Прес-центр12 липня 2018, 09:07

На дорозі державного значення Н-26 «Чугуїв – Мілове» закінчуються роботи

Вони виконуються приватними підрядниками,  підприємствами, котрих було обрано за результатами тендерів, які провела Служба автомобільних доріг у Луганській області у системі ProZorro.

Так, укладка верхнього шару відбуваються на ділянці 126 км + 625 – 130 км. Це – район села Зміївка Сватівського району. За добу –  близько 450-500 тонн асфальтобетону.

Основну роботу з асфальтобетонною сумішшю  планується найближчим часом. Потім будуть облаштовані узбіччя та розмітка, відновлені дорожні знаки. Загальна протяжність ділянки – 3 км 325 м.

Також закінчується поточний середній ремонт на ділянці 117–120 км зазначеної  дороги (район селища Куземівка Сватівського району).

Тут працюють бригади «Кремінський агрошляхбуд» та ТОВ «БК ЄВРОДОР».

Вони щодобово викладають 300-310 тонн асфальтобетонної суміші. Задіяні чотири катки, один асфальтоукладчик, грейдер, компресор, вісім машин возять асфальтобетон. Залишається впорядкувати узбіччя щебенем та нанести розмітку.

Поточний середній ремонт на ділянці 123–127 км на автошляху  Н-26 «Чугуїв – Мілове» виконує «Сватівський райавтодор».

Окрім укладання гарячої асфальтобетонної сумішші, сватівчани працюють над оновленням дорожньої інфраструктури. На в’їзді до Луганщини, з боку Харківщини, оновлюються інформаційні знаки.

Загалом у цьому році роботи заплановано проводити  на шістьох ділянках автодороги Н-26 «Чугуїв-Мілове». Загальна протяжність – 15  км.

Нагадаємо, що головою обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом 2018-й оголошено Роком доріг.

Майже 350 млн гривень спрямовано на дороги загального користування місцевого значення, а також приблизно аналогічна сума – на дороги загального користування державного значення.

Зокрема,  фінансування капітального, поточного середнього, дрібного ремонтів та експлуатаційного утримання доріг державного значення передбачається зі спеціального фонду держбюджету та обласного бюджету.

На заходи на автошляхах місцевого значення спрямовано субвенцію з державного бюджету.

Під ремонти підпадають найбільш важливі напрямки.

Завершуються роботи на ділянці об’їзної дороги у Кремінній до дороги Р-66, яка з’єднує Сватове та Рубіжне.

Також на шляху в'їзду до Харківської області. Зокрема, ділянка до Сватового, а також так званий «Сватівський підйом».

Відновлюється ділянка дороги місцевого значення від Попасної до Лисичанська.

Також серед пріоритетів – відновлення автошляху між Щастям ти населеним пунктом Широкий, що прямує до єдиного в області КПВВ «Станиця Луганська», який мали відремонтувати минулоріч. Проте, підрядник, що переміг у тендері, відмовився від робіт через те, що неподалік розташована лінія розмежування.