Архів новин

04 июля 2018

Увага! Дотримуйтеся правил поведінки на воді

Навіть той, хто добре плаває, повинен постійно бути обережним, дисциплінованим і суворо дотримуватись правил поведінки на воді. Знання та виконання цих правил є запорукою безпеки життя.

Нагадуємо основні правила безпечної поведінки на воді та поблизу неї:

Фахівці Луганщини, які займаються профілактикою дитячого і сімейного неблагополуччя, запрошуються до участі в міжнародному семінарі

З 12 по 17 жовтня 2018 року в місті Хевіз (Угорщина) за підтримки Посольства Угорщини в Україні заплановано проведення міжнародного міжвідомчого семінару «Сучасні стратегії у профілактиці дитячого і сімейного неблагополуччя». Програмою передбачено перебування делегації в Угорщині, Австрії та Хорватії.

Фахівці соціальної сфери Луганщини вивчили досвід Одеси із інтегрування технології кейс-менеджменту в умовах реформ децентралізації

25-29 червня 2018 року Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні здійснено навчальну поїздку для представників соціальної сфери Луганської та Донецької областей до міста Одеса. Від Луганської області участь у заходах взяли заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик, директор Луганського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Єременко, керівники установ соціальної сфери та лідери громадських організацій.

Проект структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області в розпалі громадських обговорень

В ході громадських обговорень проекту структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області відбулася робоча зустріч з керівниками Агенції регіонального розвитку та Центру розвитку місцевого самоврядування, на якій було обговорено пропозиції до проекту структури Програми та її додатків.

За результатами зустрічі прийнято рішення про надання запропонованих Агенцією регіонального розвитку пропозицій для внесення відповідних змін до структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області та її додатків.

Центр соцiально-психологiчної реабiлiтацiї дітей отримав з облбюджету більше 200 тисяч гривень

На початку липня з обласного бюджету профінансована субвенція Лисичанському міському бюджету на утримання зазначеного центру соціально-психологічної реабілітації дітей в сумі  216,9 тис. гривень, що становить 100 % до встановлених призначень на поточний місяць.

На території Луганській області, підконтрольній українській владі, функціонує один центр соціально-психологічної реабілітації дітей, який розташований у м. Лисичанську.

Він розрахований на 30 місць та надає соціальні послуги дітям зі всієї області, які опинились в складних життєвих обставинах.

,

Проект структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області обговорюється громадськістю

Сьогодні, 4 липня, у рамках громадських обговорень відбулась робоча зустріч представників Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації з керівниками Агенції регіонального розвитку та Центру розвитку місцевого самоврядування.

Учасники обговорили пропозиції до проекту структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області та її додатків.

За результатами зустрічі прийнято рішення про надання запропонованих Агенцією регіонального розвитку пропозицій для внесення відповідних змін до структури Програми.

Луганчани вивчали досвід одеситів у соціальній сфері

Навчальна поїздка для представників соціальної сфери й громадськості Луганської та Донецької областей до Одеси організована Програмою розвитку ООН в Україні.

Від Луганщини участь у заходах узяла заступник голови обласної державної адміністрації Ольга Лішик.

В області визначено 28 місць масового відпочинку людей на водних об’єктах

Станом на 1 липня на території Луганської області визначено 28 місць масового відпочинку людей на водних об’єктах. Так, у Попаснському районі таких місць 10, у Сватівському – чотири, Біловодському та Білокуракинському – три, Троїцькому – два, Кремінському, Новопсковському, Станично-Луганському та Старобільському – по одному, так само, як в містах Рубіжне та Лисичанськ.

В області визначено 28 місць масового відпочинку людей на водних об’єктах

Станом на 1 липня на території Луганської області визначено 28 місць масового відпочинку людей на водних об’єктах. Так, у Попаснському районі таких місць 10, у Сватівському – чотири, Біловодському та Білокуракинському – три, Троїцькому – два, Кремінському, Новопсковському, Станично-Луганському та Старобільському – по одному, так само, як в містах Рубіжне та Лисичанськ.

Президент України провів зустріч з Патріархом Сербської православної церкви Іринеєм

Президент України Петро Порошенко в рамках офіційного візиту до Белграду провів зустріч з Патріархом Сербської православної церкви Іринеєм.

Глава Української держави закликав Патріарха Сербської православної церкви молитися за мир і наголосив на підтримці територіальної цілісності Сербії.

Петро Порошенко висловив сподівання, що Сербська православна церква, як одна з найстаріших у християнському православному світі - підтримувала і буде підтримувати Україну.

Президент України закликав сербський парламент визнати Голодомор геноцидом українського народу

Президент України Петро Порошенко у рамках офіційного візиту до Белграду провів зустріч з Главою Народної Скупщини Республіки Сербія Маєю Гойкович.

Президент України та Глава Народної Скупщини Сербії обговорили міжпарламентську співпрацю, зокрема в рамках парламентських асамблей. Сторони погодились з важливістю неухильного дотримання принципів суверенітету та територіальної цілісності обох країн та запобігання випадкам порушень цього принципу.

У цьому зв’язку Президент України відзначив, що візит окремих сербських депутатів до окупованого Росією Криму є неприйнятним.

Піротехніками на Луганщині вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 3 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 19 артилерійських снарядів й 10 одиниць іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ухвалила низку рішень для захисту українського товаровиробника

2 липня 2018 року відбулось засідання Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, на якому розглядались питання захисту українських товаровиробників від зростаючого та недобросовісного імпорту.

Міжвідомча комісія розглянула матеріали про результати проведення спеціального розслідування щодо імпорту в Україну сірчаної кислоти та олеуму, незалежно від країни походження та антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну деякої карбамідо-формальдегідної продукції походженням з Російської Федерації.

З 01 липня 2018 року застосовуватиметься заокруглення загальних сум розрахунків готівкою підприємствами торгівлі та сфери послуг

З 01 липня 2018 року підприємства торгівлі та сфери послуг у випадку відсутності монет дрібних номіналів будуть проводити заокруглення загальних у чеку сум розрахунків готівкою за товари (роботи, послуги).

Про це, під час прес-брифінгу, повідомив директор Департаменту грошового обігу Національного банку України Віктор Зайвенко.

Підбиті підсумки розвитку територій Луганської області за I квартал

Оцінка результатів діяльності райдержадміністрацій та виконкомів міських рад міст обласного значення Луганської області за січень-березень 2018 року проведена Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 25.12.2015 № 650 (зі змінами від 17.10.2017 № 747).

На початку липня в повному обсязі профінансовані заплановані призначення на утримання центру соцiально-психологiчної реабiлiтацiї дітей

В Луганській області на контрольованій українською владою території функціонує один центр соціально-психологічної реабілітації дітей, який розташований у м. Лисичанську.

Новини ООС: на Луганщині не вщухають ворожі обстріли

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 7 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування. Зокрема, у напрямку с. Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з 82-мм мінометів, БМП, гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів.

По укріпленнях наших військовослужбовців поблизу с. Катеринівки, с. Новозванівки та с. Троїцького Попаснянського району застосовувались протитанкові та автоматичні гранатомети, БМП та великокаліберні кулемети.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія ГАРБУЗА з нагоди Дня Національної поліції України

Шановні співробітники поліції!

Щиро вітаю вас із професійним святом.

Три останні роки стали вирішальними у становленні нової системи і нових стандартів роботи правоохоронних органів України. За цей час сформувалася довіра громадян до нового демократичного формування – Національної поліції України.