Архів новин

27 сентября 2022

Майже 75 % рятувальників Луганщини задіяні у Харківській та Дніпропетровській областях. Водночас росіяни вводять в оману людей повідомленнями, мовляв «присягу лнр» склали 60 % – це не відповідає дійсності

Після окупації майже усієї території Луганської області співробітників регіональної ДСНС направили на допомогу, зокрема, харків’янам та дніпровцям.

Туди, де навантаження на рятувальників через постійні обстріли рф понаднормові.

Зупиніть "руський мир": жителі трьох областей об'єднались на Хмельниччині

Кожен із них втік від "руського миру", рятуючи життя.

Мешканці Херсонщини, Донеччини та Луганщини знайшли прихисток на Хмельниччині, де вже декілька місяців вони - сусіди.

Дружні, на відміну від нашого північного сусіда, проти свавілля якого переселенці із трьох регіонів виступили сьогодні.

"Референдуму - ні", "Це - злочин", "Донецьк, Луганськ, Херсон - Україна" - лунало 27 вересня на вулицях Хмельниччини.
 

Роз'яснення МОЗ: чи можна здавати кров після ковіду?

В умовах протидії військовій агресії російської федерації донорство крові має критично важливе значення для збереження життя як військових, які щодня боронять нашу країну, так і цивільних громадян.

Людина, яка перенесла коронавірусну хворобу, може здавати кров через 28 днів після повного одужання.

Такі обмеження пов’язані передусім зі станом здоров’я самого донора, який повинен відновитися після хвороби. Адже цей вірус через кров не передається.

«Вивчаю – не чекаю»: презентовано мобільний застосунок, який допоможе учням 1-4 класів вивчати математику за українською програмою

Громадська спілка «Освіторія» та міжнародна організація War Child Holland у партнерстві з Міністерством освіти і науки України презентували мобільний застосунок «Вивчаю – не чекаю».

Він допоможе українським учням початкової школи вивчати математику за українською навчальною програмою у будь-якій точці світу.

Як громадянам України виїхати з ТОТ через Грузію, Азербайджан та Казахстан

Українські громадяни, які перебувають у Криму та на інших тимчасово окупованих територіях України, можуть звідти виїхати та потрапити додому, в контрольовану Україну через Грузію, Азербайджан та Казахстан.

Роз’яснення щодо особливостей в’їзду/транзитного проїзду/виїзду через ці країни надало Міністерство закордонних справ України.

Якщо ви хочете повернутися в Україну чи виїхати в іншу країну, але у вас відсутні необхідні документи, потрібно звернутися до посольств України для їх оформлення.

Контакти гарячих ліній посольств України:

Щоп’ятниці в Івано-Франківську жителям Луганщини надаватимуть правову допомогу – звертатися до гуманітарного штабу

Прийом переселенців з Луганщини буде проводитись щоп'ятниці з 10:00 до 15:00 за адресою Центру надання гуманітарної допомоги: м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 128, стадіон «Рух».

Прийом здійснюватиметься за попереднім записом за номером телефону: +38 099 016 17 24.

Відповідної домовленості досягнуто між Сєвєродонецькою районною держадміністрацією та благодійним фондом «Рокада».

16-річна тенісистка із Сєвєродонецька виступає в німецькій бундеслізі

Вихованка КДЮСШ № 1 Вероніка Матюніна розпочала виступи у третій за силою лізі Німеччини з настільного тенісу – 3.Bundesliga Damen Süd – за команду TSV Schwabhausen II.

Це резервна команда клубу TSV Schwabhausen 1929 e.V., який грає у першій німецькій бундеслізі.

Минулого сезону ця команда посіла за підсумками регулярного чемпіонату третє місце, але завершила шлях до медалей у чвертьфіналі плей-офф.

У новому сезоні у перших двох турах команда сєвєродончанки зіграла внічию 5:5 (24 вересня) і виграла 6:0 (25 вересня). 

У гуманітарному штабі в Вінниці жителів Луганщини щодня приймають лікар та медсестра

У гуманітарному штабі Рубіжанської міської військової адміністрації, розташованому в Вінниці, переселенці мають можливість отримати медичну допомогу.

Штаб розташовано на вулиці Максимовича, 43-Б. Там працюють лікар загальної практики – сімейний лікар Анжела Михайлівна Єфімцева та медична сестра Наталія Миколаївна Поливенко.

Переселенці мають можливість щоденно з 10:00 до 15:00 отримати медичну допомогу, скерування до вузьких спеціалістів, направлення на обстеження, консультації щодо вакцинації, профілактики найпоширеніших захворювань тощо.

Окупанти на Луганщині почали призов лікарів. Аби підвищити явку на псевдореферендумі у Новопскові по домівках ходять по два військових на людину, спостерігачка із Нідерландів зізналася, що до війни мешкала на росії

За півроку окупанти так і не зрозуміли, що Луганщина – не якійсь там курськ чи воронеж. Навіть серед тих, хто залишився, багато таких, хто не буде спостерігати мовчки за свавіллям і розмінювати життя рідних на новеньку «ладу».

Склади з боєприпасами та місця скупчення росіян зазнали руйнувань практично в кожній громаді регіону.

Навіть так званий «референдум» провести без кричущих порушень окупанти не в змозі.

Так, міжнародний «незалежний» спостерігач із Нідерландів в коментарі зізналася, що до початку російського вторгнення мешкала на рф.