Архів новин

23 июля 2018

Проблеми графіку руху поїздів, якості послуг та заборгованості розглядалися на нараді

Ці питання та перспективи розвитку залізничного транспорту у Луганській області були винесені на розгляд наради, яку провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

На нараду був запрошений директор регіональної філії «Донецька залізниця» ПАТ «Українська залізниця» Сергій Бугайов.

Директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергій Шелест порушив питання щодо скорочення часу знаходження в дорозі пасажирського потягу № 609/610 Харків-Лисичанськ.

Відновлено роботу ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот»

         Завдяки спільним зусиллям голови облдержадміністрації Юрія Гарбуза, Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження, енергопостачальних підприємств області 22 липня відновлено виробництво аміаку ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот».

         В подальших планах відновлення повного циклу виробництва мінеральних добрив на підприємстві.

На Луганщині реалізовуватиметься 11 проектів спортивного спрямування за рахунок коштів ДФРР

11 липня Урядом затверджено Перелік інвестиційних програм і проектів, які реалізуються у 2018 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. 

До Переліку, зокрема, увійшли 11 проектів у спортивній сфері загальною вартістю 43,5 млн грн.

Так, буде продовжено модернізацію Луганського обласного фізкультурного центру «Олімп», у місті Кремінна. Планується заміна бігових доріжок, реконструкція тренажерного залу.

Легкоатлетка області боротиметься за медалі європейської першості

У Луцьку на стадіоні «Авангард» 21 липня завершився головний старт національного сезону – чемпіонат України з легкої атлетики. 

До змагань долучились три спортсмени Луганщини, проте тільки один виконав норматив на чемпіонат Європи, який з 6 по 12 серпня проходитиме у Берліні.

Так, легкоатлетка Єлизавета Бризгіна завоювала бронзу змагань на дистанції 200 м та забезпечила собі місце у національній збірній України. Бронзовий результат спортсменки – 23,49.

Жнива-2018: збиральна кампанія на Луганщині

У зв’язку з окупацією промислового півдня області Луганщина стала переважно аграрним краєм. У ці липневі дні триває активна збиральна кампанія.

Восени відбудеться Перший форум регіонів України та Республіки Білорусь

Перший форум регіонів України та Республіки Білорусь відбудеться у місті Гомель (Республіка Білорусь) 24-25 жовтня 2018 року. Захід проводиться під патронатом Кабінету Міністрів України та Ради міністрів Республіки Білорусь.

Метою форуму є представлення економічного потенціалу регіонів України та Білорусі, а також розбудова нових ініціатив і форм економічного, інвестиційного, науково-технічного та культурного співробітництва на міжрегіональному рівні.

Україна захищає інтереси українських металургів в рамках захисного розслідування в ЄС

Європейська комісія прийняла рішення щодо запровадження попередніх захисних заходів в рамках розслідування щодо металопродукції, які вступили в силу 19 липня 2018 року.

Загалом предмет розслідуванням включає 28 видів металургійної продукції, до 23 видів з яких запроваджуються попередні заходи у вигляді тарифної квоти терміном на 200 днів.

Тарифні квоти будуть застосовуватися на основі принципу «first come, first served» (перший прийшов - перший отримав), а після того як квота буде вичерпана до наступних поставок застосовуватиметься мито у розмірі 25%.

Підготовка до наступного опалювального періоду та питання водопостачання у полі зору обласної влади

Сьогодні, 23 липня, відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його провів його заступник Юрій Клименко.

Під час засідання директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай розповів про кризову ситуацію в енергетичній сфері Луганської області та необхідність виконання першочергових заходів на об’єктах та мережах ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання».

П’ять кремінських дітей-сиріт отримають власне житло

Це – хлопці (1997, 1999 та 2001 років народження) з с. Новокраснянки, а також дівчинка (2002 р.н.) з Кремінської громади та хлопець (1995 р.н.) – Новоастраханської.

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації від 18 липня 2018 року № 547 на придбання для них квартир (житла) виділено 764,5 тис. гривень субвенції з державного бюджету.  

У містах та районах області: на Марківщині відкрито ЦНАП

У рамках проекту Програми відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу здійснено капітальний ремонт приміщення центр надання адміністративних послуг та оснащено його всім необхідним для надання населенню якісних адміністративних і соціальних послуг.

Реалізували цей проект Марківська селищна рада та громадська організація «Моя Марківщина».

Для нового приміщення придбано необхідні меблі,  обладнання та програмне забезпечення.

Засідання регіональної комісії ТЕБ і НС

23 липня поточного року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Клименка Ю.Ю., управлінням було організовано та проведено засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Були розглянуті питання:
1. Про кризову ситуацію в енергетичній сфері Луганської області та необхідність виконання першочергових заходів на об'єктах та мережах ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання".
2. Про стан забезпечення підприємств водопровідно -каналізаційного господарства області необхідними реагентами для знезараження питної води.

На Луганщині створюються нові об’єднані територіальні громади

Протягом травня – липня 2018 року у Старобільському та Станично-Луганському районах області активізувався процес добровільного об’єднання територіальних громад.

Утворено Шульгинську, Калмиківську, Підгорівську та Веселівську сільські ОТГ Старобільського району, щодо яких облдержадміністрацією направлено звернення до ЦВК про призначення перших місцевих виборів.

З облбюджету виділено 270 тисяч гривень матеріальної допомоги

Таке рішення прийнято під час засідання комісії з призначення матеріальної допомоги за рахунок коштів обласного бюджету.

Його провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

На засіданні члени комісії розглянули 109 справ осіб із різних міст і районів Луганщини, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Піротехніками за минулий тиждень вилучено 163 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулого тижня піротехнічними розрахунками ДСНС України в області обстежено 38,99 га місцевості.

Загалом виявлено й вилучено 163 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 38 артилерійських снарядів, 15 ручних гранат, один підривник, 109 одиниць іншої вибухівки та 212 одиниць набоїв.

Слід зазначити, що з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС здійснено 663 виїздів, обстежено 653,49 га території області, де виявлено та вилучено 4362 одиниці вибухонебезпечних предметів і 577 одиниць набоїв.

Президент підписав Закони про міжнародне правове співробітництво щодо злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН17

Президент Петро Порошенко підписав Закони «Про ратифікацію Угоди між Україною та Королівством Нідерландів про міжнародне правове співробітництво щодо злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній 17 липня 2014 року» та «Про виконання Угоди між Україною та Королівством Нідерландів про міжнародне правове співробітництво щодо злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній 17 липня 2014 року».

Новини ООС: На Попаснянщині працював ворожий снайпер

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська двічі порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувалися автоматичні гранатомети та великокаліберні кулемети.

По позиціях наших захисників поблизу Новоолександрівки Попаснянського району працював ворожий снайпер.

13 липня 2018 року у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (м. Київ) відбулось засідання Комісії

   На минулому тижні, 13 липня 2018 року у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (м. Київ) відбулось засідання Комісії з розгляду пропозицій стосовно формування переліку об’єктів та заходів, що фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості по 14 областям України, в тому числі Луганській.