Прес-центр25 липня 2018, 12:07

На Луганщині найнижчий показник захворюваності на кір, – брифінг

Про епідемічну ситуацію в області з інфекційної захворюваності за І півріччя поточного року на брифінгу для ЗМІ розповів заступник директора Державної установи «Луганський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Володимир Жданов.

Він зазначив, що з початку року на Луганщині зареєстровано 16 випадків захворювання на кір, інтенсивний показник становить 2,3 на 100 тис. населення. У Луганській області це найнижчий показник  серед регіонів  Україні. Вони зафіксовані  у Сєвєродонецьку – два випадки, Лисичанську – дев’ять, Троїцькому і Кремінському районах по два випадки та Сватівському – один.

Для запобігання захворюваності на кір в області організовується проведення екстреної вакцинації нещеплених дітей. Також згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України серед дорослих, які належать до груп ризику, проводиться безкоштовна імунізація. А саме: серед працівників закладів освіти, охорони здоров’я та студентів, без обмеження віку.

Під час брифінгу Володимир Жданов наголосив, що календар щеплень істотно наближений до європейського.

Стосовно водних об’єктів спікер повідомив, що не всі вони відповідають нормативним вимогам. Забруднення води спостерігається на озерах Клешня, Кривеньке, Паркове та Чисте м. Сєвєродонецька, річки Красна (у Кремінній) та Деркул (Біловодську), озеро Пісочне (Рубіжне) тощо.

Слід зазначити, що стан питної води в області задовільний і більш того, санітарно-хімічні показники зберігають стабільність вже декілька років.   

Наприкінці брифінгу Володимир Жданов закликав жителів області не збирати дикорослі гриби. Бо з початку року на Луганщині зареєстровано шість випадків отруєння. Постраждало 14 людей, з них дві дитини. Нажаль восьмирічний хлопчик помер. « Їх вживання є загрозою вашому здоров’ю та життю», – наголосив спікер.