Прес-центр26 липня 2018, 16:07

Розроблено системний підхід до національно-патріотичного виховання дітей та молоді на Луганщині

Регіональну цільову програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2020 роки в Луганській області прийняли на колегії облдержадміністрації сьогодні, 26 липня.

Метою Програми є створення та розвиток у Луганській області ефективної системи національно-патріотичного виховання, насамперед дітей та молоді, на основі формування громадянина-патріота Української держави через набуття молодим поколінням національної свідомості, активної громадянської позиції, високих моральних якостей та духовних цінностей; увічнення пам’яті про події та учасників визвольних подій сучасної історії України.

«Анексія Криму і тривалий воєнний конфлікт у Луганській та Донецькій областях є визначальним фактором формування національно-патріотичної свідомості молодих українців. Почуття патріотизму стало духовно-моральною та соціальною цінністю, що єднає суспільство попри соціокультурні розбіжності між різними соціальними групами», – зауважила під час своєї доповіді заступник начальника Управління молоді та спорту облдержадміністрації Євгенія Ратіхіна.

Представляючи Регіональну цільову програму, вона зазначила, що документ містить нові підходи до вирішення проблем у сфері національно-патріотичного виховання молоді.

Програма передбачає забезпечення комплексної системної і цілеспрямованої діяльності органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, сім’ї, освітніх закладів, інших соціальних інститутів щодо формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини, турботи про благо свого народу, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку із захисту національних інтересів, цілісності, незалежності України, сприяння становленню її як правової, демократичної, соціальної держави.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, складає 1,5 млн грн. Передбачається, що кошти будуть виділені з обласного бюджету.