Архів новин

01 сентября 2022

Саме демілітаризація території Запорізької АЕС є метою українських і міжнародних зусиль – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Сьогодні в нашій державі почався новий навчальний рік, як це і має бути. Попри все. Понад півроку повномасштабної війни. Надзвичайні руйнування, яких завдали нам окупанти. Але навчання українських дітей триває.

Відбувається в різних форматах, однак всюди системно, професійно. І я вдячний усім нашим освітянам, які й далі працюють і гарантують своєю увагою до дітей, що в усіх юних українців і українок є змога стати освіченими й жити гідним сучасним життям. Понад 300 тисяч першачків, майже 4 мільйони учнів – ось такий цьогоріч масштаб першого вересня.

За гроші від продажу першої в Україні благодійної марки придбають сучасний автомобіль для піротехніків

У регіонах країни відбулося спецпогашення благодійної поштової марки «Пес Патрон».

До нього доєдналися перший заступник начальника Луганської обласної військової адміністрації Олексій Смирнов і директор філій АТ «Укрпошта» у Луганській та Донецькій областях Вадим Шестопалов

1 вересня по-еленерівськи: Вилучення українських книжок та хорові співи гімну росії

Сьогодні на окупованих територіях відбулось світле свято з гірким присмаком ностальгії. Батьків у кращих совєцьких традиціях змушують власним коштом придбати різнобарвні прапорці так званих «росії» та «лнр».

А за нацистськими традиціями вилучають з шкільних бібліотек книжки, написані українською. І це стосується не тільки художньої літератури, а і учбової та методичної літератури.

У школах на «нещодавно приєднаних територіях» впроваджується специфічна «класна година», де дітям промивають мізки вивченням гімнів «росії» та її маріонетки.

В Україні буде створено мережу регіональних представництв Уповноваженого з питань зниклих безвісти

Відтепер українці, що втратили зв’язок з рідними через війну, зможуть звернутися по допомогу безпосередньо за місцем проживання. Майже у всіх областях відкриються представництва офісу Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Вже з понеділка координатори зможуть приступити до виконання своїх обов’язків. Налагодити з ними зв’язок можна через "гарячу лінію" Уповноваженого.

Телефон "гарячої лінії" кол-центру: 0 800 339 247,  або ж у вигляді смс-повідомлень за номером: 095 896 0421 у Viber та Telegram.

До 1 жовтня триває прийом повторних заявок на виплати від ВПО для тих, хто ще не отримав гроші

Внутрішні переселенці, які намагалися оформити державну допомогу до 30 квітня через застосунок "Дія", але не отримали її, мають можливість подати заявку повторно.

Для цього потрібно до 1 жовтня прийти особисто до органу соцзахисту та написати ще одну заяву. Або ж надіслати таку заяву поштою. При цьому треба зазначити, зокрема, номер банківського рахунка (за стандартом IBAN) або персональних даних одержувача, та підтвердити факт подання через Дію попередньої заяви, що була ще навесні (наприклад скріншот). Протягом 10 днів з надходження заяви буде призначена допомога.

 

Пластичні хірурги безкоштовно роблять операції нашим захисникам

До Мінветеранів звернулась благодійна організація «За мирне небо», яка запропонувала свої послуги для забезпечення безкоштовної пластичної хірургії Захисникам і Захисницям, котрі отримали щелепно-лицьові травми.

Організація бажає надати допомогу захисникам і захисницям, котрим встановлено наступні діагнози: часткова адентія, повна адентія, зубо-альвеолярні деформації, посттравматичні дефекти щелеп.

Із вересня для отримання гуманітарної допомоги переселенцям із Лисичанська необхідно заповнити гугл-форму

Із 1 вересня реєстрація переселенців із Лисичанська для отримання гуманітарної допомоги особисто або засобами поштового зв’язку, зокрема «Укрпошта Експрес», буде відбуватися за гугл-формою «Реєстраційна форма для вимушено переміщених осіб Лисичанської міської територіальної громади, які потребують гуманітарної допомоги»: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd1r_PlDY2qeNReXDSp_qd0cYNo0x5q...

Педагоги 20 шкіл Сєвєродонецької громади навчатимуть дистанційно 8 248 хлопців та дівчат, 205 з яких – першокласники

У 2022-2023 навчальному році в дистанційному форматі функціонують 20 закладів загальної середньої освіти Сєвєродонецької міської територіальної громади.

У цих школах працюють 654 педагоги, навчаються 8 248 дітей, в тому числі і ті, що мешкають на тимчасово окупованій території України.

До перших класів прийнято 205 учнів, які навчатимуться у 15 класах різних закладів освіти.

264 учні вступили до 10-х класів сєверодонецьких ліцеїв різних профільних напрямків.

Виплати ВПО: понад 1 мільйон заяв на виплату допомоги передано до Всесвітньої продовольчої програми ООН

Черговий список із 1 048 575 заяв на виплату грошової допомоги, що були подані через платформу єДопомога, передано Міністерством соціальної політики України до Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Після додаткової перевірки організацією переліку заяв, зазначених в переданому списку, допомогу зможуть отримати 1 059 437 людей. Ця додаткова перевірка здійснюється задля унеможливлення задвоєння виплат та наявності всіх необхідних даних для надання грошової допомоги.

262 дитини зараховані до перших класів закладів освіти Лисичанської громади. Дистанційна форма навчання застосована у 24 школах для понад 7 700 учнів

У 2022-2023 навчальному році 7 717 школярів Лисичанської міської територіальної громади отримуватимуть знання дистанційно в 24 школах.

До першого класу цьогоріч пішло 262 дитини.

Відкрито 324 класи, з яких 18 - для першачків.

У 91 класі організовано інклюзивне навчання для 146 учнів.

Освітній процес забезпечуватимуть 634 вчителі.

57 випускників шкіл Луганщини склали НМТ на 200 балів, 11 із них – із двох предметів

Стали відомими остаточні результати Національного мультипредметного тесту.

Слід відзначити, що цьогоріч 57 випускників шкіл Луганщини отримали по 200 балів з навчальних предметів.

11 із них відзначилися найвищим балом із двох предметів.

Найбільш успішно хлопці та дівчата з Луганщини складали математику та історію України – по 26 найвищих показників. 200 балів з української мови отримали 16 осіб.

Воїн та викладач: Лисичанський вчитель зустрічає 1 вересня у лавах тероборони

Що перше спадає на думку, коли кажуть «молодий вчитель»? Брак досвіду та переважання теорії над практикою? Та все це не про викладача географії та захисту України Лисичанського ліцею № 28 «Гарант» Івана Фастова.

Він є одним з авторів освітньої програми з географії за якою навчаються учні по всій країні, переможцем конкурсу «Вчитель року Луганщини». Також підготував ученицю до захисту наукової роботи з геодезії у Малій академії наук України. І це ще не згадуючи про безліч підготовлених учасників шкільної олімпіади з географії на регіональному та національному рівні.

«Знати» й «захищати» завжди йдуть поруч – Президент України привітав дошкільнят, школярів і студентів із початком нового навчального року

Дорогі діти!

Школярі, студенти!

Діти України, які сьогодні вперше йдуть до школи. Школярі, які повертаються до навчання. Студенти, які здобувають професію. Дорогі друзі!

Сьогодні 1 вересня – ваш день, важливий для всіх нас день, День знань.

Цьогорічне 1 вересня дуже відрізняється від тридцяти попередніх. Але все ж об’єднує в собі десятки попередніх.

Попередніх років, попередніх століть. Битв, які були, і битв, які тривають. Перемог, які вислизали з рук нашого народу, і перемог, які українці здобували, і тієї перемоги, яка обов’язково буде.

Сергій Гайдай звернувся з нагоди нового навчального року

Шановні педагоги! Дорогі друзі!

Цього року ви робили усе, що потрібно, потім – усе, що можливо, а врешті – зробили неможливе!

Попри війну та тимчасову окупацію майже усієї області, сьогодні 28 тисяч учнів зі 130 шкіл Луганщини сідають до комп’ютерів, щоб навчатися дистанційно.

На жаль, майже тисяча малюків не сіли сьогодні за парти, а найперший у їх житті шкільний дзвоник пролунав для них онлайн.