Архів новин

16 сентября 2022

Росія повторила в Ізюмі те, що зробила в Бучі; світ повинен на це відреагувати – звернення Президента України

Українці! Українки!

На Харківщині тривають слідчі дії в районах, які були звільнені від російської окупації.

Фіксуються всі злочини рашистів, збираються докази їхньої винуватості.

Житель Попасної - серед лауреатів Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року»

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у нагородженні лауреатів Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року» та привітав із прийдешнім професійним святом працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Церемонія відбулася в Маріїнському палаці в Києві.

Крім того, у присутності Володимира Зеленського відбулося нагородження лауреатів Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року». Були відзначені українці, які проявили мужність, героїзм і самопожертву, рятуючи людські життя в умовах бойових дій під час повномасштабного російського вторгнення.

У Дніпрі консультативно-діагностичний центр із Сєвєродонецька запрацював за ще однією адресою: там безкоштовно проводяться УЗД, обстеження органів зору, ЕКГ, різні лабораторні дослідження

Додаткове місце надання амбулаторної медичної допомоги КНП «Консультативно-діагностичний центр» Сєвєродонецької міської ради запроваджено у місті Дніпро за адресою вул. Бригадна, 11 (район ТРЦ «Нагорка»).

Телефон реєстратури: 066 249 56 69.

За програмою медичних гарантій безкоштовно у медзакладі можна зробити:

Вогнеборці Луганщини допомагають іншим регіонам і готові миттєво вирушити в рідну область після її деокупації

У Харкові співробітників ДСНС Луганщини, які продовжують виконувати свої обов’язки в інших регіонах і готові миттєво вирушити в рідну область після її деокупації, під час урочистостей до Дня рятівника привітав Перший заступник начальника Луганської обласної військової адміністрації Олексій Смирнов.

Він підкреслив професійність і мужність наших рятувальників, висловив впевненість, що незабаром вони одними з перших зайдуть на визволену від ворога землю Луганщини, і вручив 11 нашим вогнеборцям обласні відзнаки.

Як подати заяву на усиновлення на порталі Дія?

Онлайн-послуга "Усиновлення: реєстрація кандидатом" на порталі Дія надає можливість у будь-який час доби подати заяву та завантажити всі необхідні документи. Це робить процедуру усиновлення більш зручною та доступною для кожного українця.

Щоб подати заявку на статус кандидата в усиновлювачі:

1. Зареєструйтеся або авторизуйтеся на порталі Дія.

2. Оберіть послугу у списку.

3. Заповніть базові дані про шлюб та чоловіка/дружину, фактичну адресу проживання та про дитину, яку ви хочете усиновити: стать, вік тощо.

У гуманітарному хабі на Житомирщині надають допомогу з соціальних, медичних та юридичних питань

Діяльність хабу координує Кремінська міська військова адміністрація, але допомогу там може отримати переселенець із будь-якої громади Луганщини, зареєстрований на Житомирщині.

В цьому регіоні проживає понад 4 500 мешканців нашої області.

Аби отримати гуманітарну допомогу поштою, їм необхідно заповнити наступну форму:

https://forms.gle/UL5NdVkaaCx9xCqr8

Хаб знаходиться за адресою: м. Андрушівка, вул. Київська, 26. Режим роботи - з 9:00 до 15:00 щодня, крім вихідних.

Телефон: 066-342-83-65.

Жіноча збірна Луганської області з важкої атлетики посіла ІІ загальнокомандне місце на всеукраїнських змаганнях

У Хмельницькому триває чемпіонат України серед чоловіків і жінок з важкої атлетики.

Всеукраїнська школа онлайн забезпечить безперервне навчання учнів 5-11 класів протягом усього навчального року

Доповнено й оновлено навчальний контент Всеукраїнської школи онлайн – державної цифрової платформи для дистанційного та змішаного навчання школярів 5-11 класів.

Нині на платформі вже розміщено понад 2500 уроків і до кінця року буде додано ще 1000.

Таким чином разом з усіма уроками, що вже є на платформі, ВШО покриватиме навчальні програми повністю, щоб школярі в Україні та за кордоном могли безперервно навчатись онлайн.

Не зміг би ходити та посміхатись тим, хто зруйнував мій Сєвєродонецьк, – розповідь вогнеборця з Луганщини

Сєвєродонецьк – це одне з найзруйнованіших міст під час широкомасштабної збройної агресії рф. Населений пункт довгі місяці був мішенню для ворожих ракет та артилерії. Втім у місті працювали відчайдушні та стійкі працівники екстрених служб.  Саме про таку людину наша розповідь. 26-річний Володимир Давидюк прийшов на службу до ДСНС Луганщини зовсім недавно у 2019 році.

Втім досвіду роботи у небезпечних умовах йому не займати. Цей досвід він набував разом з побратимами під час масових пожеж на Луганщині у 2020 році.

У Львові запрацював гуманітарний штаб для переселенців з Луганщини

Для отримання допомоги (продуктових наборів) у львівському гуманітарному хабі слід зареєструватися, заповнивши форму за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeFPHifJPtAX-xzoDqENdoSLI3jW7UFqicqgvMavSlqdI16rQ/viewform

Після обробки заявки та формування черги (для уникнення непорозумінь та скупчення людей) працівники центру зв’язуються з заявниками і запрошують для отримання гуманітарної допомоги.

Як правильно заповнити форми для отримання гуманітарної допомоги переселенцям з Луганщини у штабах в Запоріжжі, Полтаві, Дніпрі та Обухові – особисто та «Укрпоштою»

Реєстрація внутрішньо переміщених осіб Луганської області, які перемістилися до Дніпропетровської, Полтавської, Запорізької, Київської областей, для отримання гуманітарної допомоги особисто у в штабах у Дніпрі, Полтаві, Запоріжжі, Обухові, якими опікується Лисичанська міська військова адміністрація, відбувається за наступними Google-формами:

- у Дніпрі: https://forms.gle/ufXN4vwfvELT1KCc6;

- у Полтаві: https://forms.gle/RSBU1MkxfoccdeCE9;

Знешкоджено місце зосередження російських військ у Перевальську, медзаклади Новоайдара переповнені пораненими, разом із мобільним Інтернетом окупаційна влада вимикає і кабельний

Окупанти залишають людей в інформаційному вакуумі та водночас продовжують розповсюдження відеоматеріалів задля створення враження, що безпекова ситуація в так званій «лнр» нібито повністю під їхнім контролем.

Тільки от лихо – у зв’язку з відсутністю будь-якого Інтернету у багатьох містах ці звернення, невідомо, до речі, коли записані, майже ніхто не подивиться. Бо після блокування мобільного Інтернету ворог почав вимикати і кабельний. Як от у Сватовому.

Маємо показати, що на кожен прояв терору Росії буде жорстка й принципова реакція – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Сьогодні в Києві на Алеї сміливих була відкрита нова табличка, присвячена Президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн. Для мене було й справді великою честю, і просто по-людськи приємно взяти участь у цьому відкритті, у такому відзначенні сміливості пані Урсули. Вона – одна з центральних фігур європейської політики щодо України, вона – одна з тих, завдяки кому європейський простір і європейські цінності зараз справді вдається захищати.