Архів новин

04 сентября 2022

Ми повернемо свободу Криму й обовʼязково зробимо півострів одним із найкомфортніших місць у Європі – звернення Президента України

Українці! Українки!

Сьогодні – річниця затримання окупантами в Криму першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла. Він не скоював жодних злочинів. Єдине, чим він роздратував окупантів, – це захистом свого народу та своєї країни – України.

Уряд змінив правила проведення електронних аукціонів малої приватизації

Кабінет Міністрів України змінив Порядок проведення електронних аукціонів для продажу об’єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу.

Передбачені наступні новації:

Скільки необхідно стажу для призначення пенсії у 2022 році

Пенсія за віком призначається за наявності у громадян необхідного страхового стажу після досягнення віку 60 або 63, або 65 років.

Тривалість необхідного страхового стажу визначається на дату досягнення відповідного віку.

Таким чином, продовжуючи працювати, людина може набути необхідний страховий стаж та вийти на пенсію.

Право на призначення пенсії за віком мають ті, кому у 2022 році виповнилось:

До 1 листопада триватиме другий етап вступу до закладів професійної освіти

Відповідні рекомендації ці заклади отримали від Міністерства освіти і науки України.

Перший етап вступної кампанії до закладів професійної освіти завершився 31 серпня.

Надалі приймальні комісії зможуть здійснювати донабір на вільні місця в межах ліцензійного обсягу.

Вступників зараховуватимуть на місця державного та регіонального замовлення, якщо такі є.

Тож, заклади будуть дозараховувати студентів і доукомплектовувати групи до 1 листопада.

 

Виробник полімерів із Сєвєродонецька зібрав трудовий колектив в Умані – переселенці забезпечені житлом та соціальними послугами за рахунок фірми

Підприємство «ТАНА» з Сєвєродонецька відновило виробництво у місті Умань.

Частину обладнання вдалося евакуювати, поки на територію виробництва не влучили російські снаряди. Тож на новому місці сєвєродончани вже відновили випуск продукції.

Раніше «ТАНА» виробляла близько 400 тонн полімерів на місяць. Зараз цей показник складає до 150 тонн, бо підприємство ще не повністю відновило виробничі лінії. Наразі продовжується наладка та монтаж обладнання, що дозволить наростити обсяги.

Як скористатися пенсійним посвідченням у Дії: покрокова інструкція

Відтепер у застосунку Дія доступне електронне пенсійне посвідчення. Власники пенсійного зможуть не носити пластиковий документ, а користуватися цифровим.

У Дії доступні пенсійні посвідчення за такими видами пенсій:

- за віком;
- спеціальне: видане через втрату годувальника тощо.

Щоб документ відображався в Дії, ваше пенсійне має бути видане після 2014 року. А от пенсійне-книжечку старого зразка потрібно оновити в Пенсійному фонді. Сюди ж потрібно звернутися, якщо потрібно виправити помилки в даних вашого документа.

Переселенці з Луганщини можуть отримати безкоштовну медичну допомогу в Івано-Франківську

Координаційний центр надання допомоги ВПО з Луганщини в Івано-Франківській області розпочинає співпрацю з Першим добровольчим хірургічним шпиталем, який надає безкоштовну медичну допомогу в Івано-Франківську.
Слід зазначити, що у шпиталі наразі працює лікар Кремінського ЦПМСД Гусейн Махаррамов, який постійно допомагає переселенцям з Кремінної рекомендаціями та ліками.

У медзакладі переселенці з Луганщини можуть отримати безкоштовну консультацію від наступних спеціалістів:

Оновлено порядок виїзду із Запоріжжя на тимчасово окуповану територію

Як вже повідомлялось, для забезпечення виконання постанови Кабінету Міністрів України  № 1455 «Про затвердження Порядку встановлення особливого режиму в’їзду і виїзду, обмеження свободи пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також руху транспортних засобів в Україні або в окремих її місцевостях, де введено воєнний стан» почала роботу комендатура на окремо визначених територіях Василівського району Запорізької області.

Керівником структури призначено коменданта Максима Перегинця. Місце розташування комендатури – Оріхівське шосе, 36, м. Запоріжжя.