Архів новин

10 сентября 2022

З початку вересня звільнено вже близько 2 тисяч кілометрів території України – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Насамперед я хочу сьогодні привітати два наших міста, прекрасних, міцних міста, з їхнім днем – Лиман і Дніпро.

Лиман Донецької області ще чекає на наш прапор, і це неминуче – Україна завжди повертається. Ми це добре демонструємо. Вся Донеччина буде вільною, буде знову в безпеці й щасливою, як це й має бути в Україні, має бути всюди на нашій землі.

«Фестиваль думок - 2022», присвячений подоланню викликів війни, відбувся у м. Дніпро

Сьогодні «Фестиваль думок-2022», який кілька років поспіль збирав у Сєвєродонецьку креативних та небайдужих мешканців Луганщини, відбувся у Дніпрі. Навіть оголошення повітряної тривоги не завадило роботі форуму – його провели у більш безпечному приміщенні Палацу студентів.

Теми дискусій, як завжди, актуальні: адаптація переселенців у нових громадах, документування воєнних злочинів росії, а також можливості забезпечення право на освіту в умовах війни.

Для переселенців з Луганщини діє програма надання пільгових іпотечних кредитів терміном до 20 років

Внутрішньо переміщені особи Луганської області, які евакуювалися в інші області України, для вирішення своїх житлових проблем можуть скористатися програмою «Надання пільгових іпотечних кредитів внутрішньо переміщеним особам», відповідно до Порядку пільгового іпотечного кредитування внутрішньо переміщених осіб за рахунок коштів гранту, наданих Кредитною установою для відбудови (KfW), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 28.04.2021 р. № 451.

Основні умови для учасників:

Понад 650 наборів гуманітарної допомоги надіслано поштою переселенцям з Рубіжного у вересні

Рубіжанська міська військова адміністрація продовжує надсилати гуманітарну допомогу поштою.

Із початку вересня переселенцям – мешканцям громади – надіслано 652 харчових набори.

Крім того, Рубіжанська міська військова адміністрація задовольнила потреби всіх, хто звертався до штабу у Дніпрі протягом липня та серпня.

Щодня по буднях там продовжується надання гуманітарної допомоги.

Співробітники штабу приймають заявки та звернення від ВПО з міста Рубіжне та інших населених пунктів територіальної громади.

Привітання начальника Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая з Днем міста Луганська

Шановні земляки! Дорогі співвітчизники!

 

Саме у цю хвилину наші бійці мужньо долають супротив «другої армії світу», аби ми мали змогу відзначити день народження нашого рідного українського Луганська, як дев'ять років тому.

Хотів би адресувати кілька слів до луганчан у окупації – «ми близько, ми скоро будемо», а ворогам – «тікайте, або здавайтесь».

Усиновлення дитини – зареєструватися кандидатом можна онлайн

Усе більше послуг переходить в онлайн задля зручності кожного, хто проживає в Україні. Відтепер можливо подати заяву про взяття на облік кандидатів в усиновлювачі не тільки офлайн, а й онлайн на порталі Дія.

Онлайн-послуга "Усиновлення: реєстрація кандидатом" на порталі надає можливість у будь-який час доби подати заяву та зручно завантажити всі необхідні документи.

Це допоможе реалізувати право дітей на родину простіше та легше. 

За вересень переселенцям з Сєвєродонецька у Дніпрі надано 3238 гуманітарних набори

Про це розповів керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк.
Робота гуманітарного штабу триває та все більше сєвєродончан, які вимушені були залишити рідне місто через російську військову агресію, звертаються за допомогою до гуманітарного штабу в Дніпрі.
Співробітники хабу повідомляють, що з 2 вересня розпочалось надання нової партії гумдопомоги за системою: стандартний набір раз на місяць та збільшений до 17 кг набір, який буде надаватись раз на два місяці.

Як переселенцям із Гірської громади отримати допомогу та зареєструвати факт руйнування майна

Для цього внутрішньо переміщеній особі необхідно зареєструватися у реєстрах Гірської громади:

Реєстр вимушено переміщених осіб

https://forms.gle/G1NmrHh2BHz6CbTz6

Реєстр пошкодженого та зруйнованого майна

https://forms.gle/CoJ18gNeR5aUgnUt9

Також ви можете звернутися з питань отримання гуманітарної допомоги або консультацій з питань, що належать до компетенції Гірської міської військово-цивільної адміністрацій, до гуманітарних штабів громади:

Майже 700 мільйонів гривень перераховано пенсіонерам Луганщини у вересні – виплати тривають

9 вересня Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсій поточного місяця.

Жителям Луганської області на пенсійні виплати вже спрямовано 677,81 млн гривень або 100 % до потреби.

Виплату проводять у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.

Цього тижня майже 1 500 переселенців з Луганщини отримали допомогу в Новомосковську, 500 жителям Попаснянщини продукти надіслані поштою

За тиждень, що минає, у хабі Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації, розташованому у Новомосковську (вул. Мітягіна, буд. 21-а), гуманітарну допомогу отримали 1 436 внутрішньо переміщених осіб з Луганської області.

Через відділення АТ «Укрпошта» відправлено 501 посилку з продуктовими наборами жителям Попаснянської міської територіальної громади.

Пайовикам не платять та відбирають в них землю – на Луганщині окупанти вкрали понад 1 мільйон тонн зерна

Пайовики Луганщини вже неодноразово жалілися, що з ними не розраховуються, або пропонують набагато менше стандартних 5 %.

Мовляв, буде нічого їсти, погодитеся на все, що завгодно.

Деякі, не маючи іншого виходу, так і зробили. Пішли на поступки, аби вижити. Цим одразу скористалися недоброчесні фермери, зокрема, у Сватівському районі.

Пайовики висловили небажання подовжувати договори оренди, строки дії якого спливали цьогоріч, із фермерським господарством. Відповідні повідомлення спрямували засобами зв’язку, що й передбачено укладеними раніше угодами.

Авіація Сил оборони здійснила 33 удари - знищено склад боєприпасів, завдано ураження по майже 25 опорних пунктах противника

Протягом доби, для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони здійснила 33 удари - знищено склад боєприпасів, завдано ураження по майже 25 опорних пунктах та місцях скупчення живої сили і техніки противника.