Архів новин

30 июля 2018

Діти з Луганщини провели канікули в Одесі

Сто дітей з Луганської та Донецької областей провели десятиденні канікули в Одеській області.

За цей час вони оздоровилися біля моря, відвідали аквапарк, музеї, а також ознайомилися з історичним центром Одеси.

Таке дозвілля для дітей з Луганщини та Донеччини другий рік поспіль організовано з ініціативи Одеської обласної державної адміністрації.

Цьогоріч організатори вирішили зробити програму різноманітнішою та встановили для малечі скриньку бажань. У неї діти складали свої листи, в яких вказували, що б ще їм хотілося побачити в Одеській області.

Вступники на бакалавра заочної форми навчання на контракт зможуть реєструвати електронні кабінети до 31 серпня

Для вступників на бакалавра (магістра медичного, ветеринарного, фармацевтичного спрямування) на заочну форму навчання на контракт реєстрація електронних кабінетів буде відкрита до 18:00 31 серпня.

Йдеться про тих, хто вступає на перший курс після школи, тобто на базі повної загальної середньої освіти.

Через зареєстровані кабінети вступники зможуть подавати заяви до вишів у ті терміни, що визначені їх Правилами прийому, однак не пізніше 31 листопада 2018 року.

У Старобільську відкрилась виставка до 1030-річчя Хрещення Київської Русі – України

Вона розташована у Луганському обласному краєзнавчому музеї.

Виставка має назву – «Собори душ у спадок ми залишим…»,, яка представлена з двох банерів, де зоражені православні святині області: кафедральні собори, монастирі, церкви тощо.

Відвідувачам пропонується вичерпна інформація про живий літопис української культури, духовне життя народу, історія заснування, особливості архітектури та життєдіяльність духовних обителей.

Звіт про результати громадського обговорення проекту структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області

З 26 червня по 16 липня 2018 року відбулися електронні обговорення з громадськістю проекту структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області.

В обговореннях узяли участь представники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, центральних органів виконавчої влади, виконкомів міських рад, райдержадміністрацій, громадських організацій.

Мінкультури оголошує про початок прийому заявок на здобуття премії за збереження та охорону нематеріальної культурної спадщини у 2018 році

Премія за збереження та охорону нематеріальної культурної спадщини (далі – Премія) присуджується фольклористам, етнографам, дослідникам, науковцям, збирачам-ентузіастам, фольклорним колективам, солістам (вокалістам, інструменталістам та танцюристам), майстрам-викладачам та керівникам дитячих творчих шкіл народних художніх промислів (далі - претенденти), які своєю діяльністю сприяють виявленню, фіксації, збереженню та популяризації етнокультурної спадщини та регіональних особливостей українського народу.

Відбулося засідання регіонального саб-кластеру з протидії ґендерному насильству

У Сєвєродонецьку проведено засідання регіонального саб-кластеру з питань попередження ґендерно обумовленого насильства.

Під час зустрічі обговорено стан запровадження мінімальних стандартів запобігання та протидії ґендерному насильству в умовах надзвичайних ситуацій.

Також розглянуті інструменти швидкого реагування та переглянута координаційна структура гуманітарного реагування.

Значна увага учасниками заходу приділена огляду гуманітарних проблем.

Великі міста мають розробляти комплексні схеми транспорту на 30-40 років

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, з метою раціонального розвитку транспортного руху в містах з чисельністю населення понад 100 тис. осіб введена норма щодо розробки комплексної схеми транспорту (КСТ) на 30-40 років. Відповідні зміни містяться у новому ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій», який вступає в силу з 1 вересня 2018 року.

Уряд удосконалив порядок надання окремих видів державних соціальних допомог та спростив процедуру для громадян

Урядом внесено зміни до деяких постанов Кабінету Міністрів України. Зокрема, приведено чинне законодавство в частині соціального захисту осіб з інвалідністю у відповідність до офіційного перекладу Конвенції про права осіб з інвалідністю і Факультативного протоколу до неї та запровадження європейській стандартів у цій сфері.

Крім того, передбачено спрощення процедури призначення державних допомог для громадян за фактичним місцем проживання.

Юрій Гарбуз передав спецавтомобілі Луганському зональному відділу ВСП

Сьогодні, 30 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз передав два спеціальних автомобілі Луганському зональному відділу Військової служби правопорядку.

Місцевий експерт із запровадження моделі інтегрованих соціальних послуг

Партнерство «Кожній дитині» оголошує конкурс для відбору експертів для надання консультаційних послуг щодо запровадження моделі інтегрованих соціальних послуг у відібраних громадах Донецької та Луганської областей у рамках проекту “Запровадження моделі інтегрованих соціальних послуг в об’єднаних територіальних громадах”, що реалізовується Oxford Policy Management (Великобританія) та Партнерством “Кожній дитині” у рамках Програми ЮНІСЕФ, що впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу (ЄС).
Основні напрямки надання послуг:

Луганщина долучилася до Всеукраїнської інформаційної кампанії #протиДій торгівлі людьми

Сьогодні, 30 липня, до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, у всіх обласних центрах України відбуваються просвітницькі акції. Долучилась до них і Луганщина. На площі Перемоги у м. Сєвєродонецьк  усі бажаючі взяли участь квесті «Лабіринт можливостей».

В області проводиться підготовка об’єктів державної власності до продажу

Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Луганській області розпочата активна робота щодо підготовки об’єктів державної власності до продажу.

Об’єкти знаходяться в Білокуракинському, Старобільському та Новоайдарському районах, а також містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Кремінна і Сватове.

Нагадаємо, що у березні 2018 року набув чинності новий Закон України «Про приватизацію державного і комунального майна», завдяки якому буде залучено більше інвестицій для розвитку держави.

Перший внутрішньо-африканський торговельний ярмарок (First Intra-African Trade Fair, IATF), 11-17 грудня 2018 року, м. Каїр (АРЄ)

Перший внутрішньо-африканський торговельний ярмарок (First Intra-African Trade Fair, IATF) пройде в м. Каїр (АРЄ) у період з 11 по 17 грудня 2018 року за організаційної взаємодії з «Afriexim Bank» та Комісією Африканського Союзу (African Union Commission)/

Піротехніками за минулий тиждень вилучено 279 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулого тижня піротехнічними розрахунками ДСНС України в області обстежено 14,12 га місцевості.

Загалом виявлено й вилучено 279 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 53 артилерійських снаряди, три реактивні снаряди,13 мінометних мін, 17 ручних гранат, 193 одиниці іншої вибухівки та 607 одиниць набоїв.

Слід зазначити, що з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС здійснено 687 виїздів, обстежено 667,61 га території області, де виявлено та вилучено 4641 одиницю вибухонебезпечних предметів і 607 одиниць набоїв.

Змінимо країну разом: учні Луганщини відвідали Західну Україну та Республіку Польща

Але спочатку десятеро луганських школярів завітали до Львова.  Вони були запрошені Асоціацією Єврорегіон «Карпати – України», у рамках програми «Змінимо країну разом»

Діти відвідали у місті Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», Арт-майстерню «Інший світ» тощо.

Новини ООС: Кримське знову потрапило під ворожий масований обстріл

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська вісім разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з протитанкових і автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.