Прес-центр24 липня 2018, 11:07

Юрій Гарбуз: Адміністративні послуги – це обличчя влади

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у відкритті Центру надання адміністративних послуг Білокуракинської селищної ради сьогодні, 24 липня, під час робочої поїздки до Білокуракинського району.

«Адміністративні послуги – це обличчя влади. Тому прозорість, швидкість та якість їх надання є пріоритетом обласної державної адміністрації», – зауважив Юрій Гарбуз. За словами очільника області, створення центрів надання адміністративних послуг нерозривно пов’язано з реформою децентралізації, адже йдеться про нові управлінські підходи для задоволення потреб громади. «Ми ставимо собі за мету створити високу якість життя на підконтрольній українській владі території. Це слугуватиме найкращим доказом на користь відновлення державної цілісності», – наголосив Юрій Гарбуз.

Новий ЦНАП дозволить жителям Білокуракинщини у «єдиному вікні» отримувати загалом 49 адміністративних послуг з реєстрації прав на нерухоме майно, реєстрації місця проживання, послуги Управління соціального захисту населення та Держгеокадастру.

Тривають роботи щодо підключення робочої станції до Національної кадастрової системи Держгеокадастру, за допомогою якої витяги з Держгеокадастру надаватимуться безпосередньо адміністратором у приміщенні ЦНАПу. Надалі планується включити послуги Державної реєстрації  юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Після підключення робочої станції до захищеного каналу зв’язку (цей процес також триває) з’явиться можливість надавати послуги Державної міграційної служби, зокрема видаватиметься паспорт громадянина України у формі ID картки та для виїзду за кордон. 

За підтримки ПРООН громадською організацією «Твори добро» розроблено проект «Створення Центру надання адміністративних послуг Білокуракинської селищної ради Луганської області. Капітальний ремонт частини адміністративної будівлі, придбання обладнання та меблів», вартість якого складає понад 2 млн грн.

Центр спроектовано та побудовано з урахуванням сучасних технологій та вимог. Зокрема, у ЦНАПі облаштована паливна системи з енергозберігаючим котлом, туалет із доступом для осіб з обмеженими можливостями, встановлені енергозберігаючі вікна та двері, фасад оздоблений теплоізоляційними матеріалами. Біля центру облаштований дитячий майданчик.

Структура ЦНАПу передбачає штат у кількості 7 штатних одиниць. Зараз там працюють чотири адміністратори та один державний реєстратор нерухомого майна. На заміщення вакантних посад оголошено конкурс.

Під час відкриття центру Юрій Гарбуз вручив Почесну грамоту обласної державної адміністрації голові Білокуракинської громадської організації соціально-культурного розвитку «Твори добро» Василю Пилипенку.

Також під час перебування у Білокуракиному Юрій Гарбуз провів нараду з питань роботи ЦНАПів, створених в ОТГ, в умовах децентралізації».

 

Довідково. В області діють 18 центрів надання адміністративних послуг. Серед них: 11 – при районних державних адміністраціях (Білокуракинська, Кремінська, Марківська, Міловська, Новоайдарська, Попаснянська, Новопсковська, Станично-Луганська, Сватівська, Старобільська та Троїцька), 4 міських центри (Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне і Кремінна) та 4 центри Біловодської, Білокуракинської і Новопсковської селищних рад та Чмирівської сільської ради, які обслуговують об’єднані територіальні громади.