Архів новин

14 сентября 2022

Окупанти впроваджують цинічну концепцію «живого щита» на захоплених територіях

Росіяни проводять широку інформаційно-психологічну операцію направлену на людей, що виїхали на територію підконтрольну Україні та у країни Європи. Вони брешуть про те, що створюються «гідні» за стандартами «руського міру» умови життя на окупованих територіях.

Вчителі-переселенці можуть отримати документи про категорію в Інституті освітньої аналітики

Інформацію про присвоєні педагогічним працівникам за результатами атестації кваліфікаційні категорії станом на кінець 2021 року можна отримати в Державній науковій установі «Інститут освітньої аналітики».

Дітей із ТОТ при отриманні паспорта пропонують реєструвати з батьками – так вони матимуть право на довідку ВПО

Діти переселенців із ТОТ чи зони бойових дій, що вперше отримують паспорт, тепер мають шанс на повний пакет соціальних гарантій від держави.

З такою ініціативою виступило Мінреінтеграції, команда якого розробила відповідний законопроект. Новація полягає у тому, щоб дітей із ТОТ і територій, де ведуться бойові дії, при отриманні паспорта не залишати без реєстрації, як є зараз. Адже так вони не можуть отримати довідку ВПО та відповідно – допомогу від держави, а також інші адміністративні та публічні послуги.

Для отримання правової допомоги ВПО з Луганщини можуть звернутися на «гарячі лінії» Гірської міської військово-цивільної адміністрації

Для отримання юридичних консультацій та правової допомоги, у тому числі, у складанні окремих видів процесуальних документів до правоохоронних, судових та інших органів влади, переселенці з Луганської області можуть звернутися на телефони «гарячих ліній» Гірської міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району.

Понеділок – п’ятниця: із 9:00 до 15:00.

+38 097 694 40 96,

+38 095 142 75 70.

Всеукраїнський конкурс журналістських робіт 2022 року: 30 вересня завершується прийом заявок

30 вересня завершується прийом заявок від журналістів регіональних засобів масової інформації на участь у Всеукраїнському конкурсі журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади» 2022 року. Конкурс проводиться Мінрегіоном шостий рік поспіль за підтримки Ради Європи та ГО «Інтерньюз-Україна».

До участі у Конкурсі приймаються матеріали за чотирма номінаціями:  онлайн-публікація, стаття в друкованому ЗМІ, радіоматеріал та відеоматеріал. Матеріали мають бути опублікованими вперше у період від 24 лютого до 30 вересня 2022 року.

Пенсіонерам Луганщини у вересні вже перераховано понад 840 мільйонів гривень - виплати тривають

13 вересня Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсій поточного місяця.

Жителям Луганської області на пенсійні виплати вже спрямовано 842,82 млн гривень або 100 % до поточної потреби.

Виплату буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.
 

У вересні близько 4,5 тисяч переселенців з Кремінщини та інших куточків Луганщини отримали допомогу у гуманітарних штабах на Рівненщині та у Дніпрі

Щодня спеціалісти Кремінської міської військової адміністрації обробляють та аналізують заявки, які надходять від переселенців громади через спеціально розроблену гугл-форму.

Регіональні координатори складають списки, а співробітники хабів на їх основі здійснюють відправлення посилок поштою.

У вересні гуманітарну допомогу вже отримали близько 4 500 внутрішньо переміщених осіб.

Яку інформацію повинно містити повідомлення про пошкоджене чи знищене нерухоме майно

Повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно повинно містити такі дані:
- Для фізичних осіб ‒ прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) особи; для юридичних осіб ‒ про організаційно-правову форму, найменування юридичної особи.

Переселенці з Луганщини на Рівненщині, Волині та Житомирщині можуть отримати гуманітарну допомогу поштою – заповніть форму

Розроблено спеціальні гугл-форми для мешканців Луганщини, які вимушено перемістилися до Рівненської, Волинської та Житомирської областей.

За цими посиланнями можна зареєструватися для адресного отримання гуманітарної допомоги (продуктових наборів) через відправлення «Укрпоштою».

Форма заповнюється окремо на кожного члена родини, відомості про неповнолітніх дітей вносяться одним із батьків.

Рівненська область: https://forms.gle/3CXT2JRHD54f8tXB6  

Для «підвищення обороноздатності» росіяни відключили мобільний Інтернет на Луганщині, у бік рф продовжують вивозити награбоване

Окупаційна влада Луганщини продовжує стверджувати, що нібито на території регіону, або як вони кажуть «республіки», нічого загрозливого не відбувається.

Тільки от про всяк випадок в області відключено мобільний Інтернет. Як пояснює місцевий оператор, це розпорядження органів окупаційної влади – для забезпечення обороноздатності і безпеки. Раніше вони на цих питаннях не акцентували уваги.

Водночас, черги на пунктах пропуску вже котрий день не меншають.