Архів новин

17 июля 2018

Облдержадміністрація продовжує підтримувати шахтарів

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів нараду з керівництвом ПАТ «Лисичанськвугілля», територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості, директорами шахт.

Юрій Клименко зазначив, що нарада відбувається за дорученням голови  облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

Під час заходу розглядалися нагальні проблеми підприємства, зокрема, погашення заборгованості, своєчасної  виплати заробітної плати, розвитку виробництва та збільшення видобутку вугілля.

Підписано меморандум про співпрацю Луганської облдержадміністрації та Профспілки працівників державних установ України

Сьогодні, 17 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз та голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук підписали меморандум про співпрацю.

Метою меморандуму є співпраця та консолідація зусиль, спрямованих на захист соціально-економічних і трудових прав працівників підприємств, установ та організації Луганської області, де діють організації профспілки, поглиблення взаємодії в питання збереження єдності та цілісності членських організацій профспілки.

На Луганщині проводиться підготовка до опалювального сезону

Сьогодні, 17 липня, під час апаратної наради голови облдержадміністрації директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай розповів про хід підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018/19 року.

Луганщина подала 94 проекти до Державного фонду регіонального розвитку

Сьогодні, 17 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів апаратну нараду облдержадміністрації.

Директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму ОДА Сергій Медведчук доповів про стан справ з підготовки інвестиційних проектів, які можуть бути реалізовані за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в 2019 році.

На 2018 рік розподіл державного фонду регіонального розвитку для Луганської області становить 401,3 млн грн.

Навчальна програма «Школа амбасадорів миру»

Запрошуються викладачі вищих навчальних закладів, професійних навчальних закладів та вчителі загальноосвітніх шкіл Луганської та Донецької областей взяти участь у навчальній програмі «Школа амбасадорів миру».

Програма складається з двох модулів:

- Перший модуль: п’ятиденний тренінг для тренерів «Налагодження діалогів: молодь за мир у громадах» (27–31 липня 2018 р.);

Нарада з керівництвом ПАТ «Лисичанськвугілля» щодо вирішення нагальних проблем підприємства

       17.07.2018 заступником голови облдержадміністрації Клименко Ю.Ю. проведено нараду з керівництвом ПАТ «Лисичанськвугілля», директорами шахт та керівництвом Лисичанської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості щодо вирішення нагальних проблем підприємства, зокрема погашення заборгованості та своєчасну виплату заробітної плати, розвиток виробництва, збільшення видобутку вугілля.

Запроваджено новий порядок видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок катастрофи на ЧАЕС, та іншим категоріям громадян

Порядок затверджений прийнятою 11 липня постановою Кабінету Міністрів України.

Цим удосконалюється порядку видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчань із застосуванням ядерної зброї, під час складання ядерних зарядів та проведення на них регламентних робіт.

До освітніх центрів «Донбас – Україна» за консультацією звернулося 408 осіб

Направлено для проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації  до школи для отримання документу державного зразка:

- про базову загальну середню освіту – 7 абітурієнтів;

- про повну загальну середню освіту – 21 абітурієнт;

- про базову загальну середню освіту та повну загальну середню освіту – 17 абітурієнтів;

- подали документи для вступу до закладів освіти із тимчасовою довідкою – 41 абітурієнт;

- подали документи для вступу до закладів освіти із документом державного зразка (за вступними іспитами) – 197 абітурієнтів.

Україна переймає європейські норми маркування продуктів

Верховна Рада України 10 липня ухвалила у першому читанні законопроект  «Про інформацію для споживачів про харчові продукти», який встановлює загальні принципи та вимоги до інформації для споживачів щодо харчових продуктів, зокрема стосовно маркування харчових продуктів, а також обов’язки операторів ринку з доведення цієї інформації до інших операторів ринку та до споживачів.

Так, законопроект передбачає чіткі вимоги до маркування харчових продуктів.

У першу чергу, це:

- ясність і чіткість назви харчового продукту; «читабельність» шрифту;

Оновлені відомості реєстру міжміських та приміських автобусних маршрутів загального користування Луганської області

Відповідно до розпорядження голови Луганської облдержадміністрації від 06.04.2017 № 216 «Про затвердження автобусних маршрутів загального користування приміського та міжміського внутрішньообласного сполучення» (з наступними змінами та доповненнями) організатор регулярних перевезень пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території області (внутрішньообласні маршрути) оприлюднює оновлені відомості реєстру міжміських та приміських автобусних маршрутів загального користування Луганської області.

Перший форум регіонів України та Республіки Білорусь

24-25 жовтня 2018 року у м. Гомель (Республіка Білорусь) відбудеться Перший форум регіонів України та Республіки Білорусь за участі президентів обох країн. Захід проводиться під патронатом Кабінету Міністрів України та Ради міністрів Республіки Білорусь.

Метою форуму є представлення економічного потенціалу регіонів України та Білорусі, а також розбудова нових ініціатив і форм економічного, інвестиційного, науково-технічного та культурного співробітництва на міжрегіональному рівні.

Завантужуйте Довідник підприємця від ГУРТа на Google Play та AppStore

Ресурсний центр ГУРТ пропонує представникам бізнесу – початківцям та досвідченим  – унікальний безплатний мобільний додаток, який допоможе зорієнтуватися в найрізноманітніших питаннях підприємницької діяльності.

Довідник підприємця створено у рамках проекту «Працевлаштування через підприємництво», що реалізовується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Всесвітньої єврейської допомоги.

Нарада щодо підготовки енергетичної системи області до роботи в осінньо-зимовий період 2018/19 року та запуску ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот»

         Сьогодні в облдержадміністрації під головуванням заступника голови Клименка Ю.Ю. відбулась нарада щодо підготовки енергетичної системи області до роботи в осінньо-зимовий період 2018/19 року та запуску ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот».

З 1 липня ніяких заборон на закупівлю молока другого ґатунку не запроваджується

До 1 січня 2020 року молоко другого класу буде прийматися переробними підприємствами на будь-які цілі, повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Однак, з 1 січня 2020 року по 1 січня 2022 року встановлено перехідний період, протягом якого молоко другого ґатунку буде продовжувати прийматись, але вже виключно в технічних цілях для виробництва нехарчових продуктів. Наприклад, кормів для тварин або казеїну.

Запроваджено новий порядок видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок катастрофи на ЧАЕС, та іншим категоріям громадян

11 липня прийнято постанову Кабінету Міністрів України „Деякі питання видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян”, якою, зокрема, затверджено Порядок видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян.

Толерантність – це повага права іншого бути таким, яким він є. Головне - Людина, а не її інвалідність

Розмовляючи з людиною з інвалідністю, звертайтесь безпосередньо до неї, а не до супроводжуючої її особи або перекладача жестової мови, який присутній при розмові.

Коли Ви знайомитесь з людиною з інвалідністю, і хочете привітати її потиском руки, зробіть це невимушено. Якщо це людина з порушенням зору, слуху протягніть руку для привітання перші та назвіть своє ім`я.

Коли Ви хочете запропонувати свою допомогу, запитайте спочатку чи вона потрібна.

На Луганщині за матеріалами СБУ засуджено інформатора терористів

За матеріалами Служби безпеки України Лисичанський міський суд засудив інформатора терористичної організації «ЛНР».

Правоохоронці встановили, що протягом березня-травня 2016 року житель одного із населених пунктів Новоайдарського району збирав інформацію про дислокацію, маршрути пересування та чисельність сил Антитерористичної операції. Отримані відомості зловмисник телефонним зв’язком передавав до так званої «4-ї бригади» російських найманців, дислокованої на окупованій території Слов’яносербського району.

Юні сватівчани відпочиватимуть у Рівненській області

16 липня 20 дітей зі Сватівського району потягом Лисичанськ-Ужгород вирушили на відпочинок та оздоровлення до дитячого санаторно-оздоровчого комплексу «Країна мрій», що на Рівненщині.

«Країна мрій» – це дитячий комплекс вищої категорії, який вже більше третини століття радує дітей, за що у 2015 році отримав звання кращого в Україні. Також він єдиний був відзначений подякою Президента України.

Міністри закордонних справ країн Великої сімки у річницю трагедії падіння літака рейсу MH17 авіакомпанії “Малазійські авіалінії” опублікували спільну заяву

Міністри закордонних справ країн Великої сімки у річницю трагедії падіння літака рейсу MH17 авіакомпанії “Малазійські авіалінії” опублікували спільну заяву:

“Ми, міністри закордонних справ Великої вісімки: Канади, Франціії, Німеччини, Італії, Японії, Сполученого Королівства, Сполучених Штатів Америки та Верховний представник Європейського Союзу єдині у рішучому засудженні збиття літака рейсу MH17 авіакомпанії “Малазійські авіалінії”, який виконував рейс з Амстердама до Куала-Лампур 17 липня 2014 року.

Піротехніками на Луганщині вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 16 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,34 га місцевості у Новоайдарському та Станично-Луганському районах.

Виявлено та вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Президент: В світі залишився лише один інструмент глобальної безпеки – НАТО

Президент Петро Порошенко підкреслює, що «світ швидко змінюється». «Незаконною анексією Криму і агресією проти нашої країни на Сході було фактично зруйнована уся повоєнна система безпеки світу, яка базувалася на рішенні Ради безпеки ООН і об’єднаному рішенні постійних членів Ради безпеки», – зазначив Петро Порошенко в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

Президент: Зростання ВВП та бюджетних надходжень – це критерій ефективності антикорупційної боротьби

Президент Петро Порошенко в ефірі програми «Свобода слова» особливо відзначив, що українські реформи у галузі боротьби з корупцією отримали надзвичайно схвальну оцінку на самітах ЕС та НАТО, в тому числі і Закон про створення незалежного Вищого антикорупційного суду.

Глава держави підкреслив, що робитиме все для того, щоб антикорупційні законодавчі норми стали незворотними.

«На моє глибоке переконання антикорупційні реформи мають стати незворотними. Антикорупційні інституції є вже незалежними. В тому числі і незалежними від Президента», – наголосив Петро Порошенко.

Новини ООС: Кримське знову під вогнем

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська чотири рази порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку с. Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з гранатометів та стрілецької зброї.