Прес-центр13 травня 2022, 14:05

Сергій Гайдай: десятки підприємств Луганщини перемістили свої виробничі потужності в безпечні регіони країни

За інформацією Міністерства економіки України, в рамках програми релокації вже 510 українських підприємств перемістили свої потужності із областей, де тривають бойові дії.

Більше половини з них відновили діяльність на безпечних територіях. 50 здійснюють монтаж обладнання та підключення комунікацій, тобто запрацюють найближчим часом. Ще 192 підприємства готуються до переїзду та перебувають на різних стадіях транспортування.

«Десятки підприємств Луганщини в рамках програми перемістили свої виробничі потужності до Тернопільської, Чернівецької, Хмельницької, Закарпатської та Дніпропетровської областей. Багато хто із бізнес-середовища переїхав до безпечних регіонів країни самостійно. Хочу зазначити, що в таких випадках вони можуть розраховувати на компенсацію витрат від держави», - пояснив Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

Луганські підприємницькі структури вже розпочали діяльність у сферах виробництва хімічної продукції, перевезень, громадського харчування, надання медичних послуг, розробки програмного забезпечення, комп’ютерного програмування, інформатизації тощо.

Нагадаємо, що учасникам програми надається підтримка з: пошуку приміщень; опрацювання логістики переїзду; транспортування підприємств «Укрзалізницею», «Укрпоштою».

Держава також допомагає українським компаніям, що релокувались до Західної України, адаптуватися до нових умов, надає підтримку з постачання сировини, пошуку нових ринків збуту продукції, кадрових питань тощо.
Міністерство економіки України отримало понад півтори тисячі заявок від бізнесу щодо участі у програмі релокації.

Український бізнес може взяти участь у програмі релокації, зареєструвавшись на відповідній платформі цифрової взаємодії. Вона доступна за посиланням: https://auction.e-tender.ua/#/register