Архів новин

25 июля 2018

Президент підписав Закон, яким створюються економічні передумови для посилення захисту права дитини на належне утримання

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання». Документом вносяться зміни до діючого законодавства, якими передбачається захист прав дітей та їх належного матеріального забезпечення особливо тих, які виховуються в неповних сім'ях.

Президент підписав Закон, яким створюються економічні передумови для посилення захисту права дитини на належне утримання

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання». Документом вносяться зміни до діючого законодавства, якими передбачається захист прав дітей та їх належного матеріального забезпечення особливо тих, які виховуються в неповних сім'ях.

Молоко другого ґатунку прийматимуть до 1 січня 2020 року

Зважаючи на соціальну напругу пов’язану з питаннями закупівлі молока у населення та введенням в Дію з 01 липня 2018 року ДСТУ 3662:2015 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови» інформуємо, що наказом ДП «УкрНДНЦ» від 27.06.2018 № 188 «Про прийняття та скасування національного нормативного документа; про внесення зміни до наказу від 18 грудня 2017 р. № 420», визначено:

- скасувати національний нормативний документ з 01 липня 2018 року ДСТУ 3662:2015 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови»;

Луганщина готова до опалювального сезону вже на 53 %

Сьогодні, 25 липня, під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулась селекторна нарада щодо підготовки до опалювального сезону 2018-2018 років.

Зокрема, під час селекторної наради було розглянуто питання щодо готовності житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до осінньо-зимового періоду.

Луганщина готова до опалювального сезону вже на 53 відсотки

Сьогодні, 25 липня, під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулась селекторна нарада щодо підготовки до опалювального сезону 2018-2018 років.

Зокрема, під час селекторної наради було розглянуто питання щодо готовності житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до осінньо-зимового у цей період.

ЄДИНИЙ ДЕНЬ ІНФОРМУВАННЯ НАСЕЛЕННЯ ОБЛАСТІ

Питання джерел фінансування та порядку підготовки інвестиційних проектів регіонального розвитку обговорені в рамках проведення Єдиного дня інформування населення області під час засідання «круглого столу», яке відбулося в смт Білокуракине в актовій залі Будинку творчості для дітей та юнацтва 24 липня.

До освітніх центрів «Донбас-Україна» вже звернулися 688 осіб

Направлено для проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації до школи для отримання документу державного зразка:

- про базову загальну середню освіту – вісім абітурієнтів;
- про повну загальну середню освіту – 24 абітурієнти;
- про базову загальну середню освіту та повну загальну середню освіту – 64 абітурієнти.

Подали документи для вступу до закладів освіти  із тимчасовою довідкою 89 абітурієнтів.

Документи для вступу до закладів освіти  із документом державного зразка (за вступними іспитами) вже направили 495 абітурієнтів.

Кризовий сценарій із забезпеченням водоканалів рідким хлором усунутий

На сьогодні ситуація із забезпеченням водоканалів рідким хлором контрольована. Можливий кризовий сценарій усунуто. В Україні вже кілька водоканалів знезаражують воду за допомогою румунського хлору. В майбутньому буде ще поставка хлору з Узбекистану. ПAT “Дніпроазот” відновив роботу хлорної групи цехів. Першу цистерну із реагентом отримав Харків. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час селекторної наради щодо підготовки до нового опалювального сезону.

До місцевих бюджетів Луганщини надійшло понад 86 млн гривень від власників і орендаторів земель

У першому півріччі 2018 року до місцевих бюджетів надійшло 86,4 млн гривень земельного податку та орендної плати з юридичних осіб.

Це на 6,2 млн гривень перевищує надходження за відповідний період минулого року.

Ставки місцевих податків та зборів визначають та оприлюднюють органи місцевого самоврядування до 15 липня року, що передує періоду, в якому планується їх застосовування. В іншому разі норми відповідних рішень застосовуються не раніше початку бюджетного періоду, що настає за плановим періодом (п.п. 12.3.4 п. 12.3 ст. 12 ПКУ).

Школярка з Сєвєродонецька отримала стипендію Президента України

Петро Порошенко підписав Указ про призначення стипендій Президента України переможцям VIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Серед них і учениця п’ятого класу спеціалізованої середньої школи № 17 І-III ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов м. Сєвєродонецька Марія Ромах.

Наш спортсмен виборов срібло світових змагань із сучасного п’ятиборства

У Німеччині відбувся чемпіонат світу з сучасного п’ятиборства категорії «Мастерс».

До змагань долучилися 135 спортсменів з 25 країн.

Національну збірну представляли 16 спортсменів, серед яких і Станіслав Коваль з Луганщини.

Він поповнив скарбничку нашої збірної срібною нагородою, виступивши у командній першості.

Загалом збірна України на світових змаганнях виборола 16 нагород.

Підготовка до наступного опалювального періоду та питання водопостачання у полі зору обласної влади

23 липня, відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його провів його заступник Юрій Клименко.

На Луганщині найнижчий показник захворюваності на кір, – брифінг

Про епідемічну ситуацію в області з інфекційної захворюваності за І півріччя поточного року на брифінгу для ЗМІ розповів заступник директора Державної установи «Луганський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Володимир Жданов.

Інтегрована система соціальних послуг і як це працює

Перш за все інтеграція - це об’єднання і на загально національному рівні з місцевими рівнями, і ОТГ з обласними керівниками. Це допомога з боку районів новоствореним ОТГ у наданні ними соцпослуг населенню, об’єднання національних зусиль з нашими поважними міжнародними донорами та партнерами.

Які сьогодні найперші завдання перед державними органами, в тому числі Міністерством соціальної політики України та структурними підрозділами з питань соціального захисту населення держадміністрацій на місцях, установами та закладами соціальної сфери?

В області реалізується програма підтримки місцевого самоврядування та створення спроможних об’єднаних територіальних громад

Для підтримки місцевого самоврядування, поглиблення і прискорення процесів децентралізації влади на території області з урахуванням соціально-економічного стану громад, надання їм допомоги у створенні спроможних ОТГ з урахуванням інтересів держави та місцевого населення, заохочення громадських ініціатив діє Регіональна цільова програма з підтримки місцевого самоврядування та створення спроможних об’єднаних територіальних громад у Луганській області на 2017-2019 роки, затверджена розпорядженням голови облдержадміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації від 18.05.2017 № 308

Традиційно в останню неділю липня працівники торгівлі відзначають своє професійне свято

Шановні робітники сфери торгівлі!

Сердечно вітаємо з професійним святом – Днем працівників торгівлі!

Щоденно товар долає сотні перешкод на шляху до покупця. Працівник торгівлі проходить ці випробування разом з ним.

Тож будьте певні - Ви заслуговуєте цей день.

Бажаємо Вам досягнень, розуміючих клієнтів та високої мотивації. Сподіваймося, цей рік стане для Вас плідним на досвід та вдосконалення свого професіоналізму.

3-я Міжнародна виставка з переробки та утилізації відходів «REVADE» (Алжир)

За інформацією Посольства Алжирської Народної Демократичної Республіки в Україні, у період з 8 по 11 жовтня 2018 року, у Виставковому центрі Pins Maritimes в місті Алжир (Алжир) відбудеться 3-я Міжнародна виставка з переробки та утилізації відходів «REVADE» на тему «Кругове підприємництво, важіль для розвитку управління відходами» організатором якої є Торгово-промислова палата Алжиру спільно з Національним агентством по відходам Алжиру.

Піротехніками на Луганщині вилучено вісім одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 24 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,51 га територій у Станично-Луганському, Попаснянському районах та місті Кремінна.

Виявлено та вилучено вісім одиниць вибухонебезпечних предметів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

В Україні стартувала масова мала приватизація

Цього тижня на платформі ProZorro стартує продаж не стратегічних для економіки держави активів. В системі зареєстровані вже перші лоти. Запуск малої приватизації координує Міжвідомча робоча група з питань приватизації.

Процес приватизації в Україні, який розпочинається на основі нового законодавства і з використанням інноваційних інструментів, а саме механізмів платформи ProZorro, має проходити відкрито, конкурентно та прозоро.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час відвідання офісу ProZorro в Києві.

Новини ООС: проросійські НЗФ знов обстріляли Золоте та Кримське

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 8 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування у Луганській області.

Зокрема, у напрямку м. Золотого Попаснянського району вівся вогонь із автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

Ввечері з БМП та автоматичних гранатометів було обстріляне с. Кримське Новоайдарського району.