Прес-центр8 травня 2017, 09:05

Новини АТО: Луганщина знову опинилася під масованим обстрілом ворожих гармат

Вчора ввечері внаслідок трьох ворожих обстрілів у напрямку міста Попасна з 122-мм артилерійських установок, 120-мм і 82-мм мінометів пошкоджено низку житлових будинків, технічних споруд та лінії електропостачання. Зокрема, обстрілом вибито шибки у будинках на вул. Грушевського і вул. Першотравнева, пошкоджено, господарчу будівлю, автомобіль, лінію електропередачі. Пошкоджено вікна у будинку технічної контори станції Попасна Донецькій залізниці, розташованої на вул. Ватутіна.

 

У результаті п’яти обстрілів з 122-мм гармат та 120-мм і 82-мм мінометів у напрямку села Троїцьке Попаснянського району пошкоджено лінію електропостачання, без світла залишилися 157 абонентів.

 

Крім того, протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування 15 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, у напрямку сіл Новозванівка, Новоолександрівка і Катеринівка Попаснянського району 10 разів застосовувалися 152-мм і 122-мм гармати, 120-мм і 82-мм міномети, автоматичні і протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

 

По позиціях сил АТО поблизу села Кримське Новоайдарського району противник чотири рази відкривав вогонь з 152-мм і 122-мм гармат, 120-мм і 82-мм мінометів, протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

 

«Сьогодні, у день коли вся Україна схиляє голову, вшановуючи пам’ять загиблих у Другій світовій війні, ворог продовжує цинічно обстрілювати будинки мирних жителів, лишати їх без світла. Ці дії є вичерпною ілюстрацією хижої та підступної сутності окупанта», – прокоментував ситуацію заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.