Архів новин

18 июля 2018

В облдержадміністрації проведено робочу зустріч з профспілками області

Відбулася робоча зустріч заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик з представниками регіональних профспілок.

Відкриваючи засідання, вона зауважила, що мета заходу – обговорити проблемні питання і узгодити спільні пропозиції для їх вирішення з профспілками на регіональному рівні.

Як подолати сходи до магазину чи бюджетної установи? Із такою проблемою доволі часто доводиться стикатися не лише особам з інвалідністю, але і молодим батькам

В Україні вдосталь законів та норм, що захищають право маломобільних груп на доступність та ставлять вимогу, аби всі об'єкти громадського призначення були доступними для маломобільних груп населення, каже координатор програми «Безбар'єрна Україна» Національної Асамблеї особ з інвалідністю  України Ярослав Грибальський. Серед таких документів, зокрема:

- Конституція України, у якій зазначено, що усі люди є рівні в правах і мають мати однаковий доступ до громадських споруд;

МЕДОВИЙ ФОРУМ «УКРАЇНА МЕДОВА І СВІТ»

20 вересня 2018 року відбудеться медовий форум «Україна медова і світ».

Форум стане сучасним комунікаційним майданчиком для обговорення актуальних питань виробництва та реалізації українського меду.

Запрошуємо до участі у форумі бджолярів, виробників бджільницької продукції, експортерів меду, керівників і представників громадських об’єднань, вчених, експертів, виробників обладнання, успішних підприємців, які зацікавлені в економічному розвитку України.

За допомогою універсальної мови музики ми зруйнуємо стіни непорозумінь на шляху до миру, – Юрій Гарбуз

17 липня в м. Сєвєродонецьку стартував міжнародний проект «Музику чути крізь стіни», в рамках якого понад сто учасників з України, Німеччини, Білорусі, Польщі, Литви та Вірменії візьмуть участь у постановці опери «Дон Жуан».

Керівництвом облдержадміністрації проведено робочу зустріч з профспілками області

18 липня 2018 року відбулася робоча зустріч керівництва облдержадміністрації з представниками регіональних профспілок.

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, відкриваючи засідання, повідомила, що метою заходу є обговорення проблемних питань і вироблення узгоджених пропозицій щодо їх вирішення разом з представниками профспілок на регіональному рівні.

Юрій Гарбуз підтримав розробку проекту реформування медичної галузі Луганщини

17 липня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з представниками професійної асоціації «Українське лікарське товариство Луганщини». Під час зустрічі з медиками очільник області обговорив розробку пілотного проекту з реформування медичної галузі на Луганщині.

На початку зустрічі Юрій Гарбуз наголосив, що разом з головою Українського лікарського товариства Луганщини Ларисою Кульбач відстоює та буде відстоювати ініціативу спрощеного проходження медичної реформи в регіоні.

Інформація щодо надання пільг з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування

У березні 2018 року уряд затвердив Порядок надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах.

Документом передбачається надання замість пільг компенсації, розмір якої щорічно буде визначатись обласними, Київською адміністраціями на відповідний рік.

Кроки взаємодії щодо проблеми пасажирських залізничних перевезень Луганщини

       Сьогодні директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергій Шелест відвідав головний офіс ПАТ «Укрзалізниця», де зустрівся з членом правління компанії, відповідальним за пасажирські перевезення, Сергієм Михальчуком.

       На зустрічі обговорювалися проблеми пасажирських залізничних перевезень Луганщини, а це й обмеженість напрямків сполучення з іншими регіонами, кількості рухомого складу, неможливості вільного придбання квитків на потяги.

Освітні центри «Донбас-Україна» запрошують абітурієнтів з непідконтрольних територій та «лінії розмежування»

Про проміжні результати вступної кампанії абітурієнтів з непідконтрольній українській владі території області, «лінії розмежування» та навчання вчителів інноваційним STEM/STrEAМ методикам, сьогодні, 18 липня, розповіли під час конференції, яка відбулась в облдержадміністрації.

Пишаємось: легкоатлети з інвалідністю завоювали 26 медалей на Всеукраїнських змаганнях

У місті Кропивницький відбувся чемпіонат України з легкої атлетики серед спортсменів з вадами опорно-рухового апарату, зору, вадами розумового та фізичного розвитку. 

Участь у змаганні взяли близько 180 спортсменів з різних областей України.

Луганську область представляли 14 спортсменів: Олександр Романченко, Володимир Жайворонок, Павло Богатирьов, Олександр Цапун, Сергій Дворцов, Тетяна Огаркова, Анастасія Пахоля, Дмитро Куценко, Кирил Іванов, Олександр Григоров, Арсентій Хорошун, Олексій Свистун, Віктор Малишев, Тимофій Холодов.

На Луганщині колишній бранець терористів надав СБУ свідчення про знущання в катівнях так званої «ЛНР»

Співробітники Служби безпеки України, залучені до операції Об’єднаних сил, продовжують фіксувати свідчення українських бранців, незаконно ув`язнених терористами.

До української спецслужби звернувся луганчанин, якого майже два місяці бойовики утримували в підвалах так званого «МГБ ЛНР». Правоохоронці встановили, що чоловік був затриманий у квітні 2018 року у середмісті Луганська учасниками незаконних збройних формувань. Застосовуючи до бранця заходи психологічного та фізичного тиску, терористи змушували його зізнатися у нібито зв`язках з українськими правоохоронними органами.

Впровадження системи безпечності харчових продуктів

Відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» з 20.09.2017 року набрав чинності пункт 2 частини другої статті 20 та пункт 4 частини першої статті 64 зазначеного закону для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, що зобов’язують впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, та визначають відповідальність за невиконання обов’язку по їх впровадженню.

«Козацькі розваги» відбулися на Марківщині

На базі позаміського дитячого табору оздоровлення та відпочинку «Лісова галявина» Марківського району відбулися традиційні змагання «Козацькі розваги». 

Учасниками патріотичних ігор стали діти із Сєвєродонецька та Марківського району, які оздоровлюються у цьому дитячому закладі.

Вони зійшлись у дві команди – «Яструби» та «Патріоти».

Під час змагань, спортсмени  змагалися у силі й спритності, демонстрували знання й винахідливість.

Тож «Найспритнішими» виявилися Володимир Наумов та Максим Сошенко.

У вересні з Києва стартує "поїзд чотирьох столиць"

"Поїзд чотирьох столиць" стартує 28 вересня з Києва. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян на брифінгу за результатами пленарного засідання Міжурядової Українсько-Литовської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва, яке відбулось сьогодні, 17 липня 2018 року у Львові, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Піротехніками перевірено 16,9 га місцевості

Протягом минулої доби, 17 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 16,9 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Виявлено та вилучено три ручні гранати і 29 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Визначені переможці конкурсу журналістських обмінів між Луганською та Львівською областями

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза затверджено перелік переможців конкурсу з визначення проектів журналістських  обмінів між Львівською та Луганською областями.

Загальний бюджет конкурсу журналістських обмінів – 300,0 тис. гривень.

Переможці конкурсу представлені у таблиці.

№ з/п

Новини ООС: Кримське вкотре потерпає від масованих обстрілів окупанта

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 6 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувались протитанкові та автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецька зброя.

По позиціях наших військовослужбовців поблизу Оріхового та Троїцького Попаснянського району відкривався вогонь з підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Для української армії в області зібрали понад 87 млн гривень

У січні-червні 2018 року надходження військового збору склали 87 млн 255 тис. гривень.

Це на 23,3 млн гривень або на 36,3 % більше ніж за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, військовий збір запроваджено з серпня 2014 року, його ставка складає 1,5% від об’єкта оподаткування. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування військового збору до бюджету є роботодавці, які нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків.

Нарада Мінекономрозвитку з розгляду питання повернення з оренди цілісного майнового комплексу склозаводу «Пролетарій»

       Директор Департаменту Шелест С.Г. 17.07.2018 прийняв участь у розширеній нараді Мінекономрозвитку під головуванням державного секретаря Мінекономрозвитку Перевезенцева О.Ю. з розгляду питання повернення з оренди цілісного майнового комплексу колишнього державного підприємства «Ордена Трудового Червоного Прапору державного склозаводу «Пролетарій».

       У нараді взяли участь представники структурних підрозділів Мінекономрозвитку, Фонду державного майна України, зокрема його регіонального відділення у Луганській області та інші.

Поповнення парку автомобілів швидкої медичної допомоги

На сьогоднішній день матеріально-технічне забезпечення системи екстреної медичної допомоги спеціалізованим санітарним транспортом в Луганській області є недостатнім.

На Луганщині проводиться підготовка до опалювального сезону

17 липня, під час апаратної наради голови облдержадміністрації директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай розповів про хід підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018/19 року.