Прес-центр24 липня 2018, 17:07

Юрій Гарбуз ознайомився з ходом ремонтних робіт у Білокуракинській районній лікарні

Сьогодні, 24 липня, під час робочої поїздки до Білокуракинського району голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз ознайомився зі станом надання медичної допомоги місцевому населенню. Очільник області відвідав Білокуракинську центральну районну лікарню, де поспілкувався з медичним персоналом та проінспектував хід ремонтних робіт у неврологічному відділенні та лабораторії.

«Під час свого попереднього візиту на Білокуракинщину в січні цього року я був украй не задоволений ходом ремонтних робіт у неврологічному відділенні центральної районної лікарні. Після мого втручання ситуація змінилася», – зауважив Юрій Гарбуз.

Відбудова сфери охорони здоров’я є частиною процесу відновлення критичної інфраструктури Луганщини. За останній час вдалося значно поліпшити матеріально-технічну базу районних та міських лікарень. У 2017 році в Білокуракинській ЦРЛ було відкрито реанімаційне відділення на 4 ліжка для інтенсивної терапії; лапароскопічна операційна, де проводяться оперативні втручання за допомогою лапароскопічної стійки, що дозволяє поліпшити якість надання медичної допомоги. У хірургічному центрі медичну допомогу отримують не тільки жителі Білокуракинщини, а й сусідніх районів.

Лише за 2017 рік з місцевого, державного, обласного бюджету було виділено 6,779 млн грн на придбання сучасного медичного обладнання: наркозний апарат з аналізатором газів, неонатальний апарат штучної вентиляції легенів, рентгенівська діагностична система, електрокардіограф тощо. Оснащення лікарні продовжилося і в 2018 році: за перше півріччя придбано прилад низькочастотної електротерапії (24 тис. грн).

Досить гострим для білокуракинської медицини залишається питання кадрового забезпечення – вакантними є 14 посад лікарів, 8 посад середнього медичного персоналу та 15 – молодшого.

За останні чотири роки навантаження на Білокуракинську ЦРЛ, як і на інші районні лікарні області, значно збільшилося, оскільки з 19 тисяч населення району 10 тисяч – внутрішньо переміщені особи.