Архів новин

18 сентября 2022

Можливо, комусь здається, що після низки перемог маємо певне затишшя, але це – підготовка – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Сьогоднішній день я розпочав, як і завжди, з ранкового селектора. 

Головком, міністр внутрішніх справ, керівники розвідки, міністр оборони, міністр інфраструктури, Міністерство закордонних справ, секретар РНБО, Служба безпеки, керівник Офісу, «Укроборонпром» та деякі інші з тих, хто відповідає за найважливіші напрямки допомоги нашим оборонцям.

Саме так розпочинається кожен мій день. Часто – з одних і тих самих запитань, часто – зі схожих відповідей. І завжди це час найважливіших для України слів.

Англомовні документи та пенсійні посвідчення в Дії: найчастіші запитання

Міністерство цифрової трансформації України підготувало відповіді стосовно найпоширеніших запитань із приводу нових послуг у застосунку.

Детальніше - в інфографіці.

 

Держава виплатила підприємцям компенсацію за працевлаштування понад 11 тисяч внутрішніх переселенців

Держава компенсувала 122 млн гривень підприємцям, які взяли на роботу внутрішньо переміщених осіб.

Роботодавцям виплачується компенсація за працевлаштування людей, які переїхали з небезпечних регіонів, щоб вони швидше адаптувались на новому місці. Підприємцям вже перераховано 122 млн гривень за взяття на роботу понад 11 тисяч переселенців.

Крім того, очікується прийняття ініціативи щодо надання компенсації бізнесу за працевлаштування окремих категорій громадян, зокрема молоді на перше робоче місце, учасників бойових дій, одиноких батьків.

Уряд удосконалив механізм надання компенсації комунальних витрат громадам та юридичним особам, які безоплатно розмістили ВПО

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку та умов надання компенсації за спожиті комунальні послуги за розміщення внутрішньо переміщених осіб у будівлях (приміщеннях) об’єктів державної, комунальної та приватної власності у період воєнного стану.

Схвалено відповідний проект постанови, розроблений Міністерством розвитку громад та територій України.

Національна програма психічного здоров’я: як подбати про психологічний стан дитини

В умовах, коли країна бореться з агресією рф, а ми щоденно відчуваємо стрес, підтримка ментального здоров’я набуває все більшого значення.

Особливо це стосується дітей, підтримки їхнього гармонійного емоційного стану.

Це питання сьогодні обговорюється в багатьох площинах – на державному рівні, громадськістю, психологами. Вже ініційовано низку програм та проєктів, які покликані сприяти розвитку психологічного здоров’я нації.

Зокрема, Першою леді України Оленою Зеленською ініційовано Національну програму психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.

СНУ ім. В. Даля – восьмий виш України за рейтингом винаходів за минулий рік, за п’ять років – 215 патентів

Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля на сьогодні є одним із лідерів з винахідницької діяльності в Україні.

Підтвердженням цього є дані Українського інституту промислової власності – Укрпатенту.

Вони свідчать, що за підсумками 2021 року університет посів 8-е місце з винахідницької активності серед закладів вищої освіти, підпорядкованих МОН України, та 10-е місце з винахідницької активності за останні п’ять років. За цей період винахідниками університету отримано 215 патентів України на винаходи та корисні моделі.

19 вересня можна зареєструватися на спеціальну сесію МКТ/МТНК

Вступники, які не змогли зареєструватися для участі в основній сесії МТНК/МКТ, матимуть змогу зареєструватися 19 вересня для участі в спеціальній сесії МТНК/МКТ, що запланована на 29 вересня – 3 жовтня.

Реєстрацію для участі у МКТ/МТНК здійснює приймальна комісія одного з вибраних вступником закладів вищої освіти, де він бажає взяти участь у конкурсному відборі на навчання для здобуття ступеня магістра.

Майже 10 тисяч переселенців із Лисичанська отримали гуманітарну допомогу у штабах громади

За два місяці роботи гуманітарних штабів, де надається допомога переселенцям з Лисичанської громади, 9 892 жителям надані продукти харчування та речі першої необхідності.

До тих регіонів, де ще не відкрито хаби для ВПО з нашої області, харчові набори для лисичан направлено «Укрпоштою».

Ще 396 жителів громади отримали сімейні набори.

Лише за перші тижні вересня гуманітарну допомогу надано понад 1 100 особам зі статусом ВПО. Ще 685 пакунків надіслали поштою.

На Луганщині росіяни будують оборонні споруди, через значні втрати під час відступу з Харківщини продовжують збирати чоловіків по вулицях

Скупчення техніки ворога люди спостерігають майже в усіх населених пунктах, що поблизу з адмінмежею до інших областей. Зокрема, у Троїцькому, Сватовому, Рубіжному, Попасній.

Навіть у вихідні в Луганську, Сорокиному, Довжанську, Ровеньках, Антрациті, Хрустальному та інших містах військові рф продовжують виловлювати чоловіків.

Через відсутність Інтернету місцеве населення майже не володіє поточною інформацією на фронті. Тому окупанти не втрачають можливості маніпулювати громадською думкою.