Архів новин

07 сентября 2022

Цього тижня маємо хороші новини з Харківщини; думаю, кожен громадянин відчуває гордість за наших воїнів – звернення Президента України

Українці! Українки!

Відтепер щорічно 7 вересня в Україні відзначатиметься День воєнної розвідки – професійне свято людей, чий внесок у наш захист і майбутню перемогу неможливо переоцінити. Раніше в нас не було такого свята саме на державному рівні, хоча зазвичай цього дня і вітали військових розвідників. Я підписав указ, який виводить цей день на належний рівень.

Родинам двох Героїв, які загинули при обороні Сєвєродонецька, Глава держави вручив ордени «Золота Зірка»

З нагоди 30-ї річниці воєнної розвідки України Президент Володимир Зеленський зустрівся з військовослужбовцями Головного управління розвідки Міністерства оборони України та вручив державні нагороди.

Він нагородив орденами та медалями працівників ГУР Міноборони за особисту мужність, самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку.

Глава держави також вручив ордени «Золота Зірка» Героям України та родинам загиблих воїнів, яким це звання присвоєно посмертно.

Що необхідно зробити для усунення можливих помилок у відомостях реєстру застрахованих осіб та не втратити стаж

Особи, які набувають право на призначення пенсії, не рідко стикаються з тим, що у відомостях, поданих до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, за період їх трудової діяльності дані внесено некоректно, що тягне за собою втрату частини страхового стажу.

У гуманітарному штабі для переселенців з Луганщини в Кропивницькому веде прийом терапевт

Сьогодні, 7 вересня, в Координаційному центрі допомоги ВПО Луганської області в Кіровоградській області здійснював прийом пацієнтів лікар-терапевт І категорії Лисичанського ЦПМСД Ольга Миколаївна Філімонова.

До лікаря звернулися жителі Луганщини з різними проблемами здоров’я.

Пацієнти отримали рекомендації щодо лікування, їм були надані електронні рецепти за програмою «Доступні ліки», електронні направлення до профільних спеціалістів.

Про графік прийому лікаря на наступному тижні буде повідомлено через телеграм-канал «Координаційний центр Кроп-Луг».

При оформленні житлової субсидії дохід від компенсації за прихисток ВПО не враховуватимуть

Такі зміни до законодавства ініціювало Мінреінтеграції у відповідь на численні звернення громадян.

Розмір субсидії на житлово-комунальні послуги залежить від сукупного доходу сім’ї.

Разом з тим, сума компенсації за розміщення ВПО за програмою «Прихисток» наразі становить 450 гривень на місяць за кожну особу, яку прихистили. Із 1 жовтня вона подвоїться. Це могло зменшити розмір субсидії.

Тож, передбачається, що при нарахуванні субсидій компенсація за прихисток внутрішніх переселенців не буде обчислюватися як отриманий дохід.

Виплати переселенцям: запроваджено централізацію призначення, нарахувань та виплати допомоги в Єдиній інформаційній системі соціальної сфери

Загальними перевагами впровадження централізації призначення, нарахування та виплати в ЄІССС є:

-  спрощення роботи співробітників управлінь соцзахисту населення з документами внутрішньо переміщених осіб (більшість призначень буде в автоматичному режимі);

-  дозволить людям швидше отримати довідку ВПО;

-  забезпечення максимальної інформаційної взаємодії з державними реєстрами, що знизить можливість помилок та неточностей при призначенні та скоротить час на підтвердження інформації.

Із 1 жовтня Уряд в два рази збільшить компенсації за програмою «Прихисток»

6 вересня Уряд уклав оновлений Меморандум із Товариством Червоного Хреста України. Ця домовленість дозволить збільшити фінансування на компенсації людям, які надали тимчасове житло внутрішнім переселенцям у межах програми «Прихисток».

Нагадаємо, вказана програма передбачає надання державної компенсації за житлово-комунальні послуги тим, хто безкоштовно прихистив внутрішньо переміщених осіб із ТОТ чи зон бойових дій.

Передбачається, що з 1 жовтня власники житла, які розмістили у себе ВПО, отримуватимуть по 900 гривень замість 450 гривень за кожну таку особу на місяць.

69 вихованцям санаторної школи із Сєвєродонецька облаштували кабінети для навчання в Австрії

Ще на початку березня 69 вихованців Сєвєродонецької обласної санаторної школи евакуювали до Республіки Австрія, де вони змогли спокійно жити, вчитися, відпочивати й отримувати належний медичний догляд.

Завдяки допомозі Noah Sozialbetriebe gemeinnützige GmbH Marcus SCHÄFLINGER і мерії міста Санкт-Георген дітям з Луганщини облаштували п’ять навчальних кабінетів, провели Інтернет, встановили проектори, інтерактивні дошки, закупили 62 ноутбуки та навушники.

У Сєвєродонецьку 840 учнів отримують завдання на подвір’ях шкіл, навчаються самостійно вдома без світла та Інтернету

8 248 хлопців і дівчат, які евакуювалися в безпечні регіони України або за кордон, навчаються зараз онлайн за програмою Нової української школи. Їх готують 654 педагоги.

Батьки дітей упевнені у якості освіти та подальшому отриманні нащадком свідоцтва державного зразка. Це шлях до кращих вишів України.

Тим часом батьки 840 сєвєродончан все вирішили за них і обрали життя в окупації. Із невідомою програмою, невизнаними документами, які їм видадуть, з обмеженим спілкуванням із учителями.

130 переселенців з Луганщини мешкають в сучасному модульному містечку на Київщині

У модульному містечку луганчани отримали декілька корпусів, куди заселилися 130 мешканців нашого регіону.

На території містечка побудовано корпуси для проживання, душові, туалетні та пральна кімнати. Є медичний кабінет, в якому постійно перебуває медична сестра.

Для дітей організовано простір для розваг, передбачені бібліотека та кімната для онлайн навчання.

Як відзначив начальник Лисичанської міської військової адміністрації Валерій Шибіко, 70 % працездатних осіб вдалося забезпечити роботою.