Архів новин

25 сентября 2022

Злочинна мобілізація використовується Росією не лише для продовження страждань українців, а й щоб знищити представників корінних народів – звернення Президента України

Українці! Українки!

Сьогодні маємо чудову новину. Мар’яна Мамонова, військова лікарка, захисниця «Азовсталі», яку ми звільнили з російського полону, народила донечку. Я щиро вітаю від всього серця Мар’яну і бажаю дівчатам лише найкращого – миру і перемоги.

Це ще один доказ того, що життя завжди перемагає будь-яке зло. І не є винятком із цього правила зло під російським прапором.

Мінреінтеграції: дітей-переселенців продовжують забезпечувати наборами одягу

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій спільно з дитячим фондом ЮНІСЕФ реалізують гуманітарний проект із забезпечення одягом переміщених дітей віком до 14 років.

Два комплекти наборів – осінній і зимовий – уніфіковані. Вони підходять як дівчаткам так і хлопчикам. Складаються із куртки, светра або світшота, термобілизни, спортивних штанів, шкарпеток, черевиків, шапки та рукавичок.

Перша партія – понад 4 тисячі одиниць – відправлена для дітей із Харківщини.

Транспорт та безоплатну доставку забезпечила логістична компанія «Нова Пошта».

Як визначається розмір пенсії в разі втрати годувальника за померлого/загиблого військовослужбовця

Пенсія в разі втрати годувальника за померлого/загиблого військовослужбовця, згідно із Законом України від 09.04.1992 року № 2262-XII «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», призначається якщо годувальник помер/загинув у період проходження служби або не пізніше трьох місяців після звільнення зі служби або пізніше цього строку, але внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних у період проходження служби.

Обережно, шахраї! Нацбанк попереджає про небезпечну схему

У соцмережах з’являються повідомлення, в яких шахраї стверджують, що Національний банк України нібито проводить благодійну акцію разом із фондом «Твоя опора» – всім українцям виплачується «соціально-індивідуальна виплата». Ця інформація є фейковою.

Як повідомили в НБУ, вони не здійснюють жодних соціальних виплат. Нині НБУ проводить благодійну акцію зі збору коштів для допомоги ЗСУ. Але вона не передбачає здійснення виплат.

Як діють шахраї?

У штабах Гірської громади переселенцям надають продукти, одяг, засоби гігієни

Так, у київському гуманітарному штабі Гірської міської військово-цивільної адміністрації цього тижня допомога була двох видів: продуктові набори із дитячим харчуванням та засоби гігієни.

Слід зазначити, що цю допомогу отримували не лише жителі Гірської громади, а й внутрішньо переміщені особи з Новоайдарської, Новопсковської, Кремінської, Лисичанської, Попаснянської, Рубіжанської, Сєвєродонецької та Троїцької громад.

У гуманітарному штабі в Богданівці родини із дітьми отримали допомогу у вигляді одягу.

Прийом повторних заявок від ВПО на виплати продовжать до 1 грудня

Внутрішні переселенці, які намагалися оформити державну допомогу до 30 квітня через застосунок Дія, але не отримали її, зможуть повторно подати заявку до 1 грудня.

Відповідні законодавчі зміни Уряд затвердить найближчим часом. Наразі прийом таких заявок триває до 1 жовтня.

Щоб подати повторну заявку, необхідно прийти особисто до органу соцзахисту та написати ще одну заяву. Або ж надіслати її поштою.

Органи соцзахисту зобов’язані прийняти та розглянути її – навіть, якщо вона зараз не може підтвердити подання першої заяви до 30 квітня.

Понад 800 сім’ям переселенців з Рубіжного надано гуманітарну допомогу цього тижня в Дніпрі

602 продуктових набори надіслані «Укрпоштою» мешканцям Рубіжанської територіальної громади, які проживають в інших областях.

Також упродовж тижня співробітниками штабу надано 68 консультацій стосовно отримання гуманітарної допомоги та інших питань.

Нагадаємо, що гуманітарний хаб Рубіжанської міської військової адміністрації розташований в Дніпрі за адресою: просп. Петра Калнишевського, 27К (БК «Металург»).

Слід зазначити, що в гуманітарному штабі Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації, який базується в цьому ж приміщенні, працюють лікарі.

#Вірю_в_ЗСУ і проти псевдореферендуму – луганчани масово не підтримують свавілля окупантів

Переселенці з Луганської області виходять на вулиці та площі українських міст, які стали прихистком для їхніх сімей, і висловлюють невдоволення тому, що відбувається на окупованих територіях.

Як повідомляють у соціальних мережах, акції на підтримку української Луганщини днями вже відбулися в Дніпрі, Рівному та Бердичеві. До них долучилися, зокрема, мешканці Лисичанська, Луганська, Кремінної, Сєвєродонецька, Рубіжного, Довжанська тощо.

В росіян відсутні списки населення, яке залишилося в окупованих містах, проте вже є явка у 45 %. У лікарнях Луганська немає вільних ліжок – відділення заповнюються пораненими

Якщо у перший день так званого «референдуму» озброєні військові робили лише поквартирний обхід та примушували голосувати у дворах, то вихідними люди з автоматами оглядають місця масового скупчення людей.

Зокрема, ринки – перевіряють документи і спрямовують до «виборчої дільниці».

За усім цим на всю Луганщину спостерігають лише п’ять осіб, які отримали акредитацію міжнародних. Зокрема, з білорусі та Камеруну.

Місцеві чи дійсно звідкілясь приїхали – не так важливо, але й вони не здогадуються, скільки населення насправді залишилося в регіоні.