Прес-центр2 квітня 2022, 18:04

Пошкоджено 16 будинків, магістральний газопровід, область без води і газу, – Сергій Гайдай про ситуацію на Луганщині 2 квітня

Він поінформував, що росіяни з різних видів важкого озброєння відкривали вогонь по Сєвєродонецьку, Рубіжному, Лисичанську, Тошківці.

«Ворогом пошкоджено 19  об’єктів, з яких 9 багатоквартирних та 7 приватних житлових будинків. Маємо одного пораненого в Рубіжному, чотирьох людей врятували з-під завалів, – зазначив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. – Рятувальники зосередженні не тільки на локальній допомозі людям, а й глобальній. Так, у Кремінній після обстрілів запалав ліс, вогонь міг перейти на житловий сектор, однак працівники ДСНС впоролися вчасно – ніхто не постраждав».

Також він нагадав, що поблизу Сєвєродонецька росіяни перебили магістральний газопровід. Без газу залишилися Сєвєродонецьк та прилеглі населені пункти – приблизно 60 тисяч абонентів. Загалом без газопостачання 36 населених пунктів (131 944 абонента), з них 30 повністю та 6 частково.

Вона відсутня повністю у Рубіжному, Попасній, Сєвєродонецьку, частково в Гірській громаді та Лисичанську.