Архів новин

22 сентября 2022

Російське рішення про мобілізацію – це визнання, що їхня кадрова армія не витримала й посипалась – звернення Президента України

Українці! Українки!

Всі наші захисники й захисниці!

Хочу сказати сьогодні особливі слова вдячності. Вдячності всім нашим людям, які захищають нашу державу, захищають незалежність.

Україна вистояла після повномасштабного нападу Росії. Україна змогла об'єднати світ навколо боротьби за свободу. Україна змогла звільнити значну частину території, на яку зайшли російські війська. Україна звільняє людей з російського полону.

Рубіжанська панчішна мануфактура у Львові приймає передзамовлення на шкарпетки

Рубіжанська панчішна мануфактура готується відновити роботу у Львові. Усе своє обладнання та склад готової продукції вони втратили – російські війська зруйнували фабрику, яку брати Місюренки будували двадцять років у Рубіжному на Луганщині.

Гуманітарний хаб Кремінської громади працює у Києві

Сьогодні начальник Кремінської міської військової адміністрації Олександр Дунець відвідав Кремінський хаб, який знаходиться у місті Київ.

МОЗ відповів на найрозповсюдженіші питання від громадян

Як уникнути інфекційних хвороб у місцях скупчення людей
 

Як отримати медичну допомогу у сімейного лікаря, терапевта або педіатра у воєнний час

 

Верховна Рада схвалила рішення про об’єднання Пенсійного фонду та Фонду соціального страхування

Верховна Рада України схвалила проект Закону України ,,Про внесення змін до Закону України ,,Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”.

Законопроектом передбачається приєднання Фонду соціального страхування України до Пенсійного фонду України з 1 січня 2023 року.

Тривожність, стрес та ПТСР — нова реальність для українців: розмова з психологом

Разом із повномасштабним вторгненням і жахами війни до українців прийшли психологічні проблеми — надмірна тривога, стрес та посттравматичний стресовий розлад.

Як допомогти собі та близьким в таких станах знає та розповість у п'ятому ефірі проєкту "ЛікарТУТ" психологиня Інна Іванова.

Ефір відбудеться 27 вересня (вівторок) о 18:00 на YouTube-каналі ЛікарТУТ (https://bit.ly/3zaqx4o).

 

Інформація про спікерку:

Інна Іванова — практикуючий лікар-психолог, працює в методі когнітивно-поведінкової терапії.

На базі шелтера для переселенців з Луганщини у Дніпрі працюватиме Центр надання медичних послуг

Проєкт «Центр надання медичних послуг для внутрішньо переміщених осіб у м. Дніпро» буде реалізовано та відкрито найближчим часом.

Центр працюватиме на базі шелтера переселенців Луганщини. Там надаватимуть медичну допомогу та забезпечуватимуть догляд за здоров’ям соціально вразливим верствам населення.

Безкоштовну медичну допомогу в Центрі зможуть отримати внутрішньо переміщені особи, в тому числі жінки з дітьми, особи з інвалідністю, люди поважного віку, які проживають в шелтері.

У кого в жовтні зростуть пенсії та наскільки

Із 1 жовтня будуть проведені перерахунки пенсій у зв’язку зі:
[➖] зміною розміру мінімальної заробітної плати з 6 500 грн до 6 700 грн (https://bit.ly/3LC42LC);
[➖] встановленням отримувачам пенсії, яким виповнилося 70 років:
[✔] щомісячної компенсаційної виплати в розмірі до 300 грн (в межах 10340,35 грн), до досягнення ними віку 75 років (https://bit.ly/3R57zTJ);

Завтра у гуманітарному штабі в Івано-Франківську прийматиме лікар – попередній запис не потрібен

У Координаційному центрі надання допомоги ВПО з Луганщини в Івано-Франківській області прийом пацієнтів здійснюватиме лікар загальної практики – сімейний лікар Першого добровольчого хірургічного шпиталю Гусейн Махаррамов.

Він проведе медичні огляди, буде можливість отримати рекомендації, а при потребі – безкоштовно ліки.

У разі необхідності огляду вузькопрофільними спеціалістами пацієнтів направлять на безкоштовну консультацію до: терапевта, хірурга, травматолога, кардіолога, педіатра, гінеколога, стоматолога, психолога.

#ЗимаБлизько: Сподіваємось на краще, готуємось до будь-якого розвитку подій

Як зазначив Премʼєр-міністр Денис Шмигаль, цей опалювальний сезон без перебільшення стане найскладнішим в історії незалежної України. Він прогнозує складне, але стабільне проходження цього опалювального сезону.

Необхідні запаси енергоносіїв є, водночас існує реальна загроза атак по критичній інфраструктурі.

Головним ризиком є терористичні акти росії проти критичної інфраструктури.

Так, станом на 2 вересня уражені 334 об’єкти критичної інфраструктури у сфері теплопостачання, 10 ТЕЦ та 2 ТЕС. 

У вересні продуктові набори через пошту та безпосередньо у хабах отримали майже всі креміняни-переселенці, хто звернувся

Триває системне забезпечення гуманітарною допомогою внутрішньо переміщених осіб з числа мешканців Кремінської громади.

Співробітники Кремінських хабів та координатори міської військової адміністрації продовжують відправляти посилки «Укрпоштою», оновлюють інформацію, зібрану з гугл-форм, спілкуються з людьми особисто.

Отже, у вересні продуктові набори через пошту та безпосередньо у хабах вже отримали фактично всі креміняни-переселенці, які проживають у різних куточках нашої країни. Планується, що так буде щомісяця.

Попри війну український ринок праці зберігає позитивну динаміку

За інформацією Державної служби зайнятості України станом на 1 вересня 2022 року, кількість вакансій, заявлених роботодавцями становила понад 30 тис. одиниць.

Пропуск через гуманітарний коридор на ТОТ 22 вересня призупинено через загрозу обстрілів з боку росіян

У зв’язку з небезпекою артилерійських обстрілів з боку російської армії пропуск через гуманітарний коридор на тимчасово окуповану територію через Запоріжжя 22 вересня призупинено.

Щодо подальшої ситуації – слідкуйте за повідомленнями.

Із Гончарівки та Куземівки росіяни вивезли місцевих жителів – у селах ховають військову техніку, для голосування на псевдореферендумі не потрібно ані відкріплень, ані документів – голосуй де завгодно і скільки завгодно

У Сватівському районі, аби без свідків приховати інженерне обладнання, окупанти насильно виселили жителів населених пунктів Гончарівка та Куземівка.

Напередодні холодів вивезли людей із рідних домівок вглиб захопленої території. Де зараз вони – достеменно невідомо.

До початку російського вторгнення в цих населених пунктах проживало загалом трохи більше 2 тисяч осіб.

На тимчасово окупованих територіях України військово-політичне керівництво російської федерації також оголосило часткову мобілізацію. Отримав паспорт рф – будь ласка, захищай «новую родину».

Сьогодні у нас 215 хороших новин – ми повертаємо додому наших людей – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Ми повертаємо додому наших людей. Щойно завершився обмін. Сьогодні у нас 215 хороших новин. 215!

Це однозначно перемога для нашої держави, для всього нашого суспільства. А головне – для 215 родин, які зможуть побачити своїх близьких у безпеці. 

Герой України Євгеній Бова. Герой України Лев Пашко. Герой України Денис Прокопенко. 

А загалом 108 бійців «Азова», загалом 188 героїв «Азовсталі» та Маріуполя. Восьмеро – поранені під час російського теракту в Оленівці. Загалом 215 героїв!