Архів новин

08 сентября 2022

Евакуйовані медзаклади Луганщини приймають переселенців та місцевих жителів

Про це було повідомлено під час наради щодо проблемних питань роботи закладів охорони здоров’я в умовах воєнного стану за участі заступника  голови Луганської облдержадміністрації Катерини Безгинської на базі евакуйованого у Дніпро Луганського регіонального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

До заходу у режимі online та offline було запрошено керівників усіх переміщених лікувально-профілактичних закладів усіх рівнів, а також керівник Луганського державного медичного університету.  

Чи отримуватиме людина пенсію у разі виїзду за кордон на постійне місце проживання

Відповідно до закону, пенсія в Україні виплачується в грошовій формі щомісяця до 25 числа через відділення акціонерного товариства «Укрпошта» або через банк за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України.

10 вересня у Дніпрі відбудеться офлайн-частина «Фестивалю думок 2022» - як долучитися

10 вересня з 11:00 до 18:00 буде проведено чотири дискусії:

11:00-12:30 Гості або нові мешканці? Як адаптуватися переселенцям в нових громадах.

12:00-13:30 Арт терапія «Яскраві фарби для душі».

13:00–14:30 Воєнні злочини росії: чи можливо задокументувати все?

15:00-16:30 Чи можливо забезпечити право на освіту в умовах війни?

Більше дізнатися про кожну з тем ви можете на сторінці «Фестиваль думок» у фейсбуці: https://www.facebook.com/opinionfestival

Дітей-переселенців з Рубіжного запросили до лікувально-оздоровчого комплексу міста-побратима Долина

Тридцяти одного вихованця Рубіжанського міського Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді гостинно прийняв лікувально-оздоровчий комплекс «Дружба» міста Долина Івано-Франківської області.

Для рубіжан організували насичену програма перебування. А саме, комплекс оздоровчих процедур, спортивні ігри, відвідування тренажерної та відео залів, різноманітні конкурси і змагання.

Спортсменка з Луганщини виборола золоту медаль на відкритій першості з військово-спортивного багатоборства

У Латвії відбулася відкрита першість з військово-спортивного багатоборства.

У змаганнях взяла участь спортсменка з Луганщини Руслана Кравченко.

За результатами у своїй ваговій категорії 55 кг Руслана виборола золото.

Вітаємо спортсменку та її тренера Геннадія Клюкала.

На лінії вогню: Попаснянський рятувальник розповів про роботу у напівоточеному місті

Є професії від яких людство ніколи не відмовиться і рятувальник одна з них. До Дня рятівника, який в Україні відзначають 17 вересня, ми започатковуємо цикл розповідей про наших ДСНСників, які не зрадили присязі та продовжують нести службу для захисту безпеки українського народу.

На Старобільщині – новий голова райдержадміністрації

Розпорядженням Президента України № 174/2022-рп від 7 вересня 2022 року головою Старобільської районної державної адміністрації Луганської області призначено Череватого Володимира Олександровича.

На окупованих територіях залишилось підготувати до зими 8,5 % будинків, але Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Кремінна та Рубіжне навіть не включені у розрахунок – тепла там не буде

Про відповідні «досягнення» відзвітували у так званому «міністерстві будівництва та ЖКГ лнр».

Мовляв, комунальники підготували до опалювального сезону 91,5 % багатоквартирних житлових будинків Луганщини.

Але будинки в Кремінній, Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному, як пояснює окупаційна влада, до розрахункової кількості запланованих не входять.

Тобто із 10 579 багатоповерхівок до опалювального сезону готові 9 678, за виключенням названих вище чотирьох міст.

Вступ до магістратури 2022: учасники, які не мали змоги скласти МКТ/МТНК основної та додаткової сесій, можуть зареєструватися на спеціальну

Із 7 до 11 вересня вступники, які не мали змоги взяти участь в основній та додатковій сесіях тестування до магістратури, можуть подати заяву для участі в додатковій сесії до того регіонального центру оцінювання якості освіти, на території якого розміщено заклад освіти, що зареєстрував вступника на основну сесію.

У заяві обов’язково потрібно вказати місто, у якому учасник хоче скласти випробування.

Регіональний центр оцінювання якості освіти здійснює розгляд поданих заяв щодо участі в спеціальній сесії МКТ/МТНК у період із 12 до 16 вересня.

Луганських прикордонників відзначено Главою держави

Про нагородження почесною відзнакою «За мужність та відвагу» йдеться в Указі Президента України № 630/2022 від 7 вересня 2022 року.

З метою гідного вшанування мужності та героїзму, виявлених під час захисту державного суверенітету, незалежності, територіальної цілісності України, Володимир Зеленський постановив відзначити почесною відзнакою «За мужність та відвагу» 3 прикордонний загін імені Героя України полковника Євгенія Пікуса Державної прикордонної служби України.