Прес-центр4 травня 2022, 17:05

Усі, хто евакуювався з Луганщини, отримають допомогу на проживання у розмірі 2000 гривень щомісячно. Кабмін оновив Перелік громад, що розташовані в районі проведення воєнних дій

1 травня 2022 року Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України затвердило оновлений Перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) станом на 30 квітня 2022 року. 

Наразі до Переліку, крім територій, які були окуповані ще у 2014 році, включені усі 26 громад Сватівського, Сєвєродонецького, Старобільського та Щастинського районів Луганської області, визначені постановою Верховної Ради України від 17.07.2020 № 807-ІХ «Про утворення та ліквідацію районів».

Переглянути перелік громад можна за посиланням: https://ips.ligazakon.net/document/view/re37812?an=1.  

Розширення зазначеного переліку територіальних громад викликане  прийняттям постанови Кабінету Міністрів від 16 квітня 2022 року № 457 «Про підтримку окремих категорій населення, яке постраждало у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України».

Адже, починаючи з травня 2022 року внутрішньо переміщеним особам, які перемістилися з території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), а також внутрішньо переміщеним особам, у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг, надається щомісячна допомога на проживання у розмірі 2000 гривень.