Архів новин

21 сентября 2022

Платимо і не воюємо – більше не працює. У росії розпочалась «могилізація»

Керманич кремля усю ніч записував відеозвернення і тільки вранці вирішив показати його своїм виборцям. У відео більше немає більше шапоказакидництва у дусі «можемо повторити» та «візьмемо Київ за три дні». Виявилось, що окупаційна армія рф на 1000-кілометровому кордоні протистоїть «колективному Заходу» і вимушені оголосити про часткову мобілізацію.

Заява Верховної Ради України у зв’язку з черговим етапом ескалації безпекової ситуації у світі, спровокованим останніми рішеннями злочинної влади Російської Федерації

Верховна Рада прийняла Постанову «Про Заяву Верховної Ради України у зв’язку з черговим етапом ескалації безпекової ситуації у світі, спровокованої останніми рішеннями злочинної влади Російської Федерації», №8065

ЗАЯВА

Верховної Ради України

у зв’язку з черговим етапом ескалації безпекової ситуації у світі, спровокованим останніми рішеннями

злочинної влади Російської Федерації

Безкоштовні ліки та медична допомога для ВПО: як отримати

Наразі в Україні діє спрощений доступ громадян до первинної медичної допомоги. Внутрішні переселенці можуть бути прийняті у будь-якому медзакладі, якщо він здатен забезпечити необхідне лікування. Також ВПО мають право на безкоштовні ліки при перебуванні у стаціонарі або в межах програми «Доступні ліки».

Як отримати безоплатне лікування або необхідні медичні препарати? Детальніше на слайдах:

Заклади профосвіти проводитимуть вступну кампанію за оновленими правилами прийому

Подавання документів через електронний кабінет, гнучкість для вступників з тимчасово окупованих територій, збільшені повноваження приймальних комісій – ці та інші зміни передбачені оновленими Типовими правилами прийому до закладів профосвіти. Наказ МОН від 10 червня 2022 року № 541 набув чинності 20 вересня.

Правила прийому мають затверджуватися директором закладу не пізніше 1 грудня і вноситися до Єдиної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО). Крім того, Правила прийому мають розміщуватися на офіційних сайтах закладів профосвіти або, у разі відсутності, на сайтах засновників. 

Юний дзюдоїст з Луганщини виборов бронзу на турнірі в Польщі

У Польщі відбулася першість із дзюдо "Міжвоєводська першість серед юнаків та дівчат 2007-2008 років народження".

У змаганнях взяв участь представник Луганської області Іван Денисов.

У п'яти зустрічах Іван здобув чотири дострокові перемоги і посів ІІІ місце у своїй ваговій категорії до 55 кг.

Тренує спортсмена Роман Короткий.
 

Майже 80 % підприємців евакуювалися з Луганщини, в окупантів зареєструвались трохи більше 5 тисяч: майже всі з них із громад, захоплених в перший тиждень війни, – Сергій Гайдай

До повномасштабного вторгнення росії в нашій області діяло більше 22 тисяч суб’єктів господарської діяльності.

«Майже всі, у кого була можливість евакуюватися до безпечних регіонів країни, – виїхали. Найбільша кількість підприємців була зосереджена в промислових містах – Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному, а також у Кремінній та Попасній. Там проводили господарську діяльність 70 % від загальної кількості суб’єктів. Майже ніхто із них не залишився на окупованій території», – підкреслив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

У Черкасах відкриють гуманітарний штаб для переселенців із Луганщини, шукають приміщення для облаштування житла

Відповідної домовленості досягнуто із Черкаською міською радою, яка надасть громаді Попасної приміщення для розміщення гуманітарного штабу.

До оновленого переліку увійшли 327 громад, які знаходяться у районах бойових дій, на ТОТ і тих, що в оточенні

Наказом Мінреінтеграції (https://www.minre.gov.ua/doc/doc/96) затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати. Нагадуємо, перелік не є фіксованим – він регулярно актуалізується.

Допомога психолога надається переселенцям з Луганщини у Києві

Звертатися необхідно до гуманітарного штабу Гірської міської ВЦА.

Надання такої допомоги передбачено Меморандумом про співпрацю з Луганським обласним центром соціально-психологічної допомоги.

Вона надаватиметься кожній внутрішньо переміщеній особі, яка тимчасово проживає у Києві та області.

Прийом буде здійснювати психолог – директор Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги Аліна Оберемок.

Отримати допомогу також можна з 8:00 до 18:00 за телефоном: +38 066 915 72 00.

У Сватовому знищено місцеву окупаційну комендатуру, аби не відновлювати пошкоджене житло росіяни придумують нові перешкоди

Українське командування підтверджує знищення комендатури в місті Сватове, де противник організував штаб та склад боєприпасів.

Минулої доби там пролунали кілька вибухів. Вони сталися в комендатурі, колишньому МКДС та складах боєкомплекту в районі АТП. Всі ці об’єкти російські окупанти використовували для зазначених вище потреб.

Ситуація на передовій чітко свідчить про те, що ініціатива – за Україною – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Щойно взяв участь у засіданні високого рівня щодо продовольчої безпеки. Це засідання відбулося на полях чергової Генасамблеї ООН.

Тематика продовольчої безпеки для нашої держави стратегічно важлива. Це те, в чому ми маємо – і повинні зберегти – глобальну роль. Це те, що дає нам економічну силу та зміцнює наше моральне лідерство. Лідерство народу, який допомагає іншим навіть тоді, коли сам перебуває у надважких обставинах.