Архів новин

12 сентября 2022

Маємо ще посилити нашу співпрацю з партнерами, щоб подолати російський терор – звернення Президента України

Українці! Українки!

Усі європейці!

Та кожен у світі, хто вважає, що терору не має бути місця на землі.

Чому найбільше джерело терору у світі – Росія – ще досі може вести цю війну? І чому вона може вести війну так жорстоко й цинічно? Тільки одна причина – недостатньо тиску на Росію. Недостатньо реагування на терор цієї держави.

Просто погляньте, що собі дозволяє Росія. Жоден інший терорист не робив цього ніколи в історії – стільки всього одночасно.

Електронне пенсійне, посвідка на проживання, документи англійською та шеринг авто в Дії - відповіді на поширені запитання про нові послуги

Оновили застосунок, а документи не перекладено?

Щоб перекласти документ іноземною мовою, потрібно натиснути на три крапки у правому нижньому куті документа та обрати Перекласти англійською. Все. Документ та повна інформація про нього перекладено.

Чому не всі дані в детальній інформації перекладено англійською?

Снаряди лягали у ста метрах перед нами, – рятувальник про евакуацію людей «дорогою життя Лисичанськ-Бахмут»

«На спідометр дивитись не було часу, всі були максимально сконцентровані на дорозі. У нашому КрАЗі була пряма лінія з капсульним кузовом, де сиділи люди. По ній я розмовляв з людьми та заспокоював у найтяжчі хвилини», – розповів рятувальник Роман Козлов.

Уряд вніс зміни до Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини

Уряд вніс зміни до Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини.

Студенти-ВПО та мешканці особливо небезпечних територій зможуть перевестися на бюджетне навчання

Студентам з-поміж внутрішньо переміщених осіб і тих, хто проживає на особливо небезпечних територіях, держава надасть можливість перевестися на навчання за кошти держбюджету.

Це стосується здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, які були зараховані до закладів у минулих роках на комерційні місця.

Відповідний проєкт постанови розробило Міносвіти з урахуванням пропозицій Мінреінтеграції. Зокрема, дію постанови розширили на тих студентів, що вимушено залишаються на ТОТ.

 

У Лисичанську пенсіонери ще не отримали жодних виплат від так званої республіки, окупанти обіцяли видати пенсії за період із березня

Постановою уряду так званої «лнр», уведеною в дію ще наприкінці квітня, встановлено, що відповідні виплати будуть організовані із березня.

Мова йде про так звану постанову «Об организации выплаты пенсий пенсионерам Кременского и Попаснянского районов, городов Северодонецк, Лисичанск, Рубежное и подчиненных им населенных пунктов», де зафіксована виплата пенсій, починаючи із 1 березня.

Втім, пізніше окупанти пообіцяли, що більша частина пенсіонерів, отримають кошти лише з 10 вересня.

Період, за який буде нарахована пенсія – із 1 серпня по 30 вересня.

Мінреінтеграції передасть зимовий одяг дітям переселенців

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України спільно з ЮНІСЕФ забезпечать зимовим одягом дітей внутрішньо переміщених осіб.

Першочергово зимові набори будуть надаватися багатодітним родинам ВПО. Кожна дитина у родині переселенців, а це немовлята і дітки віком від 2 до 14 років, зможуть отримати теплий сучасний комплект, який складатиметься із зимової куртки, светра або світшота, термобілизни, зимових та спортивних штанів, шкарпеток, зимових черевиків, шапки, шарфа та рукавичок.

Набори одягу уніфіковані та підходять як дівчаткам так і хлопчикам.

На вихідних штаб допомоги переселенцям Гірської громади працював у Першотравневську на Дніпропетровщині

Протягом суботи та неділі гуманітарну допомогу отримували ВПО з Гірської громади, які мешкають у Першотравневську.

Так, у суботу продуктові набори отримали майже триста переселенців громади.

Видача здійснювалася працівниками Гірської міської військово-цивільної адміністрації, які закріплені за гуманітарним штабом у Богданівці.

У неділю допомога надавалася родинам із дітьми до 18 років.

Відсьогодні гуманітарним штабом планується відправити засобами поштового зв’язку ще близько двохсот продуктових наборів.

У Сватовому залишилися лише військові з «лнр», росіяни втекли

У ході відступу російські війська спішно кидають свої позиції та тікають вглиб тимчасово зайнятих територій або на територію російської федерації.

Ця тенденція зберігається, – повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

Так, у Луганській області російські військові з родинами покинули Сватове, залишилися тільки військовослужбовці так званої «народної міліції» з числа місцевих жителів.

Окупаційна влада підтверджує інформацію щодо переміщення військових та колаборантів вглиб Луганщини. Більш того, «частина їде транзитом на територію рф».