які відбуваються у м. Святогріську Донецької області.

Тривають обговорення проекту структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області

Так, в ході обговорень відбулися робочі зустрічі представників департаментів економічного розвитку, торгівлі та туризму департаментів, охорони здоров’я, освіти і науки та регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження.

В умовах реформування медичної, соціальної та освітньої галузей одним із основних завдань на сьогодні є з відновлення та розбудова систем з надання якісних і доступних державних та муніципальних послуг. Це і стало підставою для обговорень.

В Україні відкрилась угорська консалтингової компанія «East West Mentor UA»

Метою компанії є налагодження співпраці між представниками бізнесу України та Угорщини.
Основними напрямками є :

- бухгалтерський облік та аудит;

- юридичний супровід;

- лобіювання;

- Public Relations;

- експортно-імпортні відносини;

- аналіз та дослідження ринку.

Офіційний сайт - http://eastwestmentor.com/

До уваги підприємців! У місті Сєвєродонецьку триває серія навчальних тренінгів для підприємців зі створення закупівельних груп в Донецькій та Луганській областях

09 липня у місті Сєвєродонецьку (Бізнес-центр «Green town) за фінансової підтримки Програми відновлення та розбудови миру ПРООН в Україні відбувся навчальний тренінг для підприємців регіону на тему: «Розвиток бізнесу через спільні закупівлі».

Головною метою заходу є встановлення співпраці між підприємцями на основі асоціацій, співробітництва та створення галузевих і міжгалузевих закупівельних груп.

Оновлено реєстр регіональних цільових програм, що діють на території Луганської області у 2018 році

З метою приведення у відповідність переліку регіональних цільових програм до класифікації державних цільових програм, визначеної Законом України «Про державні цільові програми», змінено розподіл регіональних цільових програм за напрямками їх реалізації.

У поточному році в області реалізуються 37 регіональних цільових програм (далі – програми) за 6 напрямами діяльності.

Президентом України підписано Закон «Про валюту і валютні операції»

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про валюту і валютні операції» під час зустрічі з представниками бізнес-асоціацій та бізнес- спільнот. Глава держави нагадав, що з моменту останньої зустрічі з бізнесом відбулося кілька значущих для України подій. Зокрема, проведено перше засідання Інвестиційної ради, яка зібрала за одним столом керівників великих світових компаній, ухвалено низку важливих рішень про збільшення обсягів інвестицій в Україну.

Проведено 266 профілактичних рейдів з виявлення дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах

Задля профілактики негативних явищ в дитячому середовищі, запобіганню бездоглядності, безпритульності неповнолітніх, виявлення дітей, які бродяжать, жебракують, вживають тютюнові вироби та алкогольні напої в області службами у справах дітей постійно проводяться профілактичні заходи.

В області задіяний комплекс заходів з попередження та ліквідації лісових пожеж, – брифінг

Про це сьогодні йшлося на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації.

Так, начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Володимир Мирошниченко повідомив, що для попередження, своєчасного виявлення та ліквідації пожеж у лісових масивах і сільгоспугіддях Луганської області використовуються 24 пожежно-спостережні вежі. Внаслідок бойових дій дві з них, що у Станиці Луганській, пошкоджені.

Питання життєзабезпечення області обговорив Юрій Гарбуз на нараді представників Штабу ОС та ВЦА

Сьогодні, 10 липня, у м. Краматорську голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у спільній робочій нараді представників Командування об’єднаних сил та керівництва ВЦА Луганської та Донецької областей. Під час наради було обговорено шляхи практичної реалізації завдань інформаційної та гуманітарної складових операції Об’єднаних сил.

Оновлення електронної версії Каталогу компаній Луганської області

Департамент із задоволенням презентує Вам оновлений електронний Каталог компаній Луганської області, переглянути і завантажити який, можна перейшовши за посиланням: http://loga.gov.ua/sites/default/files/collections/katalog_onovleniy.pdf

На Луганщині СБУ виявила схрон із засобами ураження

Співробітники Служби безпеки України, які беруть участь в операції Об’єднаних сил, спільно з Національною поліцією виявили схрон із засобами ураження, який знаходився неподалік від місця розташування колишнього блокпосту терористів на в’їзді до Лисичанська.

У технологічному бетонному колодязі на глибині 10 метрів у поліпропіленових мішках було приховано 37 гранат ВОГ-17 та 23 підривачі ВМГ.

В області запроваджуватимуть альтернативу касовим апаратам

Невдовзі готівкові розрахунки можна буде здійснювати за допомогою мобільних телефонів, планшетів, ноутбуків та інших засобів комунікації.

Новий механізм реєстрації та обліку розрахункових операцій, регламентований Постановою Кабінету Міністрів України від 13 червня 2018 року № 472, стане альтернативою традиційним касовим апаратам та суттєво зменшить витрати платників на обслуговування техніки.

У рамках експериментального проекту розроблятимуться та будуть запроваджені новітні програмні комплекси для розрахунків за товари і послуги.

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною", оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя в обсязі 16.549,7 тис.

Громадська організація «Відкритий світ молоді» запрошує на міжнародний семінар

З 25 по 31 жовтня 2018 року у місті Мілан (Італія) за підтримки Посольства Італії в Україні відбудеться міжнародний семінар «Профілактика девіантної поведінки як комплексний вплив на суспільні умови розвиту сучасної молоді».

Мета семінару – ознайомлення з європейськими програмами превентивного спрямування, а також із функціонуванням суб’єктів профілактичної діяльності в країнах європейського простору; актуалізація необхідності розробки та запровадження нових форм і вдосконалення існуючих превентивних заходів серед молоді в Україні.

Триває реалізація реформи Нова українська школа

У Кремінній відбувся обласний семінар-тренінг для керівників відділів освіти, директорів пілотних шкіл «Забезпечення умов для реалізації концепції Нова українська школа – ключовий обов`язок місцевих органів влади».

Під час заходу підбиті підсумки спільної роботи Департаменту освіти і науки облдержадміністрації і Центру в умовах процесу децентралізації в регіоні.

Зі звітами та презентаціями виступили представники відділів освіти районів і міст області.

Піротехніками на Луганщині вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 9 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 4,94 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 25 артилерійських снарядів й чотири одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

ГЛОБАЛЬНИЙ БІЗНЕС ТА ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОРУМ «BUSINESS SUSTAINABILITY – A KEY VALUE OF 21ST CENTURY»

05-06 жовтня 2018 року в м. Тбілісі (Грузія) заплановано проведення Глобального бізнес та інвестиційного форуму «Business Sustainability – A Key Value of 21st Century», організатором якого є організація «Об'єднаних ділових жінок» за сприяння Грузії та Азіатсько-Африканської торгово-промислової палати.

Однією з основних цілей форуму є його використання у якості платформи для налагодження зв'язків між провідними компаніями світу та найбільш успішними стартапами. 

БІЗНЕС-МІСІЯ ДО РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА

Тернопільська ТПП запрошує взяти участь у бізнес-місії до Республіки Польща, в рамках проекту «7 Мазурських Чудес - Промоція інвестиційних можливостей регіону Великих Мазурських озер», котра відбудеться 23-26 липня 2018 року у місті Руця́не-Ни́да (пол. Ruciane-Nida) в північно-східній частині Польщі, над Нідзьким озером.

В рамках цієї бізнес-місії заплановано зустрічі В2В з польськими підприємцями, візити на підприємства, зустріч з місцевою міською радою та інші заходи в котрих Ви можете взяти участь.

Майже 500 тис. гривень з облбюджету отримують переможці конкурсу культурного обміну між Луганською та Львівською областями

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації затверджено перелік переможців конкурсу з визначення проектів культурного обміну між Луганською та Львівською областями.

Так, представляти нашу культурну Луганщину будуть 14 культурних закладів.

З обласного бюджету на їх проекти виділено 494 522, 50 гривень.

Переможці конкурсу представлені в таблиці.

У Сєвєродонецьку обговорили сталість проекту «Генерація UA»

09 липня 2018 року в Луганській облдержадміністрації відбулася зустріч із доктором Богданом Андрощуком, який є координатором програми співробітництва задля розвитку в Україні/Молдові, Дитячий Фонд Німеччина, а також із директором МБФ «Жовто-Блакитні Крила» Людмилою Чуркіною.

Новини ООС: Попаснянський район потерпає від ворожих обстрілів

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська двічі порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Новозванівки та Оріхового Попаснянського району відкривався вогонь з протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.