Архів новин

13 сентября 2022

Разом з нашими військами та нашим прапором на деокуповану територію заходить і звичайне нормальне життя – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Провів сьогодні чергову Ставку Верховного Головнокомандувача. Учасники, як і раніше, – Резніков, Залужний, Сирський, Ковальчук, Літвінов, Єрмак, Монастирський, Кубраков, Данілов, Лебідь та інші.

Перше й головне питання – доповіді командувачів за напрямками. Олександр Сирський доповів про успіхи на Харківщині, Андрій Ковальчук – про рух наших сил на півдні.

Розглянули проект бюджету на оборону й безпеку на наступний рік.

У Запоріжжі, Львові та Дніпрі працюють Центри допомоги врятованим, що надають підтримку людям, які виїхали з зони активних бойових дій та тимчасово окупованих територій

У Центрах соціальні працівники, психологи та юристи безоплатно надають конфіденційну психологічну та правову підтримку.

Відвідувачі також отримують інформацію з питань переміщення, поселення, отримання гуманітарної допомоги, виплат тощо. В складних випадках, зокрема сексуального насильства, спеціалісти Центру довгостроково допомагають постраждалим побороти посттравматичний синдром та повернутись до нормального життя.

Центри допомоги врятованим відкриті для всіх, хто цього потребує:

Особи з тимчасово окупованих та особливо небезпечних територій можуть подавати заяви та проходити випробування впродовж всієї вступної кампанії

Вступна кампанія для вступників із тимчасово окупованих територій та особливо небезпечних територій України триває. Відповідний лист від Міністерства освіти і науки України надіслано керівникам закладів фахової передвищої та вищої освіти, сьогодні, 13 вересня.

Компанія «3Dprint» із Сєвєродонецька відновила бізнес у Києві

Історія компанії «3Dprint» розпочалася три роки тому, коли декілька інженерів з Лисичанська отримали грант від ПРООН на створення бізнесу.

На ці гроші компанія придбала сучасні 3D принтери для роботи.

Підприємці створювали моделі різних виробів — від промислових до медичних. Згодом компанія розширилася і переїхала до Сєвєродонецька, кількість принтерів зросла до десяти, у команда нараховувала вже сімох людей.

Із фахівцями «3Dprint» працювали консультанти Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» для виходу на зарубіжні ринки та розширення сфер діяльності.

До 21 вересня виші можуть перевести контрактників на вакантні бюджетні місця

Станом на 13 вересня на основі повної загальної середньої освіти до закладів вищої освіти на бакалаврат зараховано понад 131 тис. осіб. 

За державним та регіональним замовленням на бакалаврат зараховано понад 56 тис. осіб, зокрема за квотою-2 майже 11 тис. осіб. На контракт – 75 тис. вступників.

Нині закладами вищої освіти проводиться самостійне переведення на вакантні бюджетні місця осіб, зарахованих на контракт (передусім осіб пільгових категорій). Остаточно процес переведення буде завершено 21 вересня. Зарахування на контракт – не пізніше 30 вересня.

В Ужгороді запрацював гуманітарний штаб для переселенців з Луганщини

Його діяльність координує Новоайдарська селищна рада Щастинського району Луганської області, але за допомогою може звернутись кожен житель Луганщини, якщо мешкає в Закарпатській області.

Гуманітарний штаб Новоайдарської селищної ради Щастинського району Луганської області розташовано у місті Ужгород, по проспекту Свободи, 52 А.

Графік роботи: з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 15:00.

У штабі можна зареєструватись на отримання гуманітарної допомоги заповнивши гугл-форму, а також за телефоном +38 (099)355-12-99.

Дізнаючись про кількість загиблих, російські добровольці відмовляються воювати на території України, пораненим окупантам призупинили виплати

Звісно, це обумовлене стрімким контрнаступом ЗСУ на Харківщині.

Військове командування рф призупинило відправку нових, вже сформованих, підрозділів на територію України.

Поточна ситуація і недовіра до вищого командування змусила велику кількість добровольців категорично відмовитись від перспективи служби в бойових умовах.

На ситуацію впливає й інформація про дійсну кількість загиблих, загальне ставлення до власних поранених, яким призупиняють виплату грошей, поки ті на лікуванні.