Архів новин

12 июля 2018

Децентралізація відкриває нові можливості для прифронтових територій

Призначення перших виборів депутатів Гірської, Щастинської міських, Новоайдарської селищної рад та Гірського, Щастинського міських, Новоайдарського селищного голів обговорили сьогодні, 12 липня, на нараді в облдержадміністрації.

Працювати в умовах війни: Рубіжанський картонно-тарний комбінат утричі збільшив виробничу потужність

Проблеми та перспективи промисловості Луганщини обговорив сьогодні голова Луганської обласної держаної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз із генеральним директором ПАТ «Рубіжанський картонно-тарний комбінат» Геннадієм Мініним під час візиту на виробництво. На зустрічі піднімалися гострі для підприємства питання стабільного енергозабезпечення, складної логістики та підвищення ціни на газ.

На житлове кредитування для учасників АТО та переселенців у 2018 році з облбюджету виділено 5,5 млн гривень

Сьогодні, 12 липня, у Харкові директор Луганського регіонального управління Держмолодьжитла Інеса Кіреєва взяла участь у семінарі щодо створення умов для забезпечення молоді житлом. Також участь у заході взяли голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний, начальник управління молоді та спорту ОДА Антон Волохов та інші.

Засідання комісії з питань ТЕБ та НС: перебоїв з питною водою не буде

Сьогодні, 12 липня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Під час засідання розглядалося питання щодо загрози зупинки підприємств централізованого питного водопостачання КП «Попаснянський районний водоканал» та ЛКСП «Лисичанськводоканал».

Доповідачем виступив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Всеукраїнський фестиваль-показ етнічного та стилізовано-етнічного одягу та аксесуарів – етнофешншоу «Аристократична Україна» запрошує

28 липня 2018 року з 12:00 до 16:00 на території історико-культурного комплексу «Замок-музей «Радомисль» відбудеться Всеукраїнський фестиваль-показ етнічного та стилізовано-етнічного одягу та аксесуарів – етнофешншоу «Аристократична Україна».

Мета заходу – відродження національних традицій України, розвиток культурної й народної дипломатії між етносами, національними меншинам, що вважають своєю Батьківщиною Україну та представниками народів, які проживають на території України .

В облдержадміністрації обговорили заходи з відзначення чергової річниці визволення міст Луганщини

Сьогодні, 12 липня, в облдержадміністрації відбулась зустріч з нагоди четвертої річниці визволення міст Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська та Попасної від незаконних озброєних формувань.

У заході взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, депутати міських рад, громадські активісті, керівництво Об’єднаного центру військово-цивільного співробітництва.

Продовжено конкурсний відбір інвестиційних програм і проектів, які можуть реалізовуватись за кошти ДФРР у 2019 році

Відповідно до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 (зі змінами) регіональна комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, оголошує продовження конкурсного відбору інвестиційних програм  і проектів регіональн

В області відсутня заборгованість із виплати пенсій

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області станом на 10 липня 2018 року профінансовано виплату пенсій в області у сумі 352 139,43 тис. грн.

З них профінансовано:

- вузол поштового зв’язку з 4 по 11 липня;

- установи банків з 4 по 10 червня.

Фінансування відбувається згідно з графіком виплат. Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

ВІЗЬМІТЬ УЧАСТЬ У FOODEX JAPAN 2019 НА ПІЛЬГОВИХ УМОВАХ

Офіс з просування експорту запрошує українські компанії взяти участь у FOODEX JAPAN 2019 на пільгових умовах за фінансової підтримки JETRO (Japan External Trade Organization)!

FOODEX JAPAN є найбільшою в Азії виставкою продуктів харчування і напоїв з Японії та зі всього світу. В 2018 році виставку відвідали майже 82000 професійних байєрів з підприємств громадського харчування, торгових та дистриб’юторських компаній.

FOODEX 2019 відбудеться з 05 до 08 березня 2019 року в Японії, м. Тіба.

ЗМІНИ ЩОДО МАРКУВАННЯ ОРГАНІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ

Верховна Рада України прийняла Закон № 5448-д «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції».

За відповідний законопроект проголосувало 237 народних депутатів України, передає прес-служба Мінагро.

В облдержадміністрації обговорили заходи з відзначення чергової річниці визволення міст Луганщини

Сьогодні, 12 липня, в облдержадміністрації відбулась зустріч з нагоди четвертої річниці визволення міст Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська та Попасної від незаконних озброєних формувань.

У заході взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, депутати міських рад, громадські активісті, керівництво Об’єднаного центру військово-цивільного співробітництва.

Уряд підтримує розвиток Луганської області – виділено 34,8 млн гривень

Цього року Уряд виділив понад 6 млрд. гривень на реалізацію в регіонах соціально-економічних проектів та інвестиційних програм, що сприятимуть розвитку територій.

Зокрема, 4,05 млрд. гривень виділені з Державного фонду регіонального розвитку, ще 2,11 млрд. гривень регіони отримають через субвенцію з бюджету.

Майже 1,5 млн гривень отримають діти з особливими освітніми потребами

Так, станом на 11 липня з державного бюджету до обласного бюджету надійшло 1.415.4 тис. гривень субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами. Кошти спрямовані на рахунки відповідних місцевих бюджетів області.

Засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку

10 липня 2018 року відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку під головуванням заступника голови, заступника голови регіональної комісії Данієляна В.Р.

"КОНФЛІКТ ІНТЕРЕСІВ: ТРЕБА ЗНАТИ!"

За підтримки Програми розвитку ООН в Україні Національним агентством з питань запобігання корупції спільно з українським громадським проектом масових відкритих онлайн-курсів «Прометеус» створено безкоштовний навчальний онлайн-курс «Конфлікт інтересів: треба знати!», який установив світовий рекорд відсотка успішного завершення, що вищий, ніж показники всіх масових відкритих онлайн-курсів Гарварду та МІТ.

Верховна Рада України прийняла Закон щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств

Законом «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств» № 6490-д передбачено забезпечити можливість для мешканців села легалізувати свою діяльність у формі підприємницької діяльності для фізичних осіб - підприємців, які організували фермерське господарство, в тому числі сімейне, та надано їм можливість бути платниками єдиного податку четвертої групи, за умови відповідності сукупності таких критеріїв:

Піротехніками на Луганщині вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 11 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,14 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Виявлено та вилучено 2 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 1 ручну гранату й одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Органи місцевого самоврядування відіграють ключову роль у сфері надання житлово-комунальних послуг

Органи місцевого самоврядування відіграють ключову роль у сфері надання житлово-комунальних послуг, особливо в сьогоднішніх умовах тарифної децентралізації. Від виваженої та послідовної роботи органів місцевого самоврядування, підприємств ЖКГ (які у більшості випадків є комунальними підприємствами) залежить не лише стабільність, безперебійність та якість надання послуг, а й комфорт проживання  кожної родини.

На дорозі державного значення Н-26 «Чугуїв – Мілове» закінчуються роботи

Вони виконуються приватними підрядниками,  підприємствами, котрих було обрано за результатами тендерів, які провела Служба автомобільних доріг у Луганській області у системі ProZorro.

Так, укладка верхнього шару відбуваються на ділянці 126 км + 625 – 130 км. Це – район села Зміївка Сватівського району. За добу –  близько 450-500 тонн асфальтобетону.

Основну роботу з асфальтобетонною сумішшю  планується найближчим часом. Потім будуть облаштовані узбіччя та розмітка, відновлені дорожні знаки. Загальна протяжність ділянки – 3 км 325 м.

До уваги керівників підприємств, установ, організацій та населення області!

       У зв’язку із значною кількістю травмування сторонніх залізничному транспорту осіб по ПАТ «Укрзалізниця», у липні 2018 року керівництво регіональної філії «Донецька залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» (далі – Регіональна філія) проводить місячник профілактично-роз’яснювальної роботи щодо профілактики травматизму невиробничого характеру на залізничному транспорті серед населення, працівників підприємств, що розташовані у районах, прилеглих до залізничних колій, стосовно дотримання Правил безпеки громадян на залізничному транспорту, затверджених наказом Міністерства транспо

Новини ООС: Прифронтові райони Луганщини потерпають від обстрілів противника

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-терористичні війська тричі порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувались автоматичні гранатомети.

По укріпленнях військовослужбовців поблизу Троїцького Попаснянського району відкривався вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У напрямку Станиці Луганської вівся обстріл з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

ПротиДій торгівлі людьми – загальний слоган у захисті прав людини

У 2013 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, основною метою якого є підвищення рівня поінформованості громадян про глобальну проблему торгівлі людьми і привернення уваги до тяжкого становища жінок, чоловіків, хлопчиків і дівчаток, які постраждали від цього злочину.