Архів новин

17 сентября 2022

Ми встановимо особи всіх, хто приніс звірство з Росії на українську землю – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці, українки!

Сьогодні в кількох наших містах мали б відзначатись їхні дні – дні міста. Зокрема, в Херсоні та Бердянську, які поки що залишаються під контролем окупантів. Поки що. Хоч би які сили окупанти витрачали на них, хоч би що вони там розказували, наш Херсон і наш Бердянськ жодної хвилини не втрачали своєї української душі, жодної хвилини не втрачали віри в Україну. І жодної хвилини ми про них не забуваємо й обовʼязково повернемося.

Уряд визначив додаткові можливості отримувати пенсії на деокупованих територіях та в районах бойових дій

Уряд на період введення воєнного стану визначив додаткові можливості для отримання пенсій або грошової допомоги на деокупованих територіях та в громадах, що перебувають в районах бойових дій.

На деокупованих територіях, де триває відновлення усіх систем життєзабезпечення, не скрізь розпочали роботу банки. Уряд схвалив рішення для того, щоб люди отримали нараховані державою кошти.

Змінено порядок надання субсидій під час військової агресії росії

Міністерство соціальної політики ініціювало зміни до Положення про порядок надання житлових субсидій. Відповідні ініціативи підтримано на засіданні Уряду 16 вересня.

Передбачено передачу функцій призначення, нарахування і виплати житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг від органів соціального захисту населення до органів Пенсійного фонду України, які працюють за екстериторіальним принципом.

В умовах воєнного стану екстериторіальний принцип надання цих видів соціальної підтримки дозволить:

Понад 1,25 мільярда гривень перераховано пенсіонерам Луганщини у вересні

16 вересня Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсій поточного місяця.

Мешканцям Луганської області на пенсійні виплати вже спрямовано 1258,99 млн гривень, або 100% до поточної потреби.

Виплату буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.
 

Офтальмологи із Сєвєродонецька лікуватимуть у Львові. Низка послуг надаватиметься безкоштовно

Мережа офтальмологічних центрів «Візіум», попри втрату трьох потужних лікарень на Сході України, продовжує розвиватися. 

До сучасного медичного центру у Львові лікарям вдалося перевезти обладнання із Сєвєродонецька, Краматорська та Бахмута.

Працюватимуть там люди, які найбільш постраждали від бойових дій. Більшість лікарів – із Сєвєродонецька.

Висока кваліфікація фахівців дозволяє продовжувати надавати весь спектр офтальмологічних послуг – діагностика зору, лікування катаракти, хірургія сітківки ока тощо.

Із 1 жовтня виплачувати призначені органами соціального захисту населення субсидії та пільги буде Пенсійний фонд України

16 вересня Урядом України прийнято постанову «Про надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України».

Постановою передбачено, що з 1 жовтня виплачувати призначені органами соціального захисту населення субсидії та пільги буде Пенсійний фонд України.

Із 1 грудня Фонд буде і призначати, і виплачувати субсидії та пільги.

Громадяни, як і раніше, одержуватимуть виплати на свій банківський рахунок або через пошту.
 

За тиждень Сєвєродонецький гумхаб відправив 1488 продовольчих наборів поштою

Про це розповів керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк.
Робота гуманітарного штабу триває та все більше сєвєродончан, які вимушені були залишити рідне місто через російську військову агресію, звертаються за допомогою до гуманітарного штабу в Дніпрі.
Співробітники хабу повідомляють, що з початку вересня видано 5 883 пакунків. За неділю загалом видано 2980: поштою відправлено 1488, а на штабі видано 1492 гумнаборів.

Більше тисячі переселенців отримали на цьому тижні допомогу у штабі Попаснянської громади на Дніпропетровщині

За тиждень у хабі Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації, який розташований у Новомосковську (вул. Мітягіна, буд. 21-а), видано 1 098 наборів гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб з Луганської області.

До ЦНАПу Попаснянської міської ВЦА на особистий прийом звернулися п’ятеро осіб, у телефонному режимі надана 51 консультація, здійснено два виїзних прийоми.

Окупанти скупчують техніку та війська на Сватівщині, тих, хто відступив з Харківщини, росіяни вважають дезертирами

Усього за тиждень життя в так званій «лнр» змінилось. Навіть невизначеною залишається дата псевдореферендуму. Готувалися на 11 вересня, перенесли на листопад. Казали, що готові навіть 31 грудня, але…

Наразі заявляють, що із датою не можна визначитись через події на фронті, які «не дають змоги провести референдум повноцінно та безпечно».

Втім, слідом за мобільним Інтернетом на території Луганщини відключають і кабельний. Населення так званої «лнр» ізольоване від зовнішнього світу.

Привітання Сергія Гайдая з Днем рятівника

 

Шановні співробітники та ветерани Державної служби з надзвичайних ситуацій!

Мужність і звитяга – то ваша щоденна робота! Обрана вами професія апріорі небезпечна та пов’язана з багатьма ризиками для життя та здоров’я. Втім у воєнні часи ці ризики збільшуються у сотні разів. Особливо у нас на Луганщині.