Прес-центр11 липня 2018, 16:07

У Сєвєродонецьку обговорили сталість проекту «Генерація UA»

В облдержадміністрації відбулась зустріч між структурними підрозділами облдержадміністрації та координатором програми співробітництва задля розвитку в Україні/Молдові, Дитячий Фонд Німеччина, доктором Богданом Андрощуком та директором МБФ «Жовто-Блакитні Крила» Людмилою Чуркіною.

Під час зустрічі представники «Генерація UA» представили здобутки і напрацювання діяльності проекту протягом двох років у Луганській області та обговорили подальшу його сталість.

Так, у місті Сєвєродонецьку було відкрито центр «Генерація UA» за адресою вул. Гагаріна, 101 Б. Згодом, відремонтована частина будівлі Сєвєродонецького міського центру дитячої та юнацької творчості.

Активно проводяться роботи гуртків із шиття, фотошколи, медіа-студії, тематичні пост-реабілітаційні Каравани Дружби. Організовані виїзні мобільні пункти для соціально-психологічної допомоги дітям із числа внутрішньо переміщених осіб, дітям з інвалідністю, а також для їх батьків.

Як приклад, заступник директора Лисичанської ЗОШ I-II ступенів № 12 Катерина Галенко розповіла про досвід співпраці із проектом «Генерація UA» та МБФ «Жовто-Блакитні Крила», у рамках якого було надано сприяння в забезпеченні технікою, гуманітарну допомогу дітям із соціально вразливих сімей, проведено низку спільних заходів.

Загалом, у рамках проекту в Луганській області протягом 2017-2018 років проведено 62 активності, якими охоплено 2400 дітей. Здійснено 19 мобільних виїздів (охоплено 814 дітей) та надано гуманітарну допомогу 210 дітям.

Також до діяльності у навчальних студіях долучено 269 хлопчиків і дівчат, для 251 дитини проведено 17 тренінгів та 12 заходів для 150 дорослих.

Нагадаємо, проект «Генерація UA» здійснюється  в рамках програми «Сприяння розвитку міжсекторного партнерства в цілях захисту інтересів дітей: долучення ВПО до активних учасників процесу».

Фінансується за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.