Архів новин

16 июля 2018

Визначені переможці конкурсу журналістських обмінів між Луганською та Львівською областями

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза затверджено перелік переможців конкурсу з визначення проектів журналістських  обмінів між Львівською та Луганською областями.

Загальний бюджет конкурсу журналістських обмінів – 300,0 тис. гривень.

Переможці конкурсу представлені у таблиці.

№ з/п

ТОРГОВА МІСІЯ ДО ТУРЕЧЧИНИ

Офіс з просування експорту та Міністерство економічного розвитку і торгівлі України запрошують українські компанії з сектору машинобудування та енергетики взяти участь у торговій місії до Стамбулу, яка відбудеться з 05 по 07 вересня 2018 року. Делегацію очолить Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку та торгівлі України Степан Кубів.

Програмою передбачено:

Гирьовики області вибороли ліцензії на світову першість

У місті Токмак Запорізької області відбувся чемпіонат України з гирьового спорту серед юніорів та дорослих.

Участь у змаганнях взяли спортсмени з 12 областей країни, серед них – гирьовики Луганщини.

За результатами чемпіонату, вони вибороли 10 нагород всеукраїнської першості.

Так,  Вероніка Гармаш у ваговій категорії 70 кг виступаючи у трьох номінаціях завоювала два золото та одне срібло.

Віолетта Головченко (в/к до 60 кг) виступаючи в тих же номінаціях, отримала одну золоту та дві срібні медалі.

Продовжується набір на навчальну програму «Школа амбасадорів миру»

Програма розвитку ООН запрошує викладачів вищих навчальних закладів, професійних навчальних закладів та вчителів загальноосвітніх шкіл Луганської та Донецької областей взяти участь у навчальній програмі «Школа амбасадорів миру».

Програма складається з двох модулів:

·         Перший модуль: п’ятиденний тренінг для тренерів «Налагодження діалогів: молодь за мир у громадах» (27–31 липня 2018 р.);

Розглянуто першочергові питання підготовки енергетичної системи області до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років

Про це та запуск ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» сьогодні йшлося на нараді, яку провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Під час заходу обговорено низку питань. Зокрема, щодо режиму роботи Луганської ТЕС, Северодонецької ТЕЦ, стану магістральних та розподільчих мереж, результати перевірки електричного обладнання ТОВ «ЛЕО» до проходження осінньо-зимового періоду 2018-2019 років.

У Сєвєродонецьку відзначили прийняття Декларації про державний суверенітет України у 1990 році

Сьогодні, 16 липня, біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбулися урочистості, присвячені 28-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України.

У заході взяли участь представники облдержадміністрації, громадськість та небайдужі жителі міста.

Під час урочистостей було відзначено, що Декларація про державний суверенітет заклала основи незалежної держави, дала поштовх демократичному правовому її розвитку країни. Фактично стала програмою побудови країни та лягла в основу «Акту проголошення незалежності України».

Конкурс грантів «Розбудова та посилення взаємодії громади й поліції»

Українська неприбуткова організація ІСАР «Єднання» запрошує до участі у  конкурс грантів «Розбудова та посилення взаємодії громади й поліції», який фінансується за підтримки Програми відновлення та розбудови миру ПРООН.

Метою конкурсу є посилення особистої та громадської безпеки у Донецькій, Луганській та Житомирській областях через розбудову довіри та посилення взаємодії громади й поліції.

Пріоритети конкурсу:

- Підвищення обізнаності жителів місцевих громад з принципом «Взаємодія громади та поліції на партнерських засадах»;

Конкурс грантів: «Розбудова та посилення взаємодії громади й поліції» від ПРООН

Конкурс грантів «Розбудова та посилення взаємодії громади й поліції» проводиться українською неприбутковою організацією ІСАР «Єднання» за фінансової підтримки Королівства Нідерландів в межах Програми відновлення та розбудови миру ПРООН.

Метою конкурсу є посилення особистої та громадської безпеки у Донецькій, Луганській та Житомирській областях через розбудову довіри та посилення взаємодії громади й поліції.

Пріоритетами конкурсу грантів є:

- Підвищення обізнаності жителів місцевих громад з принципом «Взаємодія громади та поліції на партнерських засадах»;

Юні художники Луганщини подорожували Західною Україною

Так, 22 учні художніх шкіл мистецтв Лисичанська, Рубіжного, Кремінної та Сватового у супроводі викладачів знову здійснили подорож до Західної України.

Цього разу вони побували на Шацьких озерах, що на Волині.

Під час подорожі діти відвідали безліч цікавих місць: озеро Світязь, музей-садибу Лесі Українки в Колодяжному, ознайомились з флорою та фауною Шацького національного парку, побачили неймовірні краєвиди Шацьких озер.

Засідання регіональної комісії ТЕБ і НС

12 липня поточного року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Клименко Ю.Ю. відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно -екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Розглянуті питання 1."Про загрозу зупинки підприємств водопровідно- каналізаційного господарства області через припинення постачання рідкого хлору. 2. Про ліквідацію наслідків негоди та буревію. що пройшов територією Луганської області з 28 червня по 1 липня 2018 року.

Засідання регіональної комісії ТЕБ і НС

9 липня поточного року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Клименко Ю.Ю. відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно -екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Було розглянуто питання "Про функціонування КПВВ "Станиця Луганська" та забезпечення безпеки громадян які перетинають лінію розмеження сторін.

Колектив університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка відзначено державною нагородою

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков  відзначив державними та відомчими нагородами кращих працівників МВС.

Від Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка Почесними грамотами Кабінету Міністрів України за значний внесок у забезпечення підготовки висококваліфікованих фахівців, плідну наукову діяльність, сумлінну працю та високий професіоналізм нагородженні проректор університету Микола Карчевський та учений секретар секретаріату Вченої ради Володимир Коваленко.

Піротехніками за минулий тиждень вилучено 230 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулого тижня піротехнічними розрахунками ДСНС України в області обстежено 22,76 га місцевості.

Загалом виявлено й вилучено 230 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 190 артилерійських снарядів, чотири мінометні міни, сім ручних гранат, п’ять інженерних боєприпасів, один підривник, 23 одиниці іншої вибухівки та 60 одиниць набоїв.

Слід зазначити, що з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС здійснено 637 виїздів, обстежено 614,6 га території області, де виявлено та вилучено 4294 одиниці вибухонебезпечних предметів і 405 одиниць набоїв.

Відкрито прийом заявок: Taking the Stage 2018

Британська Рада в Україні та ГО «Театральна платформа» оголошують про початок прийому заявок на участь у конкурсній театральній програмі Taking the Stage 2018.

Кандидати можуть обрати будь-який твір англійської літератури, переклад якого вже опубліковано, або такий, що перекладається в період подання заявки. Жодних обмежень щодо театрів чи режисерів, які планують спробувати себе у цьому конкурсі, а також творів, які вони обирають для постановки, немає. Єдина вимога – вистава має відповідати заявленій темі цьогорічної програми. 

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди 28-ї річниці підписання Декларації про державний суверенітет України

Шановні земляки!

Вітаю вас із днем, коли у 1990 році з підписанням Декларації про державний суверенітет України було закладено фундамент її незалежності.

Хоча Декларація про державний суверенітет України не одержала статусу конституційного акту, цей документ виступив правовим підґрунтям для Конституції, законів, становлення нашої країни на міжнародній арені. У час, коли демократизація суспільства більше не мирилася з панівним тоталітарним режимом, саме Декларація окреслила риси майбутньої молодої держави.

Постраждалі від домашнього насильства все частіше звертаються за допомогою до органів влади

На регіональному рівні координатором напрямку запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі є Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

Так, у I півріччі 2018 року в області зафіксовано 1780 звернень, у той час як у аналогічний період минулого року 840 звернень (збільшення на 112%), а у I півріччі 2016 року – 484 (+268%). За підсумками 2017 року зафіксовано 1629 офіційних звернень.

Новини ООС: Кримське опинилося під масованим гранатометним обстрілом

Протягом минулої доби російсько-терористичні війська сім разів порушили режим припинення вогню поблизу населеного пункту.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувались гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.