Архів новин

24 сентября 2022

Героїзм і мужність наших воїнів не залишають жодних сумнівів, що Україна переможе – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Сьогодні я підписав указ про присвоєння звання Героя України Сергію Сові. Бійцю славетної 93-ї механізованої бригади «Холодний Яр». Він захищав нашу державу – Україну з початку війни у 2014 році, боровся за Піски, за Донецький аеропорт. Після 24 лютого воював на Харківщині.

МОЗ нагадує про особливості проведення медико-соціальної експертизи під час воєнного стану

Міністерство охорони здоров’я нагадує особливості проведення медико-соціальної експертизи (МСЕК) в умовах воєнного стану для осіб, які потребують встановлення інвалідності.

Діятимуть нововведення, допоки триватиме воєнний стан на території України та протягом шести місяців після його припинення або скасування.

Проєкт «Вихователь безпеки» допоможе інтегрувати освітню систему Луганщини в очний режим після деокупації регіону

Із представниками територіальних громад Луганщини поліцейські розглянули переваги проєкту «Вихователь безпеки».

У заході взяла участь заступниця начальника Луганської обласної військової адміністрації Катерина Безгинська.

До обговорень щодо можливості реалізації в освітніх закладах Луганської області проєкту «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі» («Вихователь безпеки») долучилися представники 14 територіальних громад.

Захисників Луганщини Глава держави відзначив орденами «Золота Зірка»

Президент України Володимир Зеленський вручив ордени «Золота Зірка» військовослужбовцям, яким присвоєно звання Героя України, та членам родин загиблих захисників, удостоєних цього звання посмертно.
Володимир Зеленський зазначив, що сьогодні найвищими державними нагородами відзначають тих, хто творить історію нашої держави, нашого народу й незалежності.

Луганські медики отримали протихімічні спецкостюми

Фахівці Луганського регіонального Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф вчергове отримали від ГО «Асоціації психологічного консультування та травмотерапії» гуманітарну допомогу – костюми хімічного захисту AlphaTec 4000.

Більше тисячі переселенців з Луганщини отримали допомогу у гуманітарному штабі в Новомосковську

За тиждень працівниками хабу Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації, що знаходиться у Новомосковську по вул. Мітягіна, буд. 21а, видано 1 024 набори гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам з Луганської області.

За тиждень роботи консультативного центру, розташованого у Києві (вул. Васильківська, буд. 14, офіс 3), надано 56 консультацій.
 

За тиждень Сєвєродонецький гумхаб видав 1916 продовольчих наборів

Про це розповів керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк. Робота гуманітарного штабу триває та все більше сєвєродончан, які вимушені були залишити рідне місто через російську військову агресію, звертаються за допомогою до гуманітарного штабу в Дніпрі. Співробітники хабу повідомляють, що з початку вересня видано 8116 пакунків. За тиждень загалом видано 1916 гумнаборів у штабі. Поштових відправлень протягом тижня не проводилось.

Щочетверга консультації переселенцям у Львові надають фахівці Луганського центру зайнятості

Прийом організовано на базі гуманітарного хабу для внутрішньо переміщених осіб з Луганської області. Він розташований за адресою: вул. Рудненська, 10.

Щочетверга з 13:00 до 15:00 фахівці Луганського обласного центру зайнятості надаватимуть консультації щодо перспектив працевлаштування, вільних робочих місць, можливостей професійного навчання, послуг з профорієнтації та інших питань.

Також переселенці Луганщини зможуть отримати юридичну консультацію та гуманітарну допомогу.

Нагадаємо, що наразі вже відкриті та працюють понад 20 центрів допомоги для луганських ВПО.

Паспорт не потрібен, зателефонуємо, прийдемо з автоматом додому – підсумки першого дня псевдореферендуму на Луганщині. В Алчевську майже закінчилися чоловіки

Кого знайшли – мобілізували. Навіть при наявності броні. Одне із кращих металургійних підприємств України – Алчевський металургійний комбінат – зупинив випуск продукції. Бо працювати нікому.

Щоправда, є, кому голосувати. На фронті житель Алчевська, або вже в полоні, чи загинув – якимось чином проголосує. Можливо, й телепатично – голос врахують.

Аби підвищити явку, працівники «виборчих комісій» в супроводі озброєних військовослужбовців російської федерації примушують жителів голосувати безпосередньо в місцях їх проживання.