Архів новин

05 сентября 2022

Обстріл території ЗАЕС означає, що Росії байдуже, що скаже МАГАТЕ й що вирішить міжнародна спільнота – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Сьогодні Премʼєр-міністр Великої Британії і великий друг нашого народу Борис Джонсон залишає посаду. Але вірю, що він не залишає політичну діяльність і ще продовжить підтримувати захист свободи в Україні, в Британії та в усьому світі.

Я говорив з ним сьогодні. Як завжди, це була дуже добра розмова. Зазвичай кажуть, що дружби в політиці не буває, але Борис – це той випадок, коли розумієш один одного з півслова, коли дружба є, коли вона міцна й коли вона справді посилює обидві наші держави.

Онлайн-доступ до інформації щодо навчання чи документів про освіту в ЄДЕБО відтепер можна отримати через Дія.Підпис»

Отримати інформацію з ЄДЕБО щодо деяких документів про освіту та періодів навчання можна за допомогою сервісу «Дія.Підпис».

Раніше скористатися цією послугою можна було виключно через особистий кваліфікований електронний підпис. Водночас сервіс «Дія.Підпис» не потребує окремої процедури замовлення електронного підпису та надає змогу отримати інформацію, використовуючи застосунок «Дія» у смартфоні.

Центр громадського здоров’я оприлюднила статистику вакцинації

Згідно з даними ЕСОЗ в Україні станом на 28 серпня вакциновано однією дозою понад 16 млн осіб (16 012 056), двома дозами близько 15,3 млн осіб (15 288 062), бустерною дозою вакциновано понад 1,9 млн осіб (1 959 854).

5,35 млрд людей в усьому світі, або 67,7% населення планети, отримали принаймні одну дозу вакцини від COVID-19.
Щодня у світі роблять 4,74 млн щеплень від COVID-19.

 

Хто і коли має вакцинуватись

Базовий курс імунізації

Люди віком від 18 років

Якщо не вистачає стажу для призначення пенсії, людина може самостійно сплатити єдиний соціальний внесок за визначений період

Пенсія із солідарної системи призначається за наявності необхідного страхового стажу. Розмір пенсії залежить від тривалості страхового стажу та величини заробітку, з якого сплачено внески.

Документ в Дії для іноземців: посвідка на постійне та тимчасове проживання

В застосунку доступна електронна посвідка на постійне чи тимчасове проживання. Тепер громадянам інших країн не потрібно носити з собою пластикову картку. Документ буде завжди під рукою у смартфоні.

Щоб документ відображався в Дії, потрібно мати:

- біометричну посвідку на проживання, видану з квітня 2018 року;
- ідентифікаційний номер (РНОКПП);
- смартфон з NFC-чипом;
- банківський рахунок для авторизації через BankID.

Як отримати посвідку на проживання в Дії:

Із 5 по 7 вересня необхідно вдруге підтвердити участь у спеціальній сесії НМТ

Протягом 5–7 вересня охочі взяти участь у спеціальній сесії НМТ мають остаточно визначитися з вибором міста для проходження тесту.

На цьому етапі вступникам потрібно заповнити спеціальну форму, розміщену на інформаційній сторінці у вкладці «Підтвердження участі в НМТ»:

- вибрати із запропонованого переліку населений пункт, у якому або поблизу якого учасник планує перебувати в період спеціальної сесії тестування; 
- зазначити свої прізвище та ім’я;
- обчислити і правильно ввести результат у відповідну комірку, натиснути на кнопку «Взяти участь у НМТ».

Зафіксовано півтисячі епізодів воєнних злочинів рф проти українських об’єктів культурної спадщини – 54 із них у Сєвєродонецькому районі

Міністерство культури та інформаційної політики зафіксувало 500 епізодів воєнних злочинів росії проти української культурної спадщини. Ще кілька десятків таких епізодів знаходяться на перевірці.

Загалом внаслідок обстрілів окупантів зазнали руйнацій і пошкоджень 142 об’єкти культурної спадщини: 23 пам’ятки національного значення, 112 пам’яток місцевого значення та 7 щойно виявлених об’єктів культурної спадщини. А також 132 об’єкти цінної історичної забудови.

Боєць з кавуном з вірусного фото виявився воїном з нашої «п’ятдесят трійки»

Вчора мережу підірвала фотографія українського воїна, що тримає кавуна під час роботи розрахунку реактивної артилерії. Цим артрозрахунком виявився підрозділ 53-ої окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха. А знакову світлину зробили та розмістили у Instagram фотографи Костянтин і Влада Ліберови (https://www.instagram.com/libkos/).

У коментарях українці жартують, що дуже скучили за херсонськими кавунчиками та виказують щире захоплення роботою наших захисників.

До гуманітарного штабу для переселенців з Луганщини в Києві надійшли продукти харчування та засоби гігієни від благодійників

Гуманітарний штаб Гірської міської військово-цивільної адміністрації, розташований в місті Київ, отримав гуманітарну допомогу від Благодійного фонду Восток-SOS.

Продукти харчування, зокрема й дитяче харчування, а також санітарно-гігієнічні засоби будуть розподілені серед внутрішньо переміщених осіб з Луганської області.

Видача гуманітарної допомоги розпочинається 5 вересня виключно згідно з черговістю реєстрації.

Митці Луганщини та Рівненщини представили себе на фестивалі української народної іграшки та гри

У Рівному відбувся обласний фестиваль української народної іграшки та гри. Вперше за межами Луганщини.

До повномасштабного вторгнення рф фестиваль відбувався на Кремінській землі. Гості з різних куточків країни збиралися на березі річки Красної і поринали у неповторний світ розмаїття української культури.

Росія позбавила можливості відзначати його разом на Луганщині, але ніхто не змусить митців та інших жителів регіону відмовитися від своїх традицій та звичаїв.

#stoprussia 10 тисяч чоловіків на смерть – на Луганщині окупантами посилено примусову мобілізацію

Дату повного захоплення Луганщини в кремлі змінювали спочатку щотижня.

Потім, напевно, знайшовся хоча б один не підлабузник, і порекомендував відтерміновувати її щомісяця. Але й того замало.

По декілька сотень окупантів щодня гинуть або отримують поранення. Чоловіки на вулицях окупованої Луганщини майже зникли. Особливо після славнозвісного відео, коли біля дитсадка мобілізували батька-одинака, практично залишивши дитину сиротою.