Архів новин

24 июля 2018

Юрій Гарбуз відвідав найбільше сільгосппідприємство з виробництва молока Білокуракинщини

Сьогодні, 24 липня, від час робочої поїздки до Білокуракинського району голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відвідав сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Зоря», що у с. Дем'янівка.

Проект «Змінимо країну разом» дав початок справжній дружбі між учнівською молоддю Білокуракинщини та Бродівщини, – Юрій Гарбуз

Освітяни та учнівська молодь Білокуракинщини своєю активною участю у проекті «Змінимо країну разом» зшивають Україну. На цьому наголосив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз сьогодні, 24 липня, перебуваючи з робочим візитом у Білокуракинському районі. Очільник області поспілкувався з учасниками проекту щодо результатів його реалізації та планів на навчальний рік, що почнеться з 1 вересня. 

Юрій Гарбуз ознайомився з ходом ремонтних робіт у Білокуракинській районній лікарні

Сьогодні, 24 липня, під час робочої поїздки до Білокуракинського району голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз ознайомився зі станом надання медичної допомоги місцевому населенню. Очільник області відвідав Білокуракинську центральну районну лікарню, де поспілкувався з медичним персоналом та проінспектував хід ремонтних робіт у неврологічному відділенні та лабораторії.

Пишаємось: за півроку спортсмени Луганщини завоювали 866 медалей

Луганчани привезли зі світових, європейських та всеукраїнських змагань завойовано 339 золотих, 296 срібних та 231 бронзову медалей.

Це 228 нагород різного ґатунку з олімпійських видів спорту, 530 медалей – з неолімпійських видів спорту та 108 нагород зі змагань спортсменів з інвалідністю.

Начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Антон Волохов зазначає, що здобутки спортсменів були б неможливими без злагодженої роботи обласної державної адміністрації на чолі її голови Юрія Гарбуза та спортивної спільноти Луганщини.

Санітарно-епідеміологічний стан в закладах відпочинку та оздоровлення дітей добрий, – брифінг

В облдержадміністрації відбувся брифінг для ЗМІ, присвячений профілактиці захворювань сезонного характеру та санітарно-епідеміологічній ситуації в області.

Заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Володимир Єсипов зазначив, що з настанням теплої пори року, влітку та восени, зростає загроза розповсюдження гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

В Україні на кінець червня 2018 року зареєстровано 502 спалахи цих інфекційних захворювань, а це більш ніж у п’ять разів перевищує показники аналогічного періоду минулого року.

УКРАЇНСЬКО-ЕМІРАТСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

Торгово-промислова палата України запрошує представників ділових українських кіл до участі в Українсько-еміратському бізнес-форумі, який відбудеться в рамках проведення третього засідання Міжурядової українсько-еміратської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

Дата: 16 серпня 2018 року

Місце: Торгово-промислова палата України (вул. Велика Житомирська, 33, конференц-зала «Колізей», 4-ий поверх).

Лисичанськ – це Україна: у місті відбуваються заходи з нагоди його визволення

Сьогодні, 24 липня, в день четвертої річниці визволення Лисичанська від незаконних озброєних формувань, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик разом з керівництвом міста, правоохоронцями, військовослужбовцями, волонтерами та небайдужими громадянами на мосту через річку Сіверський Донець запустила у повітря жовто-блакитні шари. У той же час група людей на байдарках пустили по течії річки вінок.    

Важливо: Луганщина розширює український інформаційний простір

Відтепер «Перший Західний»  мовить у Сватовому, Біловодську та Марківці!

На об’єктах Концерну РРТ запрацювали передавачі каналу, тож сватівчани дивляться «Перший Західний» на 38, марківчани – на 48, а біловодчани – на 43 ТВК.

Відбулась онлайн-конференція з підготовки до відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

23 липня 2018 року, заступник Міністра Наталія Федорович  провела онлайн-конференцію із заступниками голів обласних державних адміністрацій з приводу підготовки до відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, яке відзначається 30 липня.

Іванна Климпуш-Цинцадзе очолила Координаційну раду з реалізації Стратегії комунікації у сфері євроінтеграції на 2018-2021 роки

Головним завданням Координаційної ради з реалізації Стратегії комунікації сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки, створеної рішенням Уряду 18 липня, є підвищення ефективності комунікації у цій сфері. Про це повідомила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, коментуючи ухвалення постанови "Про Координаційну раду з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки".

Важливо: Луганщина розширює український інформаційний простір

Відтепер «Перший Західний»  мовить у Сватовому, Біловодську та Марківці!

На об’єктах Концерну РРТ запрацювали передавачі каналу, тож сватівчани дивляться «Перший Західний» на 38, марківчани – на 48, а біловодчани – на 43 ТВК.

Соціальні послуги для всіх, хто їх потребує

Зосередження послуг соціального характеру максимум на районному рівні і не нижче - така система перейшла Україні від радянських часів. Тому мешканець села, який потребує цих послуг, був змушений їхати в район і звертатися до управління соціального захисту там. І хоча, як правило, усі спеціалісти розташовувалися під одним дахом, людина була змушена сама визначати, що їй потрібно - пільги, субсидії чи інші послуги. А далі, також виходячи лише зі своєї, інколи невеликої обізнаності, людина мала сама знайти той кабінет, де їй могли допомогти краще всього.

ДФРР має підтримувати розвиток регіонів, а не фінансувати ремонти

Мінрегіон удосконалив підходи до підготовки, оцінювання та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які реалізуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Відповідна постанова була сьогодні підтримана на засіданні Уряду.

З 1 жовтня скління балконів буде дозволено при проектуванні нових будинків

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, дозволило скління балконів та лоджій вище 3-го поверху при проектуванні нових та реконструкції існуючих житлових будинків. Відповідна норма міститься у змінах до ДБН В.2.2-15-2005 «Будинки і споруди. Житлові будинки. Основні положення», які вступають в силу з 1 жовтня 2018 року.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

Телекомунікаційні мережі у будинках розміщуватимуться за стандартами ЄС

Уряд затвердив єдині правила розміщення будинкових телекомунікаційних мереж та доступу провайдерів до інфраструктури будинків. Прийняті рішення  спрямовані на імплементацію Директиви 2002/19/ЄС про доступ до електронних комунікаційних мереж та пов’язаного оснащення. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняття відповідних урядових постанов.

ПРОГРАМА COSME

COSME — одна з ключових програм Євросоюзу з бюджетом 2,3 млрд. євро, яка розрахована на період з 2014 до 2020 року та спрямована на створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу (МСБ). Приєднання до COSME відкриває Україні доступ до бюджету програми у розмірі близько 900 млн. євро. Фінансові ресурси будуть надаватися у вигляді грантів на фінансування проектів, які підтримують експортну та інноваційну діяльність МСБ.

Юрій Гарбуз: Адміністративні послуги – це обличчя влади

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у відкритті Центру надання адміністративних послуг Білокуракинської селищної ради сьогодні, 24 липня, під час робочої поїздки до Білокуракинського району.

Швеція інвестує $ 1,7 млн у відкриття IT-шкіл в Україні

Уряд Швеції уклав угоду зі шведсько-українською некомерційною організацією Beetroot Academy, щоб розвивати мережу IT-шкіл в Україні. Дана співпраця включає в себе інвестиції в розмірі $1,7 мільйонів. 

"Швеція підписала угоду про співробітництво із шведсько-українською неприбутковою організацією Beetroot Academy з метою розвитку ІТ-освіти в Україні", - йдеться у повідомленні.

Завдяки цій співпраці, Beetroot Academy зможе подвоїти кількість ІТ-шкіл та розширити мережу до 20 локацій в країні. 

У серпні безоплатних препаратів може стати більше

Міністерство охорони здоров’я України затвердило попередній оновлений реєстр препаратів Урядової програми «Доступні ліки», які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою отримуватимуть в аптеках за рецептом лікаря вже наступного місяця.

До оновленого переліку увійшов 261 препарат від 18 українських та 28 іноземних виробників.

Піротехніками на Луганщині вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 23 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2 га територій у Новоайдарському, Станично-Луганському районах та місті Кремінна.

Виявлено та вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Нарада з проблемних питань та перспектив розвитку залізничного транспорту у Луганській області

      Забезпечення жителів Луганщини якісними залізничними пасажирськими перевезеннями – це одне з найбільш гостро обговорюваних громадськістю питань.

Жнива-2018: триває збиральна кампанія на Луганщині

На сьогодні обмолочено 183 тис. га ранніх зернових (56 % до прогнозу). Намолочено 544 тис. тонн, урожайність складає 29,7 ц/га.

У тому числі:

озимої пшениці відповідно – 168 тис. га  (62 %), 514 тис. тонн, 30,5 ц/га; 

ярого ячменю – 6,4 тис. га (17 %), 13 тис. тонн, 20,5 ц/га; 

озимого ячменю – 3 тис. га (71 %), 7,4 тис. тонн, 24,5 ц/га; 

зернобобових – 4 тис. га (55 %), 6 тис. тонн, 15,5 ц/га.

Одними з кращих за темпами проведення жнив є господарства Кремінського району – 86 % зібраних площ, а також Сватівського – 74 %, Марківського –  67 %.

Новини ООС: На Новоайдарщині поновилися мінометні обстріли

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська тричі порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувалися 82-мм міномети,  протитанкові та автоматичні гранатомети, а також стрілецька зброя.