Прес-центр11 липня 2018, 13:07

Майже 11,3 тис. дітей Луганщини оздоровлюються за бюджетні кошти

Сьогодні літнім оздоровленням та відпочинком охоплені 14482 дитини з Луганської області, з яких 11286 належать до пільгових категорій, визначених Законом України «Про оздоровлення та відпочинок дітей».

Фінансування літньої кампанії передбачено у сумі 15049,6 тис. гривень. Зокрема, на оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в інтернатних закладах системи освіти, а також для дітей з населених пунктів Луганської області, розташованих поблизу лінії зіткнення, з обласного бюджету виділено 4952,6 тис. гривень, кошти місцевих бюджетів склали – 10097,0 тис. гривень. Крім того, планується залучити 15265,1 тис. гривень позабюджетних коштів.

Станом на 1 липня поточного профінансовано з обласного бюджету – 3733,6 тис. гривень, з місцевих бюджетів – 5867,4 тис. гривень, залучено 4695,7 тис. гривень позабюджетних коштів.

У червні на території області працювали 264 заклади відпочинку з денним перебуванням системи освіти, у тому числі – «мовні табори». Ще шість таких закладів відкриються протягом липня – серпня. Усі позаміські заклади оздоровлення та відпочинку дітей (6) розпочали роботу у визначені терміни. Оздоровчі зміни для дітей організовані також у ТОВ «Новопсковський санаторій «Перлина».

Усі заклади забезпечені кваліфікованими педагогічними та медичними кадрами. Безпечні умови відпочинку дітям забезпечують Головне управління ДСНС України у Луганській області та Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

З початку року 154 дитини пільгових категорій відпочили у дитячих центрах «Артек» та «Молода гвардія» за рахунок коштів державного бюджету.

Також діти Луганщини мають можливість оздоровлюватися у Молдавському санаторному центрі «Сергіївка» (Одеська область).

У рамках проекту голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза «Змінимо країну разом!» запрошення на оздоровлення маленьких луганчан отримані від Полтавської, Кіровоградської, Одеської, Волинської, Закарпатської, Тернопільської, Херсонської областей, Рівненської областей.