Архів новин

28 сентября 2022

Україна не може й не буде миритися зі спробами Росії захопити будь-яку частину нашої землі – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Головним нашим завданням зараз є координація дій з партнерами у відповідь на організовані Росією фальшиві референдуми та всі пов’язані з ними загрози. Зараз не 2014 рік. Усі все розуміють. І обов’язково діятимуть.

Провів сьогодні цілу серію переговорів. Президент Туреччини Ердоган, канцлер Німеччини Шольц, Премʼєр-міністр Канади Трюдо, Премʼєр-міністр Великої Британії Трасс, Генеральний секретар ООН Гутерріш, Президент Європейської ради Шарль Мішель.

Протезування та допоміжні засоби реабілітації: як отримати

Закон України «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні» визначає соціальні гарантії забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю в Україні. Право на безоплатне отримання технічних та інших засобів реабілітації мають:

Впродовж тижня 1 454 мешканця Лисичанської громади отримали гуманітарну допомогу

Лисичанською міською військовою адміністрацією за останній тиждень вересня  видано 1 454 індивідуальних набори, з яких 384 відправлені поштою.

Всього з 13 липня 2022 року видано 288 сімейних продуктових наборів, які розраховані на 682 людини, та 13 407 індивідуальних наборів, з яких 1 869 відправлені поштою.

В містах Дніпро, Полтава, Запоріжжя та Обухів функціонують пункти видачі гуманітарної допомоги.

«Call center» Лисичанської міської військової адміністрації працює з 10:00 до 15:00 за телефоном – 095 655 86 06.
 

Уряд схвалив законопроект щодо унормування діяльності та державної реєстрації громадських організацій

Кабінет Міністрів України схвалив законопроект щодо унормування діяльності та державної реєстрації громадських організацій.

Так, законопроектом передбачається створення сприятливих умов для дiяльностi громадських організацій шляхом чіткого врегулювання на законодавчому рівні питань щодо:

- запровадження можливості здійснення діяльності громадських організацій на підставі модельного статуту;

- скасування процедури набуття та підтвердження всеукраїнського статусу громадською організацією;

Перший етап прийому заявок на виплату грошової допомоги від міжнародних організацій завершено

Наразі громадянами України подано понад 10 мільйонів заявок, у зв’язку з чим тимчасово припиняється збір заявок на платформі єДопомога (https://edopomoga.gov.ua) задля детального їх опрацювання та передачі за запитом до міжнародних організацій для подальшої виплати.

На жаль, ресурси міжнародних організацій обмежені, саме тому Мінсоцполітики докладає максимальних зусиль задля збільшення кількості міжнародних організацій, що можуть надати грошову допомогу українцям, які постраждали від війни.

6 та 13 жовтня у Вінниці для дітей-переселенців з Луганщини підготують багаточасову розважальну програму – кількість місць обмежена

Для того, щоб потрапити до місця проведення заходів, необхідно отримати безкоштовний квиток у гуманітарному штабі Рубіжанської міської військової адміністрації за адресою: м. Вінниця, вул. Максимовича, 43-б, часи роботи: з 10:00 до 15:00.

Квиток надається на дитину від 3-х до 18-ти років при пред'явленні оригіналу свідоцтва про народження або паспорту дитини та довідки внутрішньо переміщеної особи дитини, в якій зазначено місце реєстрації – Луганська область.

Кількість місць обмежена.

В Івано-Франківську жителі Луганщини можуть отримати продукти харчування та гігієнічні засоби, в гумштабі приймають лікарі, юристи, зокрема адвокати

Працівниками Координаційного центру надання допомоги внутрішньо переміщеним особам з Луганщини наразі видаються продуктові набори за списками, які оприлюднюються в телеграм-каналі із подальшим інформуванням за телефоном, а також готуються набори для відправки «Укрпоштою» по Івано-Франківській області.

Набори видаються в порядку черговості реєстрації та з урахуванням надходжень продуктів до Центру.

Наразі без попереднього запису ВПО можуть отримати особисто гігієнічні набори.

У гуманітарному штабі в Вінниці приймають лікар та психолог, за тиждень продуктові набори отримали майже 600 сімей

За минулий тиждень спеціалістами гуманітарного штабу Рубіжанської міської військової адміністрації, що розташований у Вінниці, видано 566 наборів гуманітарної допомоги.

Ще 42 переселенцям надані консультації з правових питань, 73 мешканця громади наочно отримали консультації сімейного лікаря, 10 осіб – консультацію з медичних питань телефоном тощо.

Крім того, прийнято 130 телефонних звернень із загальних питань роботи гуманітарного штабу.

Завдяки співпраці з БФ «Право на захист» із 26 вересня у Вінницькому гуманітарному штабі розпочав прийом психолог.

Вони просто давили нас кількістю - розвідник з позивним Чех про бої в Рубіжному

Розвідник-сапер бригади швидкого реагування Національної гвардії України разом зі своїми побратимами часто виконує спеціальні завдання навіть в тилу противника.

Найбільше гвардійцю запам'яталися бої за Рубіжне. Противник направив усі свої сили та засоби, які мав на тому напрямку, щоб взяти місто. В один із днів Чеху та його групі довелося зіткнутися з цілою ордою противників віч-на-віч.

У псевдореферендумі на Луганщині взяли участь стільки ж людей, скільки мали право голосу десять років тому – з урахуванням сотень тисяч евакуйованих та емігрантів. Мобілізовані на росії вже на фронті без підготовки. Хороші новини від Президента

Майже ніхто не дивується результатам цього кількаденного неволевиявлення. Обурені – тисячі, здивовані, мабуть, одиниці.

Цифри можна намалювати будь-які, як і «правильно» порахувати пусті чи невірно заповнені папірці для голосування. Важко це назвати бюлетенями.

На виборах народних депутатів України у жовтні 2012 року, коли ще також голосувала вся Луганщина, до списків були включені 1, 829 млн осіб.

Наразі ми маємо 1,662 млн, яких привели голосувати. Із урахуванням явки лише у 94 %, маємо 1,768 млн населення, яке мало право голосувати, але не мало права голосу.

Єдина раціональна відповідь на зухвалість РФ – це ще більше підтримки для України – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Щойно взяв участь у засіданні Ради Безпеки ООН. Це спеціальне засідання, скликане за нашою ініціативою. Дякую всім партнерам, які підтримали скликання цього засідання й чітко виступили на захист України та міжнародного права.

Фундаментальних норм міжнародного права! Злочин агресії проти нашої держави, фарс на окупованій території, який окупанти називають референдумами, підготовка чергової спроби анексії української території – все це кроки, якими Росія добиває Статут ООН.