Архів новин

23 сентября 2022

Україна показала, що за нами правда, сила, ініціатива та впевненість у перемозі – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Сьогодні завершуються заходи у Нью-Йорку в межах участі нашої держави в черговій сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Це був результативний для України тиждень. Багато різних активностей – за моєю участю, за участю першої леді України, за участю Премʼєр-міністра та міністра закордонних справ.

Сергій Гайдай: утворення військових адміністрацій у громадах – запорука прийняття швидких рішень задля порятунку людей на територіях після деокупації

«Всі бачать проблеми, які потребують швидкого розв’язання у деокупованих громадах Харківщини. Їх набагато більше, ніж здається – і щодня виникають нові. Є й такі, на вирішення яких необхідно не більше доби. Тому мною було прийнято рішення у кожній громаді Луганщини утворити військову адміністрацію. У разі деокупації це дозволить начальнику території практично миттєво приймати рішення.

Глава держави призначив начальників новоутворених військових адміністрацій Луганщини

Володимир Зеленський підписав 20 розпоряджень стосовно призначення начальників військових адміністрацій, утворених сьогодні згідно з його указом:

- Сергія Пращура - начальником Щастинської міської військової адміністрації Щастинського району Луганської області;

- Наталю Петренко - начальником Шульгинської сільської військової адміністрації Старобільського району Луганської області;

- Володимира Коробку - начальником Широківської сільської військової адміністрації Щастинського району Луганської області;

На території Луганщини утворено ще 20 військових адміністрацій

Про це йдеться в Указі Президента України №665/2022 "Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Луганській області".

На виконання Закону України «Про правовий режим воєнного стану» Володимир Зеленський, зокрема, постановив:

1. Утворити на базі військово-цивільних адміністрацій населених пунктів Луганської області. А саме:

Як швидко зняти з картки нараховані пенсію та грошову допомогу на деокупованих територіях

Інформація про способи отримання готівкою пенсії або грошової допомоги, коли ще не відновлена робота банківських відділень на деокупованих територіях.

Громадянам України, які проживають на тимчасово окупованих територіях України, проводжує здійснюватися виплата пенсій, державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю і державної соціальної допомоги на догляд, в тому числі шляхом зарахування, зокрема на платіжні банківські картки.

Учасники пробного ЗНО-2022 можуть повернути кошти або перерахувати їх на потреби ЗСУ

Набув чинності Порядок повернення невикористаної частини коштів, сплачених за участь у пробному ЗНО-2022.

Нагадаємо, що цьогоріч через війну в Україні скасовано проведення традиційного ЗНО, було скасовано і пробне ЗНО-2022.

Особам, які зареєструвалися для проходження пробного ЗНО, буде повернуто частину сплачених, але не використаних для підготовлення тестувань коштів. Сума, що підлягає поверненню, залежатиме від регіону, де вступник планував складати тестування.

На виплату вересневих пенсій жителям Луганщини спрямовано вже понад 1,6 мільярда гривень

22 вересня Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсій поточного місяця.

Жителям Луганської області на пенсійні виплати вже спрямовано 1644,65 млн гривень, щ становить 100% до потреби.

Виплату буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.
 

Гуманітарний коридор на ТОТ знов закрито – попередньо на 2-3 доби

Сьогодні зранку, 23 вересня, було поновлено роботу гуманітарного коридору.

Однак після пропуску першої колони автотранспорту на тимчасово окуповану територію через визначений блокпост у с. Кам’янське поблизу Запоріжжя, роботу коридору було призупинено з міркувань безпеки.

Як інформують у комендатурі, що діє на окремо визначених територіях Василівського району Запорізької області, попередньо пропуск поновлять за 2-3 дні.

Слідкуйте за повідомленнями!

Фотофакт: на росію «добровільно» – під дулом автомата

Ця світлина зроблена сьогодні в одному із районів окупованого Луганська.

Виїзний пункт для голосування на псевдореферендумі.

Російські підрахуі підрахують і намалюють будь-який вигідний їм результат. Тим більше, зранку ватажок так званої «лнр» заявив про плани звернутися до президента рф, щоб той на законодавчому рівні розглянув питання входження «республіки» до складу росії. Тобто, думка населення не має ніякого значення.

Луганський обласний онкологічний диспансер отримав сучасне обладнання для діагностики

КНП «Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер» продовжує надавати медичну допомогу на Рівненщині.

Завдяки волонтерській допомозі, а саме Rada Miasta Krakowa @radamiastakrakowa і @ProtasenyaMykola, заклад отримав обладнання з одним з сучасніших та перспективних засобів діагностики в онкології.

А саме, оглядові станції DICO - пристрої, що поєднують в собі традиційний негатоскоп і цифрову станцію перегляду медичних зображень (медичний комп'ютер з еталонним медичним монітором).

Поновлено пропуск через гуманітарний коридор на ТОТ через Запоріжжя

Нагадаємо, що пропуск через гуманітарний коридор на ТОТ призупинили вчора, 22 вересня, через загрозу артилерійських обстрілів з боку росіян.

Сьогодні, 23 вересня, пропуск автотранспорту на тимчасово окуповану територію через визначений блокпост у с. Кам’янське поблизу Запоріжжя відновлено за списками на 22 вересня.
 
Формування колон для виїзду здійснюється на майданчику за адресою: Оріхівське шосе, 36, м. Запоріжжя, щоденно з 06:00 до 17:00, коли дозволяє безпекова ситуація.
 

Заборонено залишати міста, працюєш – змусять на роботі, сидиш вдома – прийдуть військові: на Луганщині окупанти намагаються підвищити явку під час неволевиявлення. Поблизу Сватового поранено російського генерала, продовжувати воювати він не може

Так, в результаті вогневого ураження в районі Сватового поранено командира 144 мотострілецької дивізії 20 загальновійськової армії генерал-майора Цокова. Його евакуйовано 20 вересня поточного року.

Ще на минулому тижні керманич так званої «лнр» заявляв, що «республіка» не готова до неволевиявлення через безпекову ситуацію. Пізніше, коли кількість точкових вогневих уражень побільшало, а харківський фронт наблизився, недолугі кремлівські режисери вже ж таки вирішили спробувати зробити постановку. Як там у них: «Я сам пришёл: товарищ Шилов велел — я и пришел»…