Архів новин

11 сентября 2022

Це звернення хочу присвятити тим, хто мужньо стоїть 200 днів, а тому стоїть Україна – Президент Володимир Зеленський

Дорогий український народе!

Сьогодні – 200 днів нашого спротиву. Нашої боротьби. Нашої вітчизняної війни. За волю, за незалежність, за право бути. У ці 200 днів нам чимало вдалось, але найважливіше, а тому найважче – попереду. І це звернення я хочу присвятити саме тим, хто попереду. І кому зараз найважче, бо вони роблять найважливіше.

Як дізнатись номер е-лікарняного – роз’яснення

Номер електронного лікарняного – це унікальний номер, який має складну структуру та ніколи не повторюється.

Він відрізняється від номера медичного висновку, на підставі якого автоматично створюється е-лікарняний.

Дізнатись номер е-лікарняного можна з повідомлення від Пенсійного фонду, яке надходить на мобільний номер застрахованої особи – SMS має надійти упродовж декількох хвилин після створення лікарняного.

Номер складається з трьох частин та 19 або більше знаків, враховуючи дефіси: ХХХХХХ-ХХХХХХХХХХ-Х.

Якими держпослугами можуть скористуватися на Гіді безробітні

До вашої уваги добірка найактуальніших держпослуг для тих, хто ще шукає своє місце та фінансовий тил.

Організаційні моменти

- Надання статусу безробітного https://bit.ly/3CrPqLZ

- Перереєстрація безробітного в центрі зайнятості https://bit.ly/3pHGGK2

- Припинення реєстрації безробітного за заявою безробітного https://bit.ly/3TgB4nB

Допомога

- Призначення допомоги по безробіттю https://bit.ly/3PQxAFs

11 вересня - останній день подачі заяви для участі в спеціальній сесії МКТ/МТНК

Вступники, яких було зареєстровано для проходження МКТ/МТНК, але які з поважних причин не змогли взяти участі в основній/додатковій сесії магістерського випробування, мають змогу пройти тестування під час спеціальної сесії.

Для цього  потрібно протягом 7–11 вересня включно подати заяву щодо участі в спеціальній сесії до того регіонального центру оцінювання якості освіти, на території якого розміщено заклад освіти, що зареєстрував вступника на основну сесію. Зверніть увагу на те, що в заяві обов’язково потрібно вказати місто, у якому хочете пройти випробування. 

Переселенці з Луганщини на Рівненщині можуть отримати інсулін

Комунальне некомерційне підприємство «Старобільський центр первинної медико-санітарної допомоги», яке релоковане до Рівного, отримало лікарські засоби.

Це, зокрема:
- «Хумодар Р100 Р, суспензія для ін’єкцій, 100 МО/мл, по 5 мл у флаконі»;
- «Хумодар К 25 100Р, суспензія для ін’єкцій, 100 МО/мл, по 5 мл у флаконі»;
- «Хумодар Б 100Р, суспензія для ін’єкцій, 100 МО/мл, по 5 мл у флаконі».

Якщо ви, чи ваші рідні потребують препаратів інсуліну та перебувають у місті Рівне або Рівненській області, просимо звертатися за телефоном +38-050-472-61-15.

Готується законопроект про деокуповані території

Координаційний штаб з питань деокупованих територій розробляє проект спеціального закону.

Законопроект про деокуповані території визначить законодавчу рамку для першочергових дій з відновлення життєдіяльності.

Це і нові особливості роботи військових адміністрацій, і питання відновлення обігу гривні та казначейського обслуговування, початок роботи закладів та установ.

Для опрацювання проекту запрошуються експерти, які працюють в цій царині.

У Полтаві переселенцям з Луганщини безоплатно допоможуть у вирішенні юридичних питань

Представниками гуманітарного штабу Гірської міської військово-цивільної адміністрації узгоджена співпраця із місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Вона стосуватиметься надання комплексної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам в Гуманітарному штабі на базі Центральної бібліотеки міської територіальної громади та можливості організації адресної правової допомоги окремим категоріям з числа ВПО.

Уряд вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України у разі введення надзвичайного або воєнного стану

Уряд вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України у разі введення надзвичайного або воєнного стану.

Зазначеними змінами знято обмеження щодо кількості виїздів за кордон для осіб з інвалідністю та осіб, що їх супроводжували.

Унормовано питання підтвердження факту догляду особами, які здійснюють догляд за особою, яка має потребу в ньому.

200 днів спротиву: четверо героїв-нацгвардійців, електрик-одинак в Сєвєродонецьку, рокові для росіян Білогорівка та Кремінна, в очікуванні деокупації

В умовах війни Луганщина живе понад 3 000 днів, із 2014 року, нагадує Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації. І навіть після захоплення росіянами великих міст частина її територій залишилася нескореною. Жителі області чекають на деокупацію. Щодня…

«Росіяни знали, що на Луганщині зосереджені кращі сили ЗСУ, тому і спрямували сюди найбільшу кількість сил и засобів. Ми розуміли, що існує значна загроза для життя населення – евакуація була  оголошена одразу – зранку 24 лютого», – каже очільник Луганщини.