Архів новин

09 июля 2018

09.07.2018 Зустріч з представниками МБФ «Жовто-блакитні крила»

Сьогодні, 09.07.2018 в приміщенні облдержадміністрації відбулась зустріч керівників структурних підрозділів облдержадміністрації з представниками МБФ «Жовто-блакитні крила», а саме Др. Богданом Андрощуком – координатором програми співробітництва задля розвитку в Україні/Молдові, Дитячого Фонду Німеччини та Людмилою Чуркіною – директора, керівника проекту «Генерація UA», директора БО «МБФ «Жовто-блакитні крила».

Шахтарям Луганщини погасять заборгованість із заробітної плати

Завдяки скоординованій роботі голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика та профільного Комітету Верховної Ради України вдалося вирішити нагальне питання виплати заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств.

Ми послідовно працюємо над створенням в області нових робочих місць. Тому підтримка малого і середнього бізнесу дуже важлива, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 9 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів робочу нараду з обговорення реалізації Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2018-2020 роки.

«Ми послідовно працюємо над створенням в області нових робочих місць. Тому підтримка малого і середнього бізнесу дуже важлива», – зазначив під час наради очільник області.

З 1 липня підвищено прожитковий мінімум

Новий розмір прожиткового мінімуму на одну особу у розрахунку на місяць з 01.07.18 складає 1777,00 грн.

Для основних соціальних і демографічних груп населення  з 01.07.18 встановлюються такі показники:

- для дітей віком до 6 років - 1559,00 грн;

- для дітей віком від 6 до 18 років -1944,00 грн;

- для працездатних осіб - 1841,00 грн;

- для осіб, які втратили працездатність: - 1435,00 грн.

 

Платники податків Луганщини перерахували до бюджету понад 2,5 млрд гривень

У січні-червні 2018 року платники Луганської області сплатили до зведеного бюджету країни 2 млрд 527 млн гривень. Це на 244,1 млн гривень більше, ніж в аналогічному періоді 2017 року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 1 млрд 221,3 млн гривень. У порівнянні з показниками за cічень-червень минулого року надходження зросли на 196,8 млн гривень.

Триває будівництво насосної станції у Рубіжному

Про те, як зараз виконуються роботи, сьогодні, 9 липня, перевірив заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Він разом з директором Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталієм Сураєм оглянув об’єкт будівництва каналізаційної насосної станції з мережами у м. Рубіжному.

«Наразі облдержадміністрація докладає максимум зусиль для виконання усіх заходів з метою покращення екологічної ситуації міста та річки Сіверський Донець», – зазначив Вадим Данієлян.

Електронні документи з підтвердженим QR-кодом можна отримати на сайті Пенсійного фонду

На офіційному веб-порталі Пенсійного фонду України запроваджено новий сервіс для надання електронних документів з підтвердженим QR-кодом. Сервіс доступний для користувачів веб-порталу ПФУ, які увійшли на портал за допомогою електронного цифрового підпису (ЕЦП).

Запровадження нового сервісу здійснено з метою наближення послуг до громадян та дистанційного обслуговування (отримання послуг без відвідування органів ПФУ).

Через веб-портал пенсійного фонду України можна отримати такі електронні документи з QR-кодом:

-довідку про доходи пенсіонера для призначення субсидій;

Ведеться робота з покращення стану водовідведення у м. Рубіжному

9 липня 2018 року заступником голови облдержадміністрації Вадимом Данієляном здійснено виїзд на об’єкт будівництва каналізаційної насосної станції з мережами у м. Рубіжне.

Під час огляду нового будівництва директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай наголосив, що проблеми більше 25 тисяч мешканців будуть вирішені після вводу експлуатацію каналізаційної насосної станції.

Визначені переможці конкурсу освітнього обміну між Луганською та Львівською областями

Так, 11 закладів освіти з восьми районів області та м.Сєвєродонецька візьмуть участь в освітніх обмінах між Луганською та Львівською областями.

Освітяни зі Сходу та Заходу нашої держави реалізують спільні проекти в рамках ініційованого головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом проекту «Змінимо країну разом!».

За перше півріччя 2018 року доходи місцевих бюджетів зросли до 107,7 млрд грн., — Зубко

Доходи місцевих бюджетів України за перше півріччя 2018 року зросли на 23,8% або на 20,7 млрд гривень у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року. Таким чином, загальний обсяг власних доходів на місцях склав 107,7 млрд грн. Про це на своїй сторінці у FB повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Україна та ЄІБ підписали угоду на 75 млн євро щодо підвищення безпеки доріг в українських містах, — Зубко

В рамках Двадцятого Саміту «Україна – ЄС» між Україною та Європейським інвестиційним банком підписано Фінансову угоду Проект «Підвищення безпеки автомобільних доріг в містах України». Про це повідомив на своїй сторінці у FB Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Піротехніками за минулий тиждень вилучено 141 одиницю вибухонебезпечних предметів

Протягом минулого тижня піротехнічними розрахунками ДСНС України в області обстежено 13,92 га місцевості.

Загалом виявлено й вилучено 141 одиницю вибухонебезпечних предметів, а саме: 101 артилерійський снаряд, дві мінометні міни, шість ручних гранат, один інженерний боєприпас, 31 одиницю іншої вибухівки та 44 одиниці набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На Луганщині розпочалися жнива

Більшість аграрних господарств області вже приступили до збиральної кампанії.

Вже обмолочено 41 тис. га площ ранніх зернових (12 %), намолочено 123,3 тис. тонн, урожайність 30,1 ц/га.

У тому числі:

- озимої пшениці обмолочено 38,5 тис. га площ (14 %), намолочено 118,2 тис. тонн, урожайність 30,7 ц/га;

- ярого ячменю – 0,4 тис. га (1 %), 0,8 тис. тонн, 21,2 ц/га;

- озимого ячменю – 1,0 тис. га (23 %), 2,5 тис. тонн, 26,1 ц/га;

- зернобобових – 1,0 тис. га (13 %), 1,3 тис. тонн, 13,3 ц/га.

Облдержадміністрацією координуються заходи з підготовки до опалювального сезону

В облдержадміністрації відбулось засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та сталого проходження опалювального сезону.

Під час засідання членами штабу було розглянуто низка питань. Зокрема, виконання заходів з благоустрою територій населених пунктах області, проведення підготовчих і ремонтних робіт житлових будинків, автомобільних доріг, інженерних мереж та споруд.

Луганщина зустріла Волонтерський Агітпотяг «Труханівська Січ»

На Сватівщину, вчора, 8 липня, прибули 50 учасників Всеукраїнської акції «Потяг Єднання України «Труханівська Січ». До неї долучилися студенти, школярі, історики, волонтери з різних областей України.

Це вже 13 потяг, який крокує Україною. У цей раз він має назву Гайдамацький агітпотяг «Визвольних змагань». Його мета – донести історію перемоги, поразки Визвольних змагань та збройної боротьби за Незалежність.

Активістів патріотичного руху на горі біля Козацької вежі зустрічали жителі Сватівщини, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та керівництво району.

Визначено переможців обласного конкурсу проектів місцевого розвитку

Розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 09.07.2018 № 523 «Про затвердження переліку переможців обласного конкурсу проектів місцевого розвитку» визначено 41 проект щодо розбудови територіальних громад, які будуть реалізовані за рахунок коштів обласного бюджету.

Найбільш активними виявились органи місцевого самоврядування Біловодського та Старобільського районів, які успішно захистили по сім проектів, Троїцького – шість та Кремінського – п’ять.

На Луганщині розпочалися жнива

Більшість аграрних господарств області вже приступили до збиральної кампанії.

На сьогодні обмолочено 41 тис. га площ ранніх зернових (12 %), намолочено 123,3 тис. тонн, урожайність 30,1 ц/га.

У тому числі:

- озимої пшениці обмолочено 38,5 тис. га площ (14 %), намолочено 118,2 тис. тонн, урожайність 30,7 ц/га;

- ярого ячменю – 0,4 тис. га (1 %), 0,8 тис. тонн, 21,2 ц/га;

- озимого ячменю – 1,0 тис. га (23 %), 2,5 тис. тонн, 26,1 ц/га;

- зернобобових – 1,0 тис. га (13 %), 1,3 тис. тонн, 13,3 ц/га.

Увага! Важлива інформація

17 липня 2018 року набуває чинності Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 27.03.2018 року № 162 «Про внесення змін до Порядку нормативної грошової оцінки земель населених пунктів».

Згідно з цим наказом, зокрема, для земельних ділянок, інформація про які не внесена до відомостей Державного земельного кадастру, коефіцієнт, який характеризує функціональне використання земельної ділянки (Кф), застосовується із значенням 3,0.

Виступ Президента під час відкриття Меморіалу пам’яті українців, які загинули від рук польських «селянських батальйонів» та підрозділів Армії Крайової у 1944 році у с. Сагринь

Всечесні отці!

Дорога українська громадо!

Шановні вихідці з цього та навколишніх сіл!

Шановні представники товариств «Холмщина»!

Шановні українські і польські патріоти!

Мінекономрозвитку та Офіс просування експорту запрошують бізнес взяти участь у торговій місії до Німеччини

За повідомленням прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі України 17-20 вересня 2018 року у Мюнхені (Федеративна Республіка Німеччина) українська бізнес-делегація візьме участь у Торговій місії до Німеччини.

Мета торгової місії: відкрити можливості бізнес-співпраці на ринку Німеччини для українських харчових підприємств.

Новини ООС: Попаснянщина знову опинилась під ворожим обстрілом

Сьогодні вранці російсько-окупаційні війська один раз порушили режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Новозванівки Попаснянського району відкривався вогонь з великокаліберних кулеметів.

Інформаційно-аналітична довідка щодо основних тенденцій економічного розвитку регіону станом на 01.07.2018

За даними, оприлюдненими Державною службою статистики України, структурних підрозділів облдержадміністрації, проведено моніторинг щодо основних тенденцій економічного розвитку регіону та підготовлено інформаційно-аналітичні матеріали за напрямами: промислове виробництво, інвестиційна діяльність, зовнішня торгівля (експорт та імпорт товарів), внутрішній ринок (внутрішня торгівля, цінова ситуація), висвітлено основні причини, що вплинули на розвиток відповідних сфер, заходи місцевих органів виконавчої влади щодо подолання негативних тенденцій розвитку регіону.