Архів новин

09 сентября 2022

На цей час ЗСУ звільнили та взяли під контроль понад 30 населених пунктів на Харківщині – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Маємо хороші новини з Євросоюзу. Схвалено виділення 5 мільярдів євро макрофінансової допомоги нашій державі. Дуже вагомо.

А по-друге, є рішення Ради ЄС про зупинення угоди про спрощений візовий режим між ЄС і Росією. Це рішення запрацює вже з понеділка. І є й конкретні рекомендації Єврокомісії щодо візових обмежень для громадян Росії.

Поки ми єдині, як сьогодні, ніяка москальська наволоч нас не переможе, – Сергій Гайдай на зустрічі з переселенцями Луганщини у Дніпрі

Сьогодні у Дніпрі відбулась яскрава та визначна подія для всієї спільноти Луганщини – «Родинна зустріч». Участь у заході взяв керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, а також зірки української естради та шоу-бізнесу.

У 2022 році програма "Доступні ліки" продовжить розширюватися

Урядова програма реімбурсації «Доступні ліки» у 2022 році продовжить розширюватися попри війну. Кабінет Міністрів прийняв постанову, яка дозволить українцям безоплатно отримувати ліки проти хвороби Паркінсона та хронічного обструктивного захворювання легень. Вартість лікарських засобів при цих хворобах відшкодовуватиме Національна служба здоров’я України.

Йдеться про постанову “Про внесення змін постанов Кабінету Міністрів України від 28 липня 2021 р. № 854 і від 29 грудня 2021 р. № 1440”.

У перший день прийому лікаря у гумштабі для ВПО в Івано-Франківську за допомогою звернулися 12 луганчан

У перший день роботи лікаря у Координаційному центрі для ВПО з Луганщини в Івано-Франківську медичні консультації отримали 12 пацієнтів.

Для покращення якості послуг, які надаються внутрішньо переміщеним особам, у Координаційному центрі в Івано-Франківській області організовано прийом лікаря сімейної медицини Лисичанського ЦПМСД Марії Пазиняк.

Так, за перший день нею проведено 12 оглядів пацієнтів і виписано відповідні рекомендації та направлення до вузькопрофільних спеціалістів.

Рекомендації нею надавались також у телефонному режимі.

У Львові відкрили освітній хаб: навчатимуть IT та робочим професіям, українській та англійській мовам

Мережа Українських освітніх хабів запрацювала ще в одному регіоні України – у Львівській області.

Там безкоштовно навчатимуть IT та робочим професіям, українській та англійській мовам, розглядатимуть найзатребуваніші навички серед роботодавців, надаватимуть психологічну та емоційну підтримку, а для учнів організують систему профорієнтації на основі штучного інтелекту та навчання фізики за державною програмою із застосуванням VR-технологій. 

Гуманітарний штаб для ВПО з Луганщини відкриють у Черкасах

Наразі завершується вирішення підготовчих питань відкриття Центру підтримки переселенців із Луганської області в Черкасах.

«За нашою інформацією, в області зареєстровано понад 9 800 жителів Луганщини. Наразі вони можуть звернутися до гумштабу у місті Корсунь-Шевченківський. Але для майже 10 тисяч луганчан цього замало. Тому вирішено було відкрити ще один центр підтримки. І саме в Черкасах. Займатися організаційними питаннями Сергій Гайдай доручив Попаснянській міській військово-цивільній адміністрації», - повідомив її керівник Микола Ханатов.

Переселенці з Луганщини зможуть оформити житлові субсидії у ЦНАПі та ПФУ

Про це стало відомо під час наради Міністерства соціальної політики України під головуванням Оксани Жолнович. Online-участь у заході взяли заступники голови облдержадміністрації Катерина Безгинська та Володимир Чередніченко.

На нараді було обговорено трансформування системи соціального захисту населення в умовах децентралізації влади та обмежень, спричинених збройною агресією рф проти України.

Із жовтня переселенці зможуть отримувати соціальні послуги за місцем перебування, а не лише реєстрації

Із 1 жовтня Мінсоцполітики впроваджує в регіонах України Єдину інформаційну систему соціальної сфери (ЄІССС). Це дозволяє централізувати призначення, нарахування та виплати для ВПО, що значно прискорить отримання допомоги та розв'язання проблемних питань переселенців. 

Мета впровадження ЄІССС: кожен переселенець буде отримувати послуги за місцем свого фактичного перебування. 

Понад 6 мільярдів складають збитки підприємств Луганщини від збройної агресії рф, ця сума зростає щодня, – Сергій Гайдай

Луганською обласною військовою адміністрацією продовжується збір оперативної інформації щодо шкоди та збитків, завданих суб'єктам підприємницької діяльності регіону.

Увага – форму для заповнення оновлено.

«Чисті п’ятниці»? Пропагандистські постановки скінчилися – сміття в Сєвєродонецьку ніхто не вбирав. Окупаційна влада примушує населення щотижня робити це безкоштовно

Протягом двох із половиню місяців на пропагандистських телеканалах виходили сюжети про «наведення ладу» на вулицях Сєвєродонецька.

Нібито, вивозили сміття, яке зібралося за місяці активних бойових дій, понівечені автівки, вбирали сліди руйнувань будівель.

Запрошували жителів міста на оплачувані роботи із прибирання районів Сєвєродонецька.

Вже тоді казали, що грошей за ніхто не заплатить, а всі роботи завершуються одразу після вимкнення камери рос-ТВ.  

Загалом із початку вересня звільнено понад тисячу квадратних кілометрів території України – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

З глибоким сумом дізнався про смерть Її Величності Королеви Єлизавети ІІ. Важка втрата для всієї Європи, для світу. Від імені всього українського народу висловлюю співчуття королівській родині, усій Великій Британії та країнам Співдружності націй. Наші думки й молитви з вами.