Архів новин

30 сентября 2022

Наш шлях – це шлях незалежності, територіальної цілісності, інтеграції з цивілізованим світом, шлях РФ – поразка й ганьба – звернення Президента України

Українці! Українки!

Ворог розпочав цей день зі свідомого й абсолютно прорахованого вбивства українців у Запоріжжі. Ракетний удар по цивільній автоколоні.

Станом на цей час – 30 загиблих. Майже сто поранених і травмованих.

Російські військові знали, куди влучать їхні ракети. Це зробили нелюди. Від першого до останнього. Від того, хто віддав цей наказ, і до всіх, хто цей наказ виконав. Вони відповідатимуть. Обов’язково. Перед законом і перед людьми. Людьми!

Ми робимо свій визначальний крок, підписуючи заявку України на вступ у пришвидшеному порядку до НАТО – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

І всі наші друзі та союзники!

Де-факто союзники. Сьогодні ми тут, у Києві, у серці нашої країни робимо визначальний крок для безпеки всієї спільноти вільних народів.

Ми бачимо, хто нам загрожує. Хто готовий убивати й калічити. Хто не зупиняється перед будь-якою дикістю, тільки б розширити свою зону контролю.

24 лютого перший повномасштабний удар був завданий по Україні. Перший!

Росія не зупинилась би на наших кордонах, якби ми її не зупинили. Інші держави були б під ударом. Країни Балтії, Польща, Молдова та Грузія, Казахстан...

Сергій Гайдай під час засідання РНБО доповів Володимиру Зеленському про численні порушення та маніпуляції зі списками виборців під час так званого "референдуму" на окупованій частині Луганщини

Під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони.

Члени РНБО розглянули питання про чергові спроби анексії території України та ескалацію збройної агресії з боку Російської Федерації. Було заслухано інформацію голови Служби зовнішньої розвідки Олександра Литвиненка, т. в. о. голови СБУ Василя Малюка та начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова. Учасники засідання обговорили шляхи протидії спробам країни-агресора анексувати українські території.

Із 1 жовтня ПФУ виплачуватиме пільги та субсидії, із 1 грудня – ще й нараховуватиме

Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України від 16.09.2022 № 1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України». Її оприлюднили на Урядовому порталі.

Згідно з положеннями нормативного акта Пенсійний фонд України, починаючи з 1 жовтня 2022 року, забезпечуватиме виплату житлових субсидій та пільг.

Функції з призначення субсидій та пільг перейдуть до органів Фонду з 1 грудня 2022 року.

Обласна лікарня та обласний онкологічний диспансер отримали сучасні апарати ультразвукової діагностики від Червоного Хреста

«Наші заклади охорони здоров’я продовжують відновлення діяльності на території України, вільній від окупантів. Лікарі-переселенці надають високоспеціалізовану медичну допомогу луганчанам та місцевим жителям. І ми вдячні партнерам, які усіляко допомагають медзакладам області», - зазначила заступниця начальника Луганської обласної військової адміністрації Катерина Безгинська.

СБУ повідомила про підозру зраднику, який погрожував вбивством керівнику Луганщини Сергію Гайдаю та передавав інформацію щодо дислокації ЗСУ

Це – мешканець міста Рубіжне. Наразі він вже перебуває під вартою.

Служба безпеки України повідомила про підозру чоловіку, який на початку повномасштабного вторгнення рф допомагав окупантам захопити своє рідне місто та сусідній Сєвєродонецьк.

Для цього він передавав ворогу детальну інформацію про дислокацію та переміщення Сил оборони України.

Правоохоронці затримали жителя Рубіжного ще навесні, але оголошення підозри потребувало тривалих експертиз, які й були проведені.

Виїзд на тимчасово окуповану територію через Запоріжжя призупинено на невизначений строк

Наразі відомо про 23 загиблих та 28 поранених цивільних внаслідок ранкового ракетного удару по колоні автівок, яка стояла в черзі в бік тимчасово окупованої території.

Через трагедію виїзд на ТОТ відсьогодні призупинено на невизначений строк.

Якщо ви втратили зв'язок зі своїми родичами після обстрілу пункту пропуску у Запоріжжі, або ж маєте необхідність дізнатися будь-яку іншу інформацію чи отримати допомогу, звертайтеся до органів поліції за номером телефону: 050 452 91 95.

Три золоті медалі здобула спортсменка з Попасної Наталія Олійник на європейській першості з пауерліфтингу серед паралімпійців

У Грузії завершився чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

За результатами виступів представниця Луганщини Наталія Олійник стала чемпіонкою в:

- особистій першості (вагова категорія до 86 кг) з результатом 140 кг;
- командному виді;
- змішаній категорії (змагались і чоловіки і жінки разом).

Зазначимо, що в командному виді в фінальному виступі збірна України здолала збірну Туреччини з результатом 271,1 кг проти 262,3 кг.

30 вересня – День усиновлення в Україні

Цей день – це свято всіх усиновлювачів, опікунів, прийомних батьків, батьків-вихователів, що прийняли до своїх родин дітей, які за різних обставин втратили рідні сім’ї.

Під Запоріжжям росіяни ракетами розстріляли колону, яка прямувала на окуповану територію: є загиблі та поранені. На 30 вересня звідти планувався виїзд 34 автівок із жителями Луганщини

На місці зараз працюють рятувальники, медики, усі відповідні служби.

Про обстріл повідомив очільник Запорізького регіону Олександр Старух:

«Ворог завдав ракетного удару по цивільній гуманітарній колоні на виїзді з обласного центру. Люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану територію, щоб забрати своїх родичів, відвезти допомогу. Є загиблі та поранені».
Слід зазначити, що на сьогодні, 30 вересня, планувався виїзд 34 одиниць автотранспорту із жителями Луганщини.

Більш детальна інформація щодо жертв уточнюється.
 

У казармі під Новоайдаром загинули понад 50 військових рф, лікарні Старобільська переповнені пораненими

Тим часом окупаційна влада  рапортує про чергові «успіхи» у будівельній сфері. Нібито, на території так званої «лнр» регіонами рф при координації мінбуду вже відновлено 51 школу та 21 дитячий садок.

Усі ці школи розташовані на окупованій у 2014 році частині Луганщини або у захоплених населених пунктах у перші дні вторгнення 2022 року, де упродовж двох останніх років багато шкіл і дитсадків відновили за програмою Президента Зеленського «Велике будівництво».