Прес-центр27 липня 2018, 17:07

Юрій Гарбуз ознайомився з роботою Лисичанського пивоварного заводу

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відвідав Лисичанський пивоварний завод  ТОВ «ЛИСПИ» сьогодні, 27 липня.

Підприємство завдяки високій якості продукції та збереженню традиційних технологій виробництва є добре знаним в Україні. Його було неодноразово визнано переможцем всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Останні десять років директором заводу є Олег Кострюков. З 2014 року він активно допомагає українським військовослужбовцям – оборонцям Луганщини. Під час звільнення Лисичанська від бойовиків Олег Валентинович обладнав на території заводу бомбосховище для понад ста містян. У період активних бойових дій тут було забезпечено ремонт військової техніки, надано у користування теплі гаражі, у цехах виготовлялися «печі-буржуйки» для бригад.

«Я хочу відзначити не тільки вдалий менеджмент, але й взірцеву громадянську позицію директора цього підприємства», – зауважив Юрій Гарбуз. «Такі риси, як порядність і патріотизм керівництва, є основою гарантій якості продукції та іміджу торгової марки, згуртованості колективу та соціальної відповідальності», – додав він.

Підприємство виробляє солод та кращі сорти пива за традиційними технологіями. Має у своєму складі основні, допоміжні та обслуговуючі виробництва. Основне з них складається з елеватора, солодовенного цеху, варниці, бродильно-лагерного цеху, технічного контролю та цеху розливу пива.

Лише за перше півріччя поточного року підприємство виробило 176 тис дал продукції на загальну суму майже 14 млн грн. Щорічний обсяг виробництва продукції сягає 4000 т.

Кожного місяця тільки акцизний збір складає 1 млн грн. Відрахування до бюджетів різного рівня становлять понад 15 млн грн на рік.

Лисичанський пивзавод забезпечує роботою 186 осіб та є прикладом соціально відповідального бізнесу.