Архів новин

02 сентября 2022

Рух України в ЄС і трансформація всередині країни є гарантією свободи для всіх українців – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Сьогодні провів ще одне на цьому тижні засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Були присутні, як завжди, керівники сектору оборони й безпеки: Залужний, Монастирський, Буданов, Малюк, Данілов та інші. Доповідали командувачі оперативних напрямків – Сирський, Літвінов, Ковальчук.

Думаю, що всі ви розумієте, які основні питання. Ухвалені й певні рішення. Я думаю, ми їх всі побачимо. Розглянули сьогодні також питання забезпечення наших військових, всебічної підтримки Збройних Сил України.

Реєстрація місця проживання на ТОТ – не єдина підстава для взяття на облік ВПО

На "гарячі лінії" Мінреінтеграції почастішали звернення громадян, яким відмовляють у видачі довідки внутрішньо переміщеної особи через те, що їхнє місце проживання зареєстроване не на тих територіях, де тривають бойові дії або які знаходяться в тимчасовій окупації.

Наголошуємо: чинним законодавством передбачено, що відсутність такої реєстрації не може бути підставою для відмови у видачі довідки ВПО.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України надіслало лист обласним військовим адміністраціям з відповідними роз’ясненнями.

Обласний фестиваль української іграшки та гри, який п’ять років поспіль приймала Кремінна, цьогоріч відбудеться у Рівному

Традиційний обласний фестиваль української іграшки та гри організовано у Рівному.

4 вересня на гостей фестивалю чекатиме насичений мистецький день на трьох основних локаціях: Рівненська обласна філармонія, Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека та «Етносадок» на вул. Драгоманова, 22.

Це дозволить переселенцям з Луганщини відчути підтримку у новому місті та ближче познайомитися з Рівним та його мешканцями.

Нагадаємо, що протягом п’яти років фестиваль української народної іграшки та гри походив у мальовничому куточку Луганської області – Кремінній.

Лисичанська громада курує гуманітарні штаби для переселенців в Запоріжжі, Обухові, Полтаві та Дніпрі

Функціонують чотири стаціонарні пункти видачі гуманітарної допомоги гуманітарного штабу Лисичанської міської військової адміністрації:

- м. Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, 81;

- м. Полтава, вул. Європейська, 66;

- м. Запоріжжя, вул. Сєдова, 5 (каб. 46, 47);

- м. Обухів, вул. Київська, 12.

Телефон Call-центру – 095 655 86 06 (для надання консультацій, прийому звернень громадян – ВПО Лисичанської територіальної громади).

Окупанти спочатку знищили Попасну, а потім скасували її як райцентр

Декілька років тому Попасна увійшла до Сєвєродонецького району, згідно з адміністративною реформою України.

Проте окупаційна адміністрація у Луганську керується власними адміністративно-територіальними нормами.

Ці «норми» передбачають тотальне знищення міст, критичної та житлової інфраструктури. Втім з Попасною російські артилерійські підрозділи перестаралися настільки, що «лідер республіки» був вимушений зізнатися, що місто зруйноване на 96 % та не підлягає відновленню. Російське прислів'я  «ламати – не будувати» тут максимально доречне.

Розпочато фінансування пенсій вересня – жителям Луганщини вже нараховані понад 2,6 млн гривень

1 вересня Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, розпочато фінансування пенсій поточного місяця.

Жителям Луганської області на пенсійні виплати спрямовано 2,63 млн гривень, що становить 100 % до поточної потреби.

Виплату буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.

Із 3 вересня в Івано-Франківську переселенцям Луганщини видаватимуть гуманітарні гігієнічні набори

Від завтра Координаційний центр надання допомоги внутрішньо переміщеним особам Луганщини в Івано-Франківській області починає видачу гуманітарних базових гігієнічних наборів.

Набори видаватимуться із розрахунку один пакунок на одного-двох членів родини ВПО.

Тобто, якщо до складу родини входять три-чотири особи – їм видадуть два набори і т. д.

Реєстрація або попередній запис не потрібні.

П’ять евакуйованих із Рубіжного шкіл навчають дистанційно 2 313 дітей

Заклади освіти Рубіжанської міської громади розпочали роботу у новому навчальному році в онлайн форматі.

Уроки проводитимуть 147 педагогів п’яти закладів освіти громади – гімназій № 1 та № 4, загальноосвітньої школи № 3, спеціалізованої школи № 10, Рубіжанського ліцею.

Дистанційно навчатимуться 2 313 хлопців та дівчат, в тому числі й ті, що мешкають на тимчасово окупованій території України та за кордоном.

Слід зазначити, що 108 учнів обрали різні профілі у десятих класах Рубіжанського ліцею, 36 першокласників розпочали навчання у спеціалізованій школі № 10.

Близько 3 000 переселенців отримали допомогу у серпні у гуманітарних штабах Гірської громади

Протягом минулого місяця працювали чотири Центри надання гуманітарної допомоги, якими опікується Гірська міська військово-цивільна адміністрація.

Допомога надавалася як безпосередньо у хабах, так і адресно – була направлена до багатьох областей України через АТ «Укрпошта» та ТОВ «Нова пошта».

Слід зазначити, що продуктові набори отримали не лише жителі Гірської громади, але й переселенці з Лисичанська, Рубіжного, Попасної, Сєвєродонецька.

2 вересня 1945 року завершилась Друга світова війна - Україна зробила значний внесок у перемогу над нацизмом

Крім шести мільйонів українців, які пройшли крізь полум’я війни у 1941-1945 роках, на боці Об’єднаних Націй у складі армій Великої Британії та Канади воювали 45 тисяч, Польщі - 120 тисяч, США - 80 тисяч і Франції – шість тисяч вихідців з України.

Майже 100 тисяч – перебували в лавах УПА.

Пам'ятаймо тих, хто боровся за Україну тоді, шануймо тих, хто бореться за неї сьогодні!

Перемогли нацизм, переможемо й рашизм!

До перших класів Нової української школи пішли понад 200 сєвєродонецьких дітей. За російською програмою навчатимуться «10 маленьких боровшан» – окупаційна влада не підготувала жодну зі шкіл міста

Кажуть, що не тільки організатори мріють якомога скоріше провести псевдореферендум, а й жителі окупованих міст?

Тільки от кому голосувати? 66 відсотків пенсіонерів Луганщини виїхали. Як і молоді сім’ї – батьки хочуть, щоб їхня дитина отримала якісну освіту за українською програмою та документ офіційного зразка, а не папірець, що видають у так званій «лнр».

Якщо свідоцтва про повну загальну середню освіту влітку були вручені 531 сєвєродончанину, то атестати «республіки» – усього п’ятьом «щасливцям».