Архів новин

20 сентября 2022

Військові успіхи України підштовхують колаборантів до проведення псевдореферендуму

За своєю традицією російсько-окупаційні адміністрації у Луганську та Донецьку вирішили розіграти давню совєтську карту, яка називається «по запросам трудящіхся».

Розмір допомоги від ФССУ за один день лікарняного зріс до 428 гривень

Попри воєнний стан допомога від Фонду соціального страхування України на час лікування продовжує зростати. За підсумками восьми місяців 2022 року за кожен день перебування на лікарняному ФССУ у середньому виплачує допомогу у розмірі 428,37 гривні – це на 15,9% більше, ніж за той же період минулого року.

Усі види допомог виплачуються Фондом соціального страхування України у повному обсязі.

Уряд перерахував ще 81 млн гривень отримувачам грантів на створення та розвиток бізнесу

Переможці грантових програм “єРобота” отримали на свої рахунки кошти на започаткування та розвиток бізнесу на загальну суму 81 млн гривень. 

Вже понад 11,5 тисяч підприємців і людей, що прагнуть відкрити чи розширити власну справу, подали заявки на отримання грантів.

Сьогодні держава пропонує кожному унікальну можливість розвиватись, надаючи фінансову підтримку від мікрогрантів до 250 тисяч гривень до грантів на кілька мільйонів. Чергові 164 переможці отримали свої гранти на загальну суму 81 млн гривень і вже можуть використовувати їх для реалізації своїх бізнес-ідей.

Як зареєструвати дитину, яка народилася на території іншої країни

Державну реєстрацію актів цивільного стану, у тому числі народження фізичної особи та визначення її походження, відносно громадян України, які проживають або тимчасово перебувають за кордоном, проводять дипломатичні представництва або консульські установи України.

Державна реєстрація народження дитини проводиться за письмовою або усною заявою батьків чи одного з них за місцем її народження або за місцем проживання батьків.

За тиждень хабами Рубіжанської громади видано близько тисячі продуктових наборів

Тільки за перші два дні роботи гуманітарного штабу у Вінниці, який відкрили 15 вересня, було видано 538 продуктових наборів.

Для реєстрації та отримання допомоги у Вінниці потрібно звернутись за телефоном 098-174-95-50 або заповнити google форму:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdKHjdFuwZHxbATWfsem2XJZBmgcbsh...

Стимулюємо відновлення економіки: розпочав роботу «Єдиний портал вакансій»

В Україні запрацював «Єдиний портал вакансій» (https://jobportal.dcz.gov.ua/) - інструмент, який значно полегшить пошук роботи.

Новий інструмент допоможе і роботодавцям, і працівникам, сприятиме відновленню та подальшому розвитку економіки. План Відновлення України передбачає створення більше 1 млн 700 тисяч робочих місць протягом наступних років. 

У гуманітарному штабі Гірської міської ВЦА в Києві можна отримати консультації лікаря

Відтепер внутрішньо переміщені особи з Луганщини, які тимчасово мешкають у Києві та області, мають змогу отримати медичні консультації у гуманітарному штабі Гірської міської військово-цивільної адміністрації.

Він розташований за адресою: місто Київ, вулиця Мала Житомирська, 16/3 (біля Майдану Незалежності).

Прийом та консультацію громадян буде здійснювати лікар медицини невідкладних станів Сергій Оберемок.

70 % російських солдат, що перебували в ураженому приміщенні в Сватовому, загинули. У Новоайдарі знищено 50 одиниць військової техніки рф. В окупаційній міськраді Сєвєродонецька працюватимуть 40 прибиральниць

Росіяни втрачають особовий склад та техніку. Не лише на лінії фронту, а й в тилу. Так, у Новоайдарі позавчора вночі ліквідовано та виведено з ладу близько 50 одиниць військової техніки.

А у Сватовому підрозділи Сил оборони завдали ураження по району зосередження живої сили ворога – 70% особового складу, що знаходився на зазначеному об’єкті, загинуло.