Архів новин

26 сентября 2022

Росія відчула, що програє і намагається відтягнути цей момент, забезпечити якусь активність на фронті – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Провів сьогодні чергове засідання Ставки. Головна увага – оперативній ситуації на передовій. Заслухали Головнокомандувача, командувачів, керівника розвідки, міністра оборони. Обговорили застосування окупантами нових озброєнь, зокрема іранських безпілотників.

У постійному робочому режимі працюємо над забезпеченням наших воїнів зброєю та боєприпасами. Всі активні дії українських військових мають бути синхронізовані із застосуванням високоточної зброї. Це один з базових пріоритетів.

В обласному центрі зайнятості розповіли про нюанси пошуку та вибору роботи в період воєнного стану

Основне завдання Державної служби зайнятості є сприяння громадянам у підборі підходящої роботи. З травня поточного року змінено підходи до вимог підходящої роботи для зареєстрованих безробітних та осіб, які шукають роботу, на час дії воєнного стану. Клієнтам ДСЗ варто ознайомитися з цими новаціями, аби бути поінформованими про свої права і уникнути непорозумінь.

Спортсменка-паралімпієць з Луганщини Наталія Олійник виборола золото європейської першості з пауерліфтингу

Із 24 по 29 вересня у Грузії триває чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

До змагань долучились 155 учасників із 30 країн. У складі національної збірної України виступає представниця Луганської області Наталія Олійник.

Так, за результатами виступів у своїй ваговій категорії до 86 кг Наталія "взяла" вагу 140 кг і виборола золоту нагороду чемпіонату.

Наступний виступ спортсменки відбудеться 29 вересня у командних змаганнях.

Нагадаємо, Наталія Олійник у 2021 році стала срібною призеркою Паралімпійських ігор.

Як евакуювати рідних із деокупованих територій - розроблено алгоритм

Звільнені міста та села починають відновлюватись. Але поки що здебільшого це зруйновані житло і інфраструктура. Без електропостачання, опалення, води й газу. Не працюють зв’язок та інтернет. Значна частина територій замінована.

В таких умовах зимувати вкрай ризиковано.

Як допомогти евакуюватися рідним, що там опинилися? Як налагодити комунікацію, коли майже немає зв’язку?

Мінреінтеграції розроблено алгоритм дій для людей, які намагаються допомогти рідним виїхати зі щойно деокупованих територій. Уся необхідна інформація – в інфографіці.

За кілька днів військові облігації можна буде купити в Дії. Цікаві факти про них

Облігації в Дії названі на честь тимчасово окупованих міст. Наприклад, Маріуполь, Крим, Херсон. Чому? Бо гроші з облігацій йдуть у держбюджет України та на потреби армії. Кожна куплена облігація наближає деокупацію наших міст.

Це - і донат, і інвестиція. Так ви допоможете ЗСУ та отримаєте гарантований прибуток: повернеться сума вкладу, ще й відсотки!

Купити облігації можна буде без комісії за кілька кліків просто на головному екрані Дії.
 

Лисичани, креміняни, старобільчани, які вимушено виїхали на Київщину, Волинь, Львівщину, Хмельниччину, заявляють про фейковість так званого «референдуму» на Луганщині

«Російський «референдум» – йди слідом за своїм кораблем!», «Ми кажемо «Ні!» фашистському референдуму у Кремінній!», «Ми віримо в перемогу ЗСУ!»

Під такими гаслами мешканці Кремінської громади, які тимчасово проживають у Луцьку, долучилися до акції на підтримку української Луганщини.

Вони проти свавілля, яке влаштували окупанти в нашому регіоні.

Росіяни навіть не цураються заяв щодо можливості забезпечення 100-відсоткової явки ще під час виїзного голосування, щоб не чекати заключного дня неволевиявлення. Кажуть, що «За» усі – за кращими радянськими традиціями.

Підприємство «ТАНА» із Сєвєродонецька відновило виробництво в Умані і винаймає житло для працівників-переселенців

Упродовж трьох десятиліть ця компанія із виробництва полімерів розвивалася поступово, й торік сягнула масштабів, коли половина товару експортувалася за кордон. 

За два тижні до повномасштабного вторгнення мала почати розвиток альтернативних джерел енергії. Але в останню мить керівництво вирішило зачекати.

Коли безпекова ситуація в місті вкрай загострилася, спробували евакуювати підприємство. Однак спочатку необхідно було демонтувати обладнання, а вже потім вивезти його.

Запрацював чат-бот з питань евакуації та надання гумдопомоги

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України запустило чат-бот Minre_1548_Help_Bot

Його створили для звернень українців, які потребують евакуації чи гуманітарної допомоги.

Чат-ботом також зможуть скористатися примусово депортовані до рф або інших країн громадяни України, які хочуть повернутись на Батьківщину.

Чат-бот доступний у телеграмі за посиланням: https://t.me/Minre_1548_Help_Bot

За тиждень лікарями-переселенцями з Рубіжного прийнято понад 800 жителів громади, готується відкриття відділення в Дніпрі

Медичні працівники комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» м. Рубіжне продовжують надавати безкоштовну первинну медичну допомогу дорослому і дитячому населенню, яке вимушено покинуло свої домівки.

Медичні послуги у евакуйованому закладі надають 11 лікарів та 10 медичних сестер.

За минулий тиждень на особистих прийомах в них побували 438 пацієнтів з Луганської області, 375 ВПО були консультовані за телефоном та іншими видами зв’язку, за Урядовою програмою «Доступні ліки» рецепти надано 28 пацієнтам.

Папір встояв: окупанти звинувачують українців в ракетному обстрілі дільниці для голосування в Рубіжному, проте бюлетені та документація збереглися

Що може зупинити псевдореферендум, який триває на окупованій частині Луганщини?

Евакуація сотень тисяч жителів області, які виїхали до безпечних регіонів України і мають протилежну позицію? Небажання значної більшості серед тих, хто залишився, брати участь у голосуванні? Близькість фронту?

Нічого – навіть «камені з неба». Як от у Рубіжному, де, за повідомленнями проросійських ЗМІ, постраждала одна із дільниць для голосування внаслідок нібито обстрілу реактивними системами залпового вогню HIMARS.

За словами окупантів, загалом зафіксоване влучання шістьох ракет.

Вересневі виплати пенсіонерам Луганщини профінансовані в повному обсязі

Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, завершено фінансування пенсій вересня.

Жителям Луганської області на пенсійні виплати у цьому місяці спрямовано 1774,79 млн гривень, що становить 100 % до потреби.

Виплату проведено у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.

Одна з найвищих явок на псевдореферендумі – в Алчевську, де, за словами окупаційної влади, існувала висока ймовірність обстрілів, а дільниці працювали виключно у бомбосховищах

За три дні проведення псевдореферендуму окупанти заявляють про понад 76 % явки населення та більше мільйона учасників цього дійства.

Одна з найвищих явок зафіксована в Алчевську, де, на відміну від інших населених пунктів, не здійснювався поквартирний обхід з автоматами.

Навпаки – з «міркувань безпеки» виборчі дільниці працювали виключно в бомбосховищах через нібито «високу ймовірність обстрілів».