Архів новин

15 сентября 2022

Відновлення критичної інфраструктури регіону після визволення обговорили на першому засіданні Обласного координаційного штабу з питань деокупованих територій Луганської області

Підготовку Планів заходів щодо відновлення систем життєзабезпечення та нагальні проблеми, які доведеться вирішувати після звільнення Луганщини від російських окупантів, обговорили сьогодні на першому засіданні Обласного координаційного штабу з питань деокупованих територій Луганської області.

СБУ закликає мешканців деокупованих населених пунктів зберігати докази воєнних злочинів рф і передавати їх правоохоронцям

Співробітники Служби безпеки активно працюють на звільнених територіях України, документуючи та викриваючи усі злочини загарбників.

Доказову базу злочинів формують слідчі СБУ.

Тому спецслужба звертається до мешканців цих населених пунктів: надавайте правоохоронцям всі наявні докази звірств російської армії, найманців та колаборантів.

Завдяки вашій допомозі Служба безпеки притягне до відповідальності кожного, хто скоїв воєнний злочин на нашій землі.

Вступ до магістратури 2022: 15 вересня закінчується приймання заяв на бюджет

15 вересня о 18:00 завершується подання заяв на бюджет у магістратуру. Йдеться про вступ на основі результатів магістерського тесту навчальної компетенції (МТНК), магістерського комплексного тесту (МКТ), минулорічних ЄВІ/ЄФВВ або фахового іспиту в закладі освіти.

Після цього подати заяви для вступу в магістратуру можна буде тільки на контракт: зарахування можливе до 30 листопада.

Був радий побачити сьогодні луганчан у Вінниці, - Сергій Гайдай взяв участь у відкритті ще одного гуманітарного штабу

«Був радий побачити жителів Луганщини, які вимушено переїхали на Вінниччину, рятуючись від російської навали. Поговорили про все, що турбує. Люди одразу змогли отримати перші пакунки гуманітарної допомоги», - зазначив Сергій Гайдай, очільник Луганщини, під час відкриття гуманітарного штабу в цьому місті.

Там переселенцям з Луганщини можна буде отримати продукти харчування, консультації з правових та соціальних питань, попрацювати на комп’ютерах із доступом до Інтернету, звернутися да допомогою до лікаря-терапевта.

Прийняте рішення увести у кожній громаді Луганщини військову адміністрацію, - Сергій Гайдай

«Враховуючи те, що значна кількість депутатів органів місцевого самоврядування співпрацювала з окупантами, майбутні сесії неможливо буде провести. Тому прийняте рішення увести у кожній громаді Луганщини військову адміністрацію. Подання на призначення начальників цих адміністрацій вже подані на розгляд Президенту Зеленському. Це дозволить начальнику військової адміністрації в умовах воєнного стану швидко приймати рішення. Чекаємо на погодження кандидатів Главою держави», - наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Гуманітарний штаб для переселенців з Луганщини у Вінниці працюватиме відсьогодні – додано форму для реєстрації

Рубіжанською міською військовою адміністрацією організовано роботу гуманітарного штабу у місті Вінниця.

Штаб розпочинає свою роботу 15 вересня за адресою: вул. Максимовича, 43-б.

Крім гуманітарної допомоги на базі штабу жителі Луганської області матимуть змогу отримати консультації з правових, соціальних та медичних питань.

Для відвідувачів встановлені додаткові комп'ютери з підключенням до Інтернету.

Телефонний номер штабу: 098-174-95-50.

Луганське відділення «СОС Дитяче містечко» відновило діяльність у Полтаві

У рамках проекту з надзвичайного реагування, в серпні 2022 року Луганське обласне відділення Міжнародної благодійної організації Благодійний фонд «СОС Дитяче містечко» розпочало свою діяльність у місті Полтава.

Сім’ї внутрішньо переміщених осіб з дітьми (0-18 років) мають можливість отримати комплексну підтримку відповідно до індивідуальних потреб:

психологічна підтримка дітей та батьків;
педагогічна підтримка дітей та батьків (включаючи послуги логопеда, дефектолога,  

        корекційного педагога);

Сергій Гайдай скликає штаб з питань деокупованих територій Луганщини

Перше засідання обласного координаційного штабу з питань деокупованих територій Луганської області має відбутися сьогодні.

Штаб очолить начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Обласний штаб сприятиме координації діяльності місцевих органів виконавчої влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, військових формувань, правоохоронних органів та громадських об’єднань для скорішого відновлення систем життєзабезпечення деокупованих територій.

На Бахмутському напрямку знищено ворожий десант, примусово мобілізовані організували у Луганську бунт, окупаційна влада регіону раптово почала стверджувати, що «ситуація під контролем»

Після вдалих наступальних дій ЗСУ на Харківщині і наближення наших військових до адмінмежі Луганщини, представники окупаційної влади після кількаденного мовчання почали поширювати пропагандистські сюжети.

Стверджують, що «ситуація під контролем», зокрема, у Кремінній, Сєвєродонецьку та Лисичанську.

Упродовж декількох останніх місяців безпекова ситуація в них заспокоєння не викликала.

Відповімо терористам на кожну їхню підлість, на кожну ракету – ми це можемо – звернення Президента України

Українці! Українки!

Повернувся з Харківщини – з нашої Харківщини, з районів, які були звільнені.

На сьогодні майже вся область деокупована. Це був безпрецедентний рух наших воїнів – українцям знову вдалося зробити те, що багато хто вважав неможливим. Тільки за першу добу активних дій наші війська просунулися вперед на 19 кілометрів. За п’ять днів із боями пройшли 110 кілометрів. Загалом деокуповано майже 400 населених пунктів. 150 тисяч українців, які залишалися на цій території, тепер знову відчувають, що таке звичайне безпечне, нормальне життя.